Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 861
  • 849
  •   1
Отговори
# 795
Говорете ми - април 2024, подновяваме опити ама викам я една профилактична цитонамазка - вземи това lllA, я тука един HPV тест, че последния е от 5 години, вземи тоя високорисков щам, минимум 3 месеца лечение, контролна цитонамазка - окей е, давайте бебето сега, почваме да го даваме бебето, случва се БХ, след месец викам, бе я да видя някакви хормони аз.. TSH близо 4, инсулин 11, кръвна захар 6…, айде добре, давай хапчета и всичко там. Почваме консултации с репродуктивен - цветна снимка… ми тя едната тръба все едно я няма и трябва хистероскопия да се прави пак, щото предния си е оставил ръцете с тоя септум.
Все едно искаш да кихнеш от 1 година ама не можеш.

# 796
И ние се опитваме от април 2024. Като ходих тогава на профилактичен преглед, казаха ми че всичко е наред и да дойда след една година, ако няма да имаме резултат. Дори не искам да си помислям колко още щях да чакам, ако бях дошла при същия лекар година след неуспешни опити

# 797
Ние тепърва започваме да търсим ключа от палатката, иначе първите ни опити са от април'24. Няма как, обаче, в един месец да направя всички мои изследвания и прегледи, финансово невъзможно е.
И все пак, възможно ли е 9 месеца старателно пиене на вит.Д и още куп добавки, да смъкнат TSH с 0,5 надолу и въобще може ли да говорим за разлика в двата резултата или не?
 Прилагам щитовидни от юни'24 и март'25
Скрит текст:
юни'24
И от март'25

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 16:45 от Syringa

# 798
  • На изток от Ада
Аз съм пуснала пролактин , като същият ден правихме секс. Седях в колата и лаб и беше добре.

# 799
хахах, и аз се чувствам така момичета, все повече неща ми се бъгват във времето, и аз цъфнах с висок пролактин, кофти щитовидни хормони, ама вече над месец не намирам мотивация да ги повторя. Уморих се, защото все нещо не е наред.

Аз имах супер емоционални две седмици след първичния ми преглед при Калчев.
Скрит текст:
Нали започнах стимулация с кломифен, толкова се вълнувах, то изчислявах дни, кога да пусна секрет за микробиология, че да излезе и да знаем, дали може да захвтрлим презервативите, пък се молех да мине овулацията преди биопсията за микробиом на 13ти ден. И така, имах положителен тест за овулация точно сутринта преди биопсията, Калчев видя 3 големи фоликула в десния яйчник по 24, 25, 21мм. Каза все пак да правим опити още същия ден и после през ден. Хубаво, но накрая моят човек ми се дръпна и си легна да спи. Аз толкова се разстроих, че получих нервен срив някакъв, вдигнах кръвно, започнах да рева и да се треса. В крайна сметка той ми даде успокоителни, говорихме до 2ч през нощта и си ми призна, че просто няма никакво желание да има дете. Но пък поне разбра и аз как се чувствам. Че копнея да имам дете, че го чаках 7 години и ако се разделим, аз друг вариант за себе си не виждам, освен да опитам да имам дете с донорски материал. Но колко щастлива ще ме направи това, ако загубя човека, който обичам.
В крайна сметка правихме секс, но на следващия ден след положителния тест.
Много сълзи пролях, не знам, какво ще стане с този опит, но може и да ми е последен шанс.
На всичкото отгоре имах течност в матката и Калчев се съмнява за хидросалпингс. Каза, че ще се ориентираме, по това, ако имам под 50% лактобацили на микробиома.
Ще се гръмна вече, ако и това ми дойде на главата.
Боря се с човека до себе си, да го умолявам, да опитваме да имаме дете, боря се и с тялото си, което сякаш също е срещу мен.

Иначе Фей, много се радвам, че всичко с бебето е наред, все така да е!
Монита, съжалявам, че не се вижда ембрион. За пореден път се убеждавам, как покачването на чхг дава ранни индикации, че нещо не е наред с бременността.
Кенди, какво стана с твоето ембрионче? Кога ще правите трансфер?

# 800
Тирамису, не знам дали помага да го чуеш, но не си сама , аз също наскоро имах подобен нервен срив, имаме доста проблеми, разочарования....Но всичко ще се нареди сигурна съм! Опитвай се да не потъваш в негативните мисли, аз гледам за всеки път, в който си помисля нещо лошо за себе си или за ситуацията, в която съм, да се сетя нещо, за което съм благодарна и което ме прави щастлива. Прегръдки Heart

# 801
Тирамису,

Скрит текст:
много съжалявам да чуя това, през което преминаваш. Не си спомням на колко години бяхте с твоя ММ (извинявай), но ако не го е казал просто ей тъй защото му е писнало в този момент от процедури или не е бил на кеф, а наистина не иска да има дете и го осъзнава сега и това си личи и по други червени флагове, които може да забелязваш, по-добре недей да имаш дете от този мъж! Съжалявам, че го казвам, НО детето си е посвещение. ПЪЛНО! Татко, който помага и има желание да бъде включен в отглеждането на детето е незаменим помощник. Моя ММ е такъв - прави всичко без да кърми и не е от татковците, на които да не мога да оставя детето защото няма да знае какво да прави за всичките часове, в които ще е с него. Пази го, грижи се, храни го, готви му, сменя го, къпе го - ВСИЧКО. В моментите, в които му идва в повече и мрънка, не иска или е раздразнен от детето (защото се случва понякога) по-добре е да го няма и да си действам аз на спокойствие. Иначе е все едно имам 2 бебета, които да мисля, но едното разбира всичко и те е яд на него повече, особено ако и ти си недоспала, изморена и тн. Ние сме яко в тодлър фазата вече, тресе ни някакъв бебешки пубертет и не се оплаквам (!), но в някои моменти този период не е за слабите по сърце! Няма да можеш да живееш в една къща с човек, който не иска да се занимава, не е искал дете или не може да се приспособи към бащинството, дразни се на детето, на теб, не проявява разбиране колко време ти отнемат грижите за него, покупките за него, е помага из къщи и тн и тн. Не казвам, че твоят случай е такъв, но в случай на раздяла (дано не се стига до там) няма да искаш да трябва да молиш за разрешение за ВСИЧКО почти в следващите 18 години и да се съобразяваш с него, със семейството му и тн. Хубаво го изговорете. Не е 42-инчов телевизор да го върнеш до 14 дни!

# 802
Тирамису, аз също скоро преминах през подобна ситуация (даже си бях помръкнала тук).
След всяка буря идва слънце. Сигурна съм, че е било момента ситуация.

# 803
  • На изток от Ада
Тирамису, и аз на моменти откачам...
Да , ММ също е казвал че не иска дете. Страх ли го е не знам. Сети се след толкова години и няколко спонтанни...
Сега уж правим опити. Ами не става верно от октомври в деня на О...
Обмислям понякога, какво да правя. Дали да натискам , дали да се разделим, дали да чакам ...

# 804
Благодаря за подкрепата, мили момичета! Виждам, че всяка от нас се сблъсква със своите предизвикателства. На 41г съм и съм напълно наясно, че това не е идеалната ситуация, в която да създадеш дете. Но нямам време да чакам друга ситуация, а може и вече да е твърде късно. В отчаянието си казвам, че е по-добре да остана сама и с дете, отколкото сама и без дете, с котки.
Той не би имал претенции за детето, не му се занимава изобщо. Мисля си, че той може след години да си хване някоя млада жена и да си направят деца, а аз няма да имам този шанс.

# 805
Момичета , моля за мнение относно последните изследвания преди пункция , не е ли малко висок LH?🌹🍀🥹
Благодаря ви!!

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:17 от МисКрис

# 806
тирамису, съжалявам за ситуацията, в която си. Аз неведнъж съм писала, че ММ понякога се държи сякаш не иска, но с говорене обикновено стигаме до извода, че просто се предпазва и затова тръгва с нагласата "то е ясно че няма да забременееш". В твоята ситуация мога само да пожелая каквото и решение да вземеш да е правилното за теб.

poly, а тестостерона как ти е?

За съжаление винаги може да изникват още и още неща за изследване или оправяне. Никога не съм предполагала, че след 1 бременност инвитро (дошла след 2 години опити), после 2 години (даже са почти 2г и половина) ще се влача само с проблеми и дори не мога да направя 3ти трансфер за това време (с ембрион, който имам), ама факт е. Опитвам се да приема, че това просто са неща извън наш контрол. Това, което зависи от нас е търсим проблемите и ако има такива да работим за разрешаването им.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:40 от 2402

# 807
Тирамису, на колко години е мъжа ти и от колко време сте заедно? Има ли други деца от предишен брак? Обикновено мъжете с вече едно дете, особено разведени трудно се навиват за 2-ро, макар че си зависи от мъжа. Но ако няма други деца, а не иска и от теб да има.....то какво въобще иска? Говорили ли сте по тази тема? Много е важно една двойка да има общи планове за бъдещето. Живеенето на компромиси рано или късно ще доведе до скандали. Ако просто е нещо моментно и не му се е правило кекс по график, разбирам, всички имаме такива моменти, но ако изобщо не иска деца.......И защо не иска, с какво ще му пречи това дете?

# 808
Салсера, на 43 е, няма деца, просто няма афинитет към децата, нито някакъв бащински инстинкт. Но обожава животни и е адски грижовен към тях, гледа на двора 5 котки и 2 кучета. Но дете смята,че ще го направи нещастен, защото край с неговия живот, трябвало 20 години само да му слугува. Така че не е моментно. Но аз не мога да си представя, как може да се появи негово дете и да не го обича. Но сигурно може.

# 809
Тирамису, съжалявам, че минаваш през това.  Надявам се това да е просто някакъв период, който да е провокиран от стрес, страх или някакви емоции, които не знае как да се справи с тях. Дано намерите заедно път и решение, което да удовлетворява и двамата ❤

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 21:23 от Пълнолуние

Общи условия

Активация на акаунт