Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 31 271
  • 849
  •   1
Отговори
# 150
Файонка, сега си мисля за теб и че в предния пост не дадох съвет, но за вашия случай лично аз си мисля, че Калчев или Ковачев са подходящ избор на лекари с които да започнете, защото ще могат да направят директно всички процедури като хистеро, биопсии и ЦС и да търсят причината преди да ви препратят на инвитро. Освен това в клиниката на Калчев работи д-р Михайлова и д-р Тончев и би следвало да имат по-комплексен подход. Междувременно Ковачев е по-достъпен, а и според мен не отстъпва по компетентност на Калчев и би било по-лесно да се запише час за него. Докато останалите, включитлно Тихомирова, Чапанова, Станулов и Сенкова, са по-насочени към инвитро процедури и рядко се задълбочават в причините, често директно насочват към инвитро. А и Станулов например не прави инвазивни изследвания, а само с инвитро се занимава. Въпреки това се чувствам длъжна да спомена, че според мен това че някой забременява естествено не изключва автоматично инвитро, защото понякога при една инвитро процедура могат да се проследят много от процесите на оплождане, развитие на ембрионите и така да се открие къде е потенциално проблема, да се разреши и да има успех доста по-бързо и с по-нисък риск от аборт. Но това е нещо което до голяма степен лекар би следвало да прецени и да посъветва, защото е ясно, че е тежко решение, не е лека процедура и всеки трябва да си прецени сам за себе си. Така че за мен Калчев и Ковачев биха били добър старт при положение, че не говорим за проблем с мъжкия фактор.

# 151
Бъстед, Монита, браво на вас и успех до щастлив финал Heart
Дай Боже още прекрасни новини в тази тема Hands Pray

# 152
Monita, честито! Много се радвам и ти пожелавам всичко да върви по вода!

Хайде всички да ни повлечете и да препълним темата с хубави новини!

Фей, не съм била в Надежда, но до колкото знам там е доста комплексно с много специалисти и правят много изследвания. Някой с опит от там може да се включи по-адекватно.
Стискам палци да е по-добре Хома-та сега. Аз лично бих насочила всички усилия натам. Пробвала ли си да работиш с диетолог?

# 153
S.G.C., Ванила, благодаря ви за отговорите! С диетолог не съм работила, 2023-та работих с личен треньор, с когото постигнахме най-добрите ми резултати.

# 154
Бъстед, Монита,  много се радвам за вас. Лека и безпроблемна бременност до финал!
За Фионка съм съгласна с S.G.C.
На всички успех и още +++

# 155
  • София
Бъстед, Монита страхотен старт на темата давате!
Хайде до края да избухнат още момичета!

# 156
Монита, браво, страхотна новина! Всеки ден да има такива!
S.G.C., благодаря за изчерпателната информация. Записах си час при д-р Ковачев за м.март в Софиямед. Първо да видим при мен какво е положението, след това ще му мислим. Има ли разлика между цените в Софиямед и Репробиомед? И двете места са ми удобни като локация, но финансовата част също ми е важна Confused По мнооого груби сметки тогава ще ми е около 20 ден от МЦ (при цикъл 24-25 дни) и се чудя как би протекъл преглед в този етап на цикъла.

# 157
Тези истории с чудеса и неочаквано забременяване ме карат да вярвам, че и на мен ще ми се случи. Като човек, който работи с деца, това много ме депресира.
Грижиш се за чужди, а толкова много искаш твое...
Не знам вие как се справяте с отчаянието, но аз ще избера да вярвам също в чудеса и да се надявам да ми случи и на мен. Толкова много съм изчела за всичко, че постоянно мисля статистически как в месеца няма как да се забременее.
Някои от вашите мъже да има високо ТСХ? Моя не си беше пускал контрола и изведнъж излезе 2 пъти над нормата. Сега чака часа за преглед.

# 158
arwen, моя мъж е с високо ТСХ и се оказа със субклиничен хипотиреоидизъм и изменения на жлезата на ехограф. Оказа се, че това има влияние като цяло в ежедневието му, но тъй като има бета таласемия минор отдаваше умората на нея. От една година приема л-тироксин и се чувства много по-добре.

# 159
Оле, колко хубаво започна нова тема. Дано и до края е пълна само с положителни тестове!

Монита честито и до щастлив финал!

Така ме вдъхновихте, че мисля да пусна един кръвен тест утре, въпреки че до очакваната МЦ остават още 3 дни. Не съм от търпеливите...само тихичко се надявам да е положителен

# 160
arwen, моя мъж е с високо ТСХ и се оказа със субклиничен хипотиреоидизъм и изменения на жлезата на ехограф. Оказа се, че това има влияние като цяло в ежедневието му, но тъй като има бета таласемия минор отдаваше умората на нея. От една година приема л-тироксин и се чувства много по-добре.
Моя си го откри при профилактичен преглед. Явно обаче сегашната доза идва слаба. Интересното е, че тази седмица беше на профилактични от работа и на ехографа са му казали, че щитовидната му е много добре, в ремисия. И хоп - на кръвните друго. Той се усъмни и ги направи още един път. Даже му показа още по-висок резултат. Аз се притеснявам дали не оказва влияние на сперматозоидите. Макар, че октомври спермограмата му беше идеална.

# 161
Според  моя ендокринолог трябва отклоненията да са много големи, за да оказва влияние. Но пък при ММ имаше подобрение след регулирането, но и не само, комплексно е.

# 162
Арвен, и аз съм на вълна отчаяние. Вчера една приятелка ми съобщи хубавата новина за тях и просто не мога да спра да си мисля колко е нечестен живота. ММ ми казва да не очаквам честност от света, но когато полагаш толкова много усилия и нямаш резултати е толкова отчайващо. А като видя някой как безгрижно му се получава, не се пази, не внимава за нищо, витамините му не са добре и т.н. и просто няма как да не ме е яд на нечестността на живота. Опитвам се да си мисля как е хубаво да става лесно и това са добри новини за мен и света, ама не мога да се преборя с усета си за справедливост.

# 163
Бъстед, Монита, много се радвам на хубавите ви новини! ☺️ Всичко да върви леко и спокойно оттук нататък! Дано в тази темичка ни чакат още много положителни тестове!
При мен утре е 14 ден след овулация и мисля да направя първи тест. Гледам да не се навивам, но си тая надежда този път да се е получило... ако не, остана да направим само СГ преди края на месеца, когато са прегледите.

# 164
Монита, браво и на вас! Стиснати палци всичко да е наред!

Общи условия

Активация на акаунт