Нашите кухни - тема 99

• 34 606
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
man_darin_ka, мислих уж в тази посока и точно затова не искам да слагам трети цвят /в случая тъмно синьо/. Не искам да се ангажирам със стената. Ясно е, че най- безопасния вариант е да е бяла.
Satine, какви са ти конкретно забележките към МДФ-а на AGT? Имам няколко дни докато реша нещата и пусна поръчката.
Още една възможна комбинация, която ще обсъдя с ММ.

И светлите са толкоС - снежно или перлено бяло няма да сложа.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 13:40 от •mimoza•

# 721
Бялото винаги е безопасен избор в интериора, като черните дрехи в облеклото.
Аз лично не си падам нито по бялото в интериора, нито по черното (тотал) в облеклото.
Съвет за цветовете за кухнята не мога да ти дам, аз самата още не съм решила за моята. Laughing Хвърлям се няколко пъти на някакви плоскости (в смисъл харесвам ги), после почвам да се колебая и така се повтаря цикълът. Sweat Smile Знам какво няма да бъде, но не и какво ще бъде.

# 722
  • София
😂 😂 Бежавото също не е авантюристично

# 723
Satine, и аз се нареждам да питам, какво имаш предвид за agt-то?
А ронливото пдч как го разбра, че такова? Аз постоянно питам моя мебелист за разни пдч-та, дали са слаби и той все ми казва: "ти няма да  разбереш, че е смотано, само аз докато го работя."
Вече, ако са криви плочите е кофти, но това се случва на много марки.

# 724
Аз онзи ден като ходих в цеха хванах една изрезка ПДЧ и я начупих като солета. Беше  парче дебело колкото пръст.
Мандаринка, теб няма да те слушам, защото в противен случай оставам без кухня за следващите намсиколко години 😂
Ти не харесваш бяло, на мен пък дървото не ми харесва с редки изключения. Иначе  в тази кухня 2 пъти ми се е налагало да пребоядисвам стени заради грешен бежов цвят 😃🫣 така и не разбрах в мен ли е проблема, в цвета или в помещението.
Истината е една - едно го мислиш и ще стане ясно какво си измислила след монтажа 🤭

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 13:58 от •mimoza•

# 725
Тук се подвизаваше един майстор на кухни (забравила съм му ник-а), не от София. Май той беше споменавал, че цвят крем на не-помня-коя-марка ПДЧ не препоръчвал, точно рехави били плоскостите. Не беше против цвета, а против този цвят на конкрена марка.

И по повод на ПДЧ-тата да попитам - някой чувал ли е какво е качеството на полско ПДЧ, Wiech е марката? До нас има фирма за кухни, поне на витрината ми харесват плоскостите (като цвят), та се чудех..

# 726
Аз имам в коридора гардероб от сега така модерния кашмир, моят е правен преди 10г. ,и ето дойде му модата и на този цвят. На мен хич не ми допадаше, обаче дизайнерката ми тогава го избра, явно жената е виждала напред във времето, и е имала усет. Честно казано за кухня, като цвят на вратичките не бих го ползвала ми бозица си е, особено на по- голяма площ, си е бозава история, но пък сега е модерно и всички много го ползват.
При мен е един модул,Който излиза малко по- напред в този цвят, другата част от гардероба е Кремаво дървесно( не знам как се води). Но добре,че не е целият в кашмир,защото щеше да ми дойде в повече.

# 727
И моят майстор точно за Кроношпан беше казал, че е с много влошено качество - това преди 5 години. 

# 728
Ще изчакам Satine да се включи и да каже защо е недоволна от AGT-то. Сега чета, че supramat е по- новата серия /коментираме нея/, а по- старата е supermat.

Най-новата колекция МДФ панели на AGT “SUPRAMAT” е разработена в 20 уникални цвята и е със следните открояващи я характеристики:

* Двустранни  – лицето и гърба са с еднакво покритие и цвят
* Висока устойчивост на надраскване.
* Anti-fingerprint – допълнително покритие против отпечатъци от пръсти.
* Копринено усещане при допир.
* Възможност за термична обработка на микро надрасквания.

# 729
Пдч-то на кроношпан е рехаво/ронливо. Примерно, слагаме панти, чупят се парченца от него, повече не можеш да сложиш винт там. Имаме чекмеджета, чиито чела са хванати с винтове от вътрешната страна, с времето и отварянето винтове се разбиха, голяма мъка беше мм да ги нагласи отново. И говоря за мебели на 3 години, не на 15.
На агт фолиото е някакво супер тънко, като хартия се бели (в нас има агт светъл орех).

# 730
Да не би AGT- то да е базова серия върху ПДЧ? Освен това, важно е както кантирането, така и монтажа. Вероятно е компроментирано, за да се бели - удар, повреда, нагряване или пък друго.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:45 от •mimoza•

# 731
Това е агт-то. Не мисля, че е върху пдч, структурата е на мдф и така се води.
https://rosi.bg/mdf-s-pvc-folio---svetal-oreh-dvustranno-mat-5812.html
Не е компрометирана, просто е много лесно да си чопнеш фолиото в ъгълчетата. Такава е самата плоскост, купувам го вече няколко пъти.

# 732
Не разбрах тестваш крайчето на плочата  или имаш готова мебел, чието фолио се бели.
Нашия майстор каза, че преди не знам колко време са имали проблем с партида, чието фолио се е разлепяло, но към момента този проблем е изчистен /уж/.
Като не си доволна защо го купуваш вече няколко пъти? Или правиш рекламация и го подменяш? Извинявай за многото въпроси, но се опитвам да разбера, а от постовете ти не става ясно.
Отделно от това, серията supramat за която се интересувам е с  други характеристики на фолиото. И в крайна сметка е фолио - като тръгнеш да го чоплиш ще успееш.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 07:59 от •mimoza•

# 733
"Рехаво" ПДЧ реферира към кофти качество на вътрешността на плоскостите. Както беше написано - механизмите се закачат за ПДЧ-то, там е проблемът, защото ПДЧ-то се разръфва.
Супрамат/супермат/антифингър и т.н. са само покритията. Потребителите избират обикновено според покритието (на външен вид). А "вътрешното" качество, което не се вижда, е също много важно. Дори едно време, социалистическите ПДЧ-та имаха този проблем. Давам пример - евтини столове от Юск,  там, седалките и облегалките са от ПДЧ, някои дори от МДФ. Там, където влизат винтовете, се разбрицва много бързо, буквално се рони, разслоява и т.н. Винтовете изпадат и иначе добре изглеждащите отвън  столове с добре изглеждащи покрития са за боклука. 2 кухненски стола от Юск изхвърлих вече, след опити за ремонт със смес от С-200 и дървесни трици. Сместта е яка, но се вади от дупката в ПДЧ-то. Самите седалки и облегалки отвън са супер, но краката не могат да се задържат за седалката и облегалката. Офис стол, въртящ се, пак оттам - първо падна облегалката, която е закрепена за седалката отдолу. Остана като табуретка. Като погледнах отдолу - самата плоскост е като OSB, разслоена и напът да се продъни в средата.
А плоскостите на шкафовете носят големи натоварвания - вратичките се отварят и затварят непрекъснато, чекмеджетата - също.

# 734
От соца имаме останали 2 секции (преработени - рязани на модули, прекроявани и т.н. ) и кухненски шкафчета от ПДЧ от 70-те и 80-те години, които са в употреба по гаражи, изби и мазета в две селски къщи - неубиваеми са, въпреки че са над 40-годишни. Поне това, което сме имали и съм виждала в още няколко комшийски къщи, не показва никакви признаци на трошене на ПДЧ-то, нито са излизали панти или нещо друго по такава причина. Което и да е сегашно не знам дали ще издържи и половината на тези години - не че ми трябва, но е показателно принципно за качеството.     

Общи условия

Активация на акаунт