💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 554
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Старо, изпитано и евтино- Кеч балсам. И с двете бременностти се мазах с него, сега пак ще се мажа. Бях пробвала с разни други, но не ми харесаха. Стрии нямам, но според мен е до кожа.

# 226
Аз пък да питам мажете ли се с нещо за стрии? Имало ли е ефект при тези от вас, които вече са раждали?  Чудя се какво да взема, дали да си е за бременни или и обикновено олио ще свърши работа.

Аз с първата бременност се мазах с кокосово масло и нямам никакви стрии. С тази процедирам по същия начин.

# 227
Бях на преглед, отговаря си на 8 гс и засега всичко е наред. Направо ще се записвам за женска консултация и ни препоръчаха да помислим за пренатален тест, та сега проучвам и обмислям.

# 228
Бях на преглед, отговаря си на 8 гс и засега всичко е наред. Направо ще се записвам за женска консултация и ни препоръчаха да помислим за пренатален тест, та сега проучвам и обмислям.
Над 35 години ли сте, че ви го препоръчват?

# 229

Споделете на какво сте се се спряли. И аз също мисля да направя, но още не съм го говорила с лекаря . Ще питам какво би ми препоръчал той, защото 100% съм сигурна че ще настоява да направя.

# 230
Привет бъдещи мами!
На 31 години съм, първа бременост и колкото вълнение, толкова и притеснение се е заглождило в мен.
Вчера посетих за първи преглед АГ-то след положителен тест, 6 гс+6. Макар, че попринцип съм страшно доволна от нея, вчера прегледа беше кошмарен. Като първа бременост, обясних че не съм напълно наясно какво точно следва и тн. С ехографа всичко беше наред, което разсея първоначалните притеснения, но от там нататък отношението беше неприятно. Нахвърля ми се 1 куп информация, хаотично, което ме обърка още повече. Не си тръгнах по-спокойна, напротив по-объркана, по-притеснена, дори късно вечерта плаках. След 2 седмици съм отново на преглед при нея, но тъй като тя не следи бременост, вероятно ще е последният. Надявам се да е по-адекватен. След това се налага да търся друг специалист, и тук вече идва голямото "трудно". Живея в Пловдив, но не съм от града и не познавам толкова хора. Бихте ли препоръчали къде мога да следя бремеността си по ЗК, както и всякакви съвети и информация за предстоящите неща. Засега знам само, че скоро идва ред на БХС, ФМ, и пожелание НИПТ (а, има ли разлика между БХС и НИПТ? Къде се правят?).

# 231
Препоръча ми защото е по надежден и за наше спокойствие. Малко под 35 съм, на 31 и не мисля че е заради възрастта. Аз още се чудя за Св. Марина във Варна, veracity   като по достъпни или вече от по-скъпите тестове, чудя се имат ли чак такава разлика в достоверността или не.

# 232
Привет бъдещи мами!
На 31 години съм, първа бременост и колкото вълнение, толкова и притеснение се е заглождило в мен.
Вчера посетих за първи преглед АГ-то след положителен тест, 6 гс+6. Макар, че попринцип съм страшно доволна от нея, вчера прегледа беше кошмарен. Като първа бременост, обясних че не съм напълно наясно какво точно следва и тн. С ехографа всичко беше наред, което разсея първоначалните притеснения, но от там нататък отношението беше неприятно. Нахвърля ми се 1 куп информация, хаотично, което ме обърка още повече. Не си тръгнах по-спокойна, напротив по-объркана, по-притеснена, дори късно вечерта плаках. След 2 седмици съм отново на преглед при нея, но тъй като тя не следи бременост, вероятно ще е последният. Надявам се да е по-адекватен. След това се налага да търся друг специалист, и тук вече идва голямото "трудно". Живея в Пловдив, но не съм от града и не познавам толкова хора. Бихте ли препоръчали къде мога да следя бремеността си по ЗК, както и всякакви съвети и информация за предстоящите неща. Засега знам само, че скоро идва ред на БХС, ФМ, и пожелание НИПТ (а, има ли разлика между БХС и НИПТ? Къде се правят?).

Аз съм от Пловдив. Втора бременост ми е , през годините съм посещавала не един лекар от Селена и честно казано не можах да се спра на някой конкретен. Мое мнение, така го усетих. Реших да ида на преглед при Др. Мерджанова по препоръка на доста хора и за момента мисля ако всичко е наред да се следя при нея. Млада и развиваща се лекарка, дъщеря на гениколог с дългогодишен опит. Работи със Зк и практикува в УМБАЛ Св. Георги. Вече имам 2 прегледа при нея и съм очарована. Внимателна, спокойна, обеснителка. Винаги казва, ако имам някакви въпроси или нещо се случи че мога да я търся по всяко време на телефона.

# 233
Здравейте, на 37г .съм , 6+5гс изчислена в приложението ,термин 31.10 ,втора бременност ,първата беше нормална преди 16г.
След 5 положителни теста ,на 27.02 миналата седмица бях на преглед, според лекаря бременност няма ,не се вижда нищо.
Вчера получих кафяво зацапване ,веднага отидох на преглед и отново доктора каза,бременност няма не се вижда нищо ,обърната била матката зацапването не било проблем.
Изпрати ме на ЧХГ ,резултата е 297.20.
Изпратих му резултата чухме се по тел.каза да положителен ,по негова препоръка след 48 ч отново да направя ЧХГ.
Зацапването продължава ,на моменти е повече и променя цвета към тъмно червено след което пак е кафяво,но го има.
Стоя си в къщи и се притеснявам,не зная какво се случва.

# 234
Здравейте, на 37г .съм , 6+5гс изчислена в приложението ,термин 31.10 ,втора бременност ,първата беше нормална преди 16г.
След 5 положителни теста ,на 27.02 миналата седмица бях на преглед, според лекаря бременност няма ,не се вижда нищо.
Вчера получих кафяво зацапване ,веднага отидох на преглед и отново доктора каза,бременност няма не се вижда нищо ,обърната била матката зацапването не било проблем.
Изпратих му резултата чухме се по тел.каза да положителен ,по негова препоръка след 48 ч отново да направя ЧХГ.
Зацапването продължава ,на моменти е повече и променя цвета към тъмно червено след което пак е кафяво,но го има.
Здравей,
И аз имах зацапване в същата седмица и товага все още не се беше потвърдила бременността.
Отидох след 1 седмица и вече имаше ембрион.
Изписаха ли ти Утрогестан за зацапването? Аз приемах по 600мг. разделен в три приема и зацапването спря на 3-тия ден!
Успех!

# 235
  • Благоевград

Пуснете прогестерон, така и така ще Ви боцкат за повторно чхг. Може да е нисък и затова така да зацапвате.

# 236

Може овулацията ти да е била по-късна и теоретично да си 6 + 5, но реално да си в доста по-ранен етап.
Аз в началото 4 г.с. +  имах позитивни тестове и ЧХГ 114 + кафеникаво зацапване и болки, подобни на менструалните. Отидох на АГ, беше прекалено рано да види сакче (мисля, че се вижда след ЧХГ 1000), констатира само удебелена матка, която не се подготвяше за цикъл към онзи момент. Изписа ми утрогестан за зацапването и но шпа за спазмите. Около седмица по-късно бях на следващ преглед и се видя сакче като се констатира, че е вътрематочно.
Може да си провериш прогестерона, чела съм, че ако е по-нисък може да е причина за кафеникаво зацапване.
Със сигурност е хубаво да провериш и след 48 часа дали ЧХГ се е удвоило.

# 237
Благодаря ви за съветите,утре ще си пусна и това изследване.

# 238
Напълно възможно е да сте в по начална седмица и за това да не се вижда. При мен изчислиха 8 дни разлика между МЦ и ехографа, така де по къдна овулация. Прогестерона ми беше на долната граница та и аз в края на 5г.с. имаш слабо зацапване. Предписаха ми Утрогестан и след 3 дни прием зацапването спря.

# 239
Здравейте, утрогестестана при зацапване през устата ли го приемате?

Общи условия

Активация на акаунт