💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 441
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Ох, аз напоследък нещо съм много изнервена. Работя активно, търча по задачи, срещам се с хора, опитвам се да си направя организация, за да ме заместват хора и целия процес (по-скоро хората) много лесно ме изнервят.
Дали е от хормоните? Дали това може да влияе негативно на бебе? Чувала съм разни неща, че ако майката е изнервена през бременността и бебето ставало изнервено и агресивно и се чувствам виновна, но пък гледам да дишам дълбоко, за да ми минава по-бързо…

Боже, как работите, момичета??? Аз съм вкъщи, по цял ден лежа и пак ми е лошо. Освен, че ми призлява постоянно и ми е зле, все нещо ме боли.

# 601
alina22, приятелката ми беше кълбо от нерви цяла бременност, имаше абсолютно същите притеснения и се самоизяждаше от вина. Сега си има едно спокойно и щастливо бебче. 😊

# 602
Аз се включвам с ъпдейт - звъняхме в МЦ Афродита и от там казаха, че няма проблем да направим пренаталния тест. Пуснахме Vision +, но дамата, която ни консултираше ни обясни, че ако засекат 2 ДНК, ще може да направим само Vision basic. И така, чакаме резултати до седмица 😊

# 603
Тази сутрин, имам чувството че усетих бебето, незнам дали е възможно във 10.4г.с. Със предната бременност започнах да усещам към 4 ти месец.

# 604
Тази сутрин, имам чувството че усетих бебето, незнам дали е възможно във 10.4г.с. Със предната бременност започнах да усещам към 4 ти месец.

Аз съм 10.6г.с и съм убедена, че вчера вечерта усетих за кратко нещо което до сега не бях усещала, но не знам как да го обесня. И на мен ми се струва прекалено рано ама знам ли. Чувала съм че има огромно значение къде е разположена плацентата и от това зависи кога започваш да усещаш.

# 605
Със сина ми започнах да усещам в 16-17 седмица, сега в 13та, сега съм 14+3, в момента, докато пиша пак я усещам. С вторите казват, че по-рано се усеща. Но съм убедена вече, че е тя, преди се чудех дали не е мускулна крампа Joy

Взех си адаптор за колан за колата. Той на практика придържа по-надолу долната част на колана. Не е най-удобното нещо на света, но става. Има си възглавница, която за моето дупе е крайно малка, а е дебела и повдига. Ще го преживея в името на сигурността, а и карам само от и до яслата на сина ми.

# 606
Обикновено при първа бременност се усещат движенията на бебчето между 18 и 22г.с., а при втора бременност около 15 - 16г.с. Изключително рядко е по-рано да се усетят, защото бебетата са много малки все още. По-вероятно е да се сбъркат с чревна перисталтика или газове. Хормоните много влияят и на храносмилането, така че е нормално да имаме по-различни усещания.

# 607
А какво точно чувствате? Аз вече съм в 12 г.с. и реално също имам леки усещания като побутване/ изтръпване там, където е разположено бебето (появиха се в последните ден - два) - различни са от досегашните с разтягането на матката. Първа бременност е и реално очаквах да усетя нещо чак към 14-16 г.с.

# 608
Момичета, бърз въпрос, тъй като забравих да питам АГ-то: поддържам рус балеаж от няколко години и в момента съм спешно за фризьор. Не съм суеверна, единственото, което ме притеснява че тази процедура е с по-агресивни химикали и не знам дали би било безопасно. Вие как мислите?

# 609
Усещането което имах е точно като леко изтръпване, но не като крампа. Но по скоро съм склонна да мисля че е някакво движение на червата.
Иначе аз се боядисвам с амонячна боя. Лекарката каза, че е без значение и не вреди. Но съм тъмна и се боядисвам през 2- 3 месеца. Иначе ако правиш балеаж то боята не докосва скалпа ти, което е още по безвредния вариант.

# 610
И аз съм със същите терзания сега, пак с балеаж. Косата ми е в окаяно състояние и само чакам да мине напълно първото тримесечие  и да видя какво ще правя. Мен като че ли повече ме притеснява висенето в салона, моята коса е много гъста, пък и процедурата си изисква технологично време и като ходя да ми обновяват балеажа си откарвам по 3 часа там. Салонът не е много голям на площ. Нали казват, че е по-вредно това, че вдишваш, отколкото самото боядисване.

# 611
И аз съм със същите терзания сега, пак с балеаж. Косата ми е в окаяно състояние и само чакам да мине напълно първото тримесечие  и да видя какво ще правя. Мен като че ли повече ме притеснява висенето в салона, моята коса е много гъста, пък и процедурата си изисква технологично време и като ходя да ми обновяват балеажа си откарвам по 3 часа там. Салонът не е много голям на площ. Нали казват, че е по-вредно това, че вдишваш, отколкото самото боядисване.

Да, и моите притеснения са свързани именно с изпаренията, а не толкова със самото боядисване. Но мисля да помоля фризьорката да осигури добро проветрение, не мисля че би представлявало проблем.

# 612
И аз го усещам още от 10г.с. Усещам пърхане, много нежно и леко.

# 613
Кога ви излезе Vision, който е правил? Аз го правих в петък сутринта и нямам търпение вече (28 март), чудя се дали ще стане до четвъртък Laughing

Обадиха ли ти се от Афорида за резултат?
Аз също пуснах изследването в петък на 28 Март и чакам вече с нетърпение.

# 614
Кога ви излезе Vision, който е правил? Аз го правих в петък сутринта и нямам търпение вече (28 март), чудя се дали ще стане до четвъртък Laughing

Обадиха ли ти се от Афорида за резултат?
Аз също пуснах изследването в петък на 28 Март и чакам вече с нетърпение.

Все още не, и аз съм в очакване днес да звъннат, нищо, че срокът е до началото на другата седмица Grinning

Общи условия

Активация на акаунт