Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 859
  • 849
  •   1
Отговори
# 90
Щом не те боли ще те накарат да го следиш няколко пъти, според мен изчакай,  но пускай ново чхг да следиш как върви. Ако има болка веднага на лекар, аз поне това бих направила. Не е сигурно ще видят ли нещо, понякога виждат

# 91
С толкова ЧХГ няма какво да боли при ИМБ.
Аз се влачих през 2-3 дни на преглед и на ЧХГ  близо 2 седмици и абсолютно нищо никъде не се видя, въпреки че минаваше 700. Ако просто нараства е по-добре от да спада и след 2 дни да се покачва. В първия случай просто ще стигне до някакъв пиков момент и после тялото ще се оправи само. Ако обаче е с рандом поведение трябва да се следи с едно наум.

# 92
Кенди, при теб какъв беше развоя?

# 93
Здравейте, имам нужда от помощ. Пратих изследванията на репродуктивния, но се надявам вие да можете да ми кажете какво става.
алелна специфичност на PAI - 1 5G/4G   !!   Хомозигот по мутантния алел      
Мутация-MTHFR C677T   !   Хетерозигот      
Мутация MTHFR A1298C¹   !   Хетерозигот      
Мутация MTR:2756 A>G   ↑   Хетерозигот      
Мутация MTRR:66 A>G   ↑   Хетерозигот      
Фактор XIII ( F XIII ) G103T   !   Хетерозигот

# 94
  • Замък сред облаците
Кенди ходи един месец (грубо казано) с анцузи и гледа мъжа си накриво, ако помня правилно 😁 но накрая й дойде.

Ализе, тромбофилия имаш с дефект втв фибринолизата плюс мутации за неусвояване на Б групата и трудна преработка на хомоцистеин. Ако пиеш витамини от Б групата вкл фолиева киселина трябва задължително да приемаш метилирани форми . При бременност трябва да си на НМХ инжекции (клексан или фраксипарин).

# 95
А при инвитро след трансфер също ли трябва да се слагат такива инжекции или само при установена бременност? При имунолог ли трябва да отида?

Кенди ходи един месец (грубо казано) с анцузи и гледа мъжа си накриво, ако помня правилно 😁 но накрая й дойде.

Ализе, тромбофилия имаш с дефект втв фибринолизата плюс мутации за неусвояване на Б групата и трудна преработка на хомоцистеин. Ако пиеш витамини от Б групата вкл фолиева киселина трябва задължително да приемаш метилирани форми . При бременност трябва да си на НМХ инжекции (клексан или фраксипарин).

# 96
  • Замък сред облаците
При хематолог. При инвитро задължително след трансфера, особено при прием на прогестерон.

# 97
Мрс, нормално да си притеснена,  аз лично мисля, че ще е биохимична, просто в неделя пусни ново чхг и го следи докато не стигне 0. Рано е още и има време да се види как се развива при теб, кървенето при имб е специфично при повечето жени, има снимки в Интернет. Мен болките ме започнаха при чхг 2400 чак с моята имб, тогава започна и кървенето.

# 98
И аз съм за следене на ЧХГ. Все още не съм срещала във форума или по групи случай на извънматочна бременност с толкова ниски стойности колкото бяха при мен, ама ей ме мен - живия пример. При много ниско ЧХГ биохимична или друга ранна загуба е много по-вероятна, но никога не трябва да се изключва възможността за ИМБ.
Болки при мен почнаха чак в 6+6г.с. с ЧХГ 602 и нямах никакви болки в рамо или крак. Обаче си имах постоянна тъпа болка в корема (и вече бях под наблюдение в болница, та ми набиха обезболяващо). На другия ден се видя и ме резнаха.
Пожелавам все пак по-малкото зло!

# 99
С този прогестерон трябва да почне кървене утре принципно. Дано не е ИМБ.
Edit: пардон, не видях коректно единицата. Това се равнява на около 20нмол. Хм, трябва да падне под 10 за да почне кървене. Ако се мотае и уикенда иди на АГ в понеделник.

АА, грешката е вярна. Вероятно е и индивидуално, но на мен при неуспешните трансфери ми идва, когато прогестеронът падне под 10ng/ml. Репродуктивната ми е казвала, че това е критичната граница, под която като падне, нещата отиват към цикъл.
Вече не мога да кажа, когато има и чхг какво отношение има към идването на цикъла, защото никога не съм имала повишение на чхг.
Стискам палци за възможно най-добрия развой 🤞

# 100
10 ng/ml има жени с толкова прогестерон и успешна бременност,  според мен трябва да падне, както беше написала АА под 10 nmol/ml. На мен ми идва Ц около 1 nmol/ml чак.  Май е индивидуално де, много висок и беше прогестерона в началото, мисля че при имб не е чак толкова висок и в комбинация с ниското чхг, по-скоро не е имб, но както и 2402 каза, никога не се знае, има всякакви случай, най-добре е да се следи изкъсо. Задължително докато не стигне 0 чхг, дори и при идване на Ц се следи

# 101
Кенди, при теб какъв беше развоя?
При мен ЧХГ стигна пик 700-800, после почна да спада регулярно и предсказуемо като стойности и за определено време, което разсея съмненията за ИМБ (донякъде) При ЧХГ някъде около 60 получих доста стабилно кървене за 7-8 дни.. и така приключиха нещата в общи линии. Следих, докато не стана около 2.
Иначе да - спах с дрехите, получавах паник атаки, докато шофирам, исках да си правя лапароскопия с подръчни материали в тоалетната на офиса, мъжът ми спеше с ключа за колата в ръка, щото всички бяхме убедени, че това е ИМБ, а то 90% е било просто една клета БХ.
 Репрото ми каза, че проблем при ИМБ става при 4-цифрени стойности на ЧХГ, когато нещата са непроследени от самото начало и занемарени.

# 102
Цветков това да го каже на кръвта, която беше в корема ми при ЧХГ 660, моля...при все че ме следяха от ЧХГ 70 🤣 толкова различно може да протече, че не е истина...смотана работа е като цяло. Ама тъй де, не искам да те плаша msr, просто проследи ЧХГ и след като почне привидно менструално кървене, както каза golden.

# 103
2402, а не бе, нали изчетох редит… Grin

# 104
То тук сме доста с имб и всяка с нейната история, една с една не си приличат. Даже понякога ми е странно като уж 1 на 90 бременности е имб как тук в темата не ни излиза статистиката Grinning
Доста неприятно е, че и опасно и е хубаво да се проследи, пък аз стискам палци за биохимична все пак

Общи условия

Активация на акаунт