Нашите кухни - тема 99

• 34 608
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Намиране на теч и местене на вик са абсолютно различни неща и не виждам какво общо има течът с подредбата на кухня. Ако един водопроводчик не може да премести две тръби, не е и най-ниско стъпало майстор даже, а просто е някой самозванец. Пък за къртенето... то има хора, дето и копче не могат да зашият и носят дрехата на шивач.
Обикновено къртят общите работници, дето нищо друго не могат, като мен😂

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 20:03 от Чи лу

# 631
  • София
ВИК не кърти, вика друг да го прави. Т.е. трябва да се плати и на двамата. После замазване, боядисване,...те станали 1000 лв.

MayBach, отляво до вратата не мога да сложа 180см, трябват ми 5 см за каса на врата. Но може вместо 30см шкафът да е 20.

На Г-образната: ако ВИК и на 137-170 см, така изводите ще са зад миялната. Не трябва ли да има достъп до тях?

# 632
Грета, явно не искаш да къртиш, което си е твое право, ама стига с тия 1000лв. Или някой е искал да не го занимаваш, или се е пробвал ако мине номерът.
Първо- абсолютно всеки водопроводчик кърти, ако е цяла инсталация може и да вземе помощник, но не е вярно, че не къртят. Второ става дума за някакви сантиметри и 1-2 часа работа и трето, може да се замаже грубо и няма нужда от шпакловане и боядисване, защото остава зад шкафовете и не се вижда.

# 633
  • София
Чи Лу, много си уверена в ремонта, но аз съм бъзла. Току що приключих сагата и вече искам да мебелирам. Трудно се намират майстори точно за това, което искаш и на поносима цена.
На мен ми се струва сложно.  Ако мога да го избегна, ще ми е по-добре.

# 634
Lady April, ние сме с едни Електролукс - два индукция и два неиндукция. Само заради това ги взех. Иначе бих предпочела двойка пред четворка винаги. Даже единичка.
Обаче за Тeka като бранд аз пък съм малко скептична. Имаме мивка графит (не знам как се наричаше този материал) и смесител Teka. Сумати пари беше смесителя преди 5 години, но нещо не ме очарова, оказа се, това с издърпващия се чучур. Мивката съвсем пък съжалявам за нея, но късно разбрах, че не са така устойчиви на топло, на удар както стоманените. А на всичкото отгоре тогава взех и за партерния етаж. С ясното съзнание, че скоро до кухня едва ли ще стигна, но ей така да избегна инфлацията. Сега едва ли мога да я продам. А твоят модел котлони на Teka, от които си доволна, какъв е?

# 635
  • София
Не знаех, че няма каса в момента и е мерено от светъл отвор. Естествено, може крайният долен модул да е бутилиера 20 см вместо килер. За изводите не се притеснявай, който подвързва уредите, ще направи нужното.

# 636
  • София
Ако наистина може ВИК да е зад миялната, значи имам повече опции. Това не го знаех.

# 637
Получих първата оферта от частен майстор.
Като цяло одобри колоните, като местим миялната /падаме на 45см/ между мивката и котлона. Плота под прозореца става на дълбочина 40см.
Цена 9900лв без плота за хранене, но с опция, че ще остане 140см. от компакта, които могат да се ползват за целта.
Ако се изработи от ПДЧ цената идва 7700лв.
Срок на изпълнение 2- 3 м.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 23:17 от •mimoza•

# 638
Ако наистина може ВИК да е зад миялната, значи имам повече опции. Това не го знаех.
Не може, миялните за вграждане са 56-57 см дълбоки, освен това е желателно да имаш бърз достъп до крана за водата и контакта, ако се наложи да ги спираш спешно.
Ти, хубаво не искаш да къртиш за вода, а с тоците какво е положението? Дали си оставила кабели на точните места преди да знаеш разположението на кухнята?

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:17 от Чи лу

# 639
Крановете трябва да са зад мивката, а не зад миялната.

# 640
Намиране на теч и местене на вик са абсолютно различни неща и не виждам какво общо има течът с подредбата на кухня. Ако един водопроводчик не може да премести две тръби, не е и най-ниско стъпало майстор даже, а просто е някой самозванец. Пък за къртенето... то има хора, дето и копче не могат да зашият и носят дрехата на шивач.
Обикновено къртят общите работници, дето нищо друго не могат, като мен😂
Общото е там, че тръбите са преместени вече и теча е след тях.
Сори, че развалям седянката, но това дето го описваш няма нищо общо с начина, по който трябва да се прави и от този, който трябва да го прави. Хората за това имат занаят, защото не всеки може и трябва да го прави. Ама като гледам хората сами кабели си теглят и ги замазват пък аз норми говоря.

# 641
Чакай сега, аз не казвам да го прави филанкишията, а да извика водопроводчик. Какво описвам, дето не било така?
И как така течът е след тръбите?😆
Да, аз пускам кабели и ги замазвам, даже и контакти мога да слагам, какъв ти е проблемът, ти си викай специалисти😉

Мимоза, ти ме застреля с тези 30% за труд, най-евтините майстори умножават × 2 материалите, т.е. 100%.
И понеже чета групата на мебелистите, повечето умножават х 2.5 и х 3.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:48 от Чи лу

# 642
Чакай сега, аз не казвам да го прави филанкишията, а да извика водопроводчик. Какво описвам, дето не било така?
И как така течът е след тръбите?😆
Да, аз пускам кабели и ги замазвам, даже и контакти мога да слагам, какъв ти е проблемът, ти си викай специалисти😉

Мимоза, ти ме застреля с тези 30% за труд, най-евтините майстори умножават × 2 материалите, т.е. 100%.
Течът е след като са преместени тръбите.
Не знам от кога да се вика специалист е нещо, което е за подигравка 🙄
Ти можеш да правиш каквото си искаш в собствения си дом, но не омаловажавай труда на хората и не го представяй като нещо, което всеки сам може да си прави.
Някак звучи като лаишките изказвания на някой, на който просто не му се дават пари.
Съжалявам, но хората учат за това, което правят, носят отговорност за работата си. За тока нищо няма да кажа. То очевидно всеки си мисли, че щом му е светвала крушката по трудово може и кабели да дърпа.

# 643
  • Варна

Грета, ето и от по-близък план на всяка страна. Махнах черното, за да не се хваща някой за цвета. Глухата колона горе може да е с чупеща вратичка. А на нивото на плота вратичката да се отваря нагоре и там да имаш скрито местенце за малки електроуреди.

Защо ме търсиш?, в никакъв случай не рекламирам марката. Нищо друго нямам от нея и не ми вдъхва доверие. Тези котлони ги обожавам само защото са 3 котлона в редичка един до друг и е много, ама много удобно. Аз не се пръскам от готвене, но се случва понякога да ги ползвам и трите и не се пресягам през нещо горещо. А и стоят много готино на плота. Зад и пред тях има място за разни неща.

Има такива и на Фалмек, но са с двойна цена и не знам дали ще ме огрее.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 23:02 от Lady April

# 644
Чи лу, тези 30% са за пред хората, ве...да е прозрачно, а останалото е в цената 😂

Общи условия

Активация на акаунт