Нека в месеца на любовта, да се появят много нови сърчица ! ~бебеправене 617~

• 30 854
  • 849
  •   1
Отговори
# 810
Тирамису съчувствам ти, ние също сме имали не един и два такива разговори с моя мъж, преди да започнем опити. Ще ти разкажа и още нещо, което той ми е разказвал и което споделят и други мъже около мен. Мъж който иска да бъде баща наистина, така както жена иска да бъде майка почти няма. Изключителна рядкост са. Това се променя когато дойде бебето, когато се роди. Мъжете не усещат бременността като нас, затова и болшенството са не достатъчно ангажирани с изследванията и изобщо процеса, когато има трудности. Не разбират, а графиците ги натоварват. Да се троснат с “не искам” е тяхната защитна реакция. ММ има две деца от предишния си брак, прекрасен баща е, отдаден, грижовен, осъзнат, но ми е казвал, че всъщност не е искал деца, не е чувствал бащински инстинкт преди да се родят. След това всичко се е променило.
Според мен дай малко време на твоя мъж, не взимай прибързани решения под афект. Може би бурята е временна от натрупано напрежение.

# 811
  • София
нямам представа какво е ретроградно тази седмица, но категорично нещо ни влияе.... аз втори ден рева, защото съм решила, че ММ иска дс се разделим, даже вчера за малко да събера дрехи негови и на детето и да ги пратя по живо по здраво да ди живеят двамата щастливо някъде без мен  пък два уикенда в месеца ще взимам детето. признавам си даже се разпечатам как ще ходя на тренировки, концерти, ще си намеря приятелки без деца и ще си пътуваме, и иска  да ви кажа, че и за секунда не съжалявам за мислите си. Днес бяхме на театър, правихме разни планове кога и къде ще почиваме, а на мен в главата ми е още как ще пишем споразумение за развод по взаимно съгласие и кой какво ще вземе..... Вярно и държанието на ММ напоследък не води до тези мисли, и не му е за първи път да влиза в ролята на 16 годишна тийн в цикъл... и все си викам период е ще мине... но пък се замислих за всички приказки как може би подсъзнателно аз не искам второ дете и това блокира енергията. И може би има нещо вярно. Детето скоро ще стане достатъчно голямо да седи само вкъщи, а аз да си изживее фантазиите с тренировките и излизането без да се съобразявам има ли кой да го гледа... Знам, че изобщо не е по темата ама... иначе и на мен ми е кинасало през акъла, че той винаги може да намери по-млада жена която да му роди дете, но пък дали има втора такава луда като мен.....

# 812
Салсера, на 43 е, няма деца, просто няма афинитет към децата, нито някакъв бащински инстинкт. Но обожава животни и е адски грижовен към тях, гледа на двора 5 котки и 2 кучета. Но дете смята,че ще го направи нещастен, защото край с неговия живот, трябвало 20 години само да му слугува. Така че не е моментно. Но аз не мога да си представя, как може да се появи негово дете и да не го обича. Но сигурно може.

Съжалявам много, че ще ти го кажа, но аз с такъв мъж на тази възраст не бих могла да бъда. Едно, че по принцип бих искала деца, но второ, и потенциално дори по-важно, мъж на 43 години да се оплаква как щял да слугува на дете 20г и живота му приключвал ми звучи откровено недорасло. Звучи ми, като чуя нещо такова, че човек не желае да поеме отговорност за нещо повече освен собствения си задник и това не ми допада (за партньор; иначе всеки е свободен да си живее живота както иска).

Шантал, нещо ми звучиш като да си влязла във филма. Ако погледнеш обективно, възможно ли е да си напрегната и емоционална и само да ти се струват тези неща, дето ги мислиш? И вътрешно да си изживяваш драмата и да се развеждаш мислено с мъжа си, докато той нищо не подозира? Знам, лесно е да се каже, опитай се да се успокоиш.

Не ми е кеф да знам, че други се карат също, ама някак ме успокоява, че не сме само ние. Позната наскоро самоинициативно ми разказа, че първото бебе им било инвитро след 3г неуспехи. Разказа ми колко са се карали, защото мъжът ѝ отказвал да си направи спермограма 😂 викам добреее, не сме само ние!!!!

Ние също сме се карали, но не заради не искане на деца. По-скоро аз от сравнително рано на опитите исках да си направим основните изследвания, според него съм била луда и нищо ни няма. Ами честито, близо две години по-късно действително нямаме установени някакви проблеми (имах пролактин около 700, пия достинекс; имах нисък АМХ, но пък странно много антрални), и след няколко седмици живот и здраве стартираме инвитро. Аз бях постоянно напрегната, защото имах чувството, че той не взима ситуацията насериозно, а той се напрягаше, защото аз се напрягах. И се карахме. Откакто преди няколко месеца си сложихме срок колко още ще чакаме и какви са следващите стъпки, караници не е имало.

Връщам се от вечеря с познат, той има три деца. Помня за най-малката как ми разказваше историята как е била непланирана и тн, тогава си викам - големи хора, като не са искали деца защо не са се пазили? А то какво се оказва, днес като говорихме и се оказа, че първите две деца били инвитро, а малката не че не са я искали, просто след години липса на естествено забременяване не са очаквали, че ще се случи. Няколко двойки в обкръжението ми съвсем наскоро самоинициативно ми разказаха, че децата им са в следствие на инвитро. Аз не съм споменавала на никого за нашите проблеми. Дано да е знак отгоре, че и аз ще стана майка, дали по лесния или по трудния начин за мен няма значение.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 00:08 от Firebird26

# 813
  • На изток от Ада
Съгласна съм с Firebird, тирамису! Това изказване от ТМ е много кофти, слугувал на дете? Това ще е неговото дете !

Ти си решаваш , но аз не бих губила време с такъв човек, съжалявам!

# 814
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 815
  • София
Firebird, за съжаление донякъде сама се вкарвам във филма. Не сме в най-добрата си форма от няколко години, натрупаха ли се неща неизказани, период около 40те ли е, или просто с възрастта характера му става още по-тогава... Почти не споделя с мен, да не кажа хич, затвори се и преди време обяви, че жена му я нямало вече била съм се променила. Комоаниите ни се промениха, все по-рвдко излиаме с друга двойка, остана ходенето на театър сами. Говорили сме и за раздяла още преди инвитрото, след него съвсем се променихме. Но най-вероятно при всички двойки, които са 20+ години заедно се случват такива моменти. Факт е, че аз съм по-емоционалната и ги преживяеямнусилено нещата, но пък все още се чувствам влюбена както преди 20 години.

# 816
Аз мисля, че не е хубаво да се дават съвети за раздяла.
Освен споменатото изречение, човека сигурно има и хубави черти в характера.
На никоя от вас няма да й стане приятно да получава такива съвети за връзката си. Подкрепата е едно, да даваш акъл е съвсем друго.

# 817
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз ще спестя личното си мнение, понеже ми е патила главата много, научила съм си уроците по трудния начин и имам обица на всичките уши, та вероятно ще прозвуча крайно.

Обаче трябва да ви кажа, че е ретроградна Венера в Овен, едновременно с ретрограден Меркурий пак в Овен (отделно има две или повече затъмнения) и според тикток астролозите:

Скрит текст:
- Всички връзки съзнателно или подсъзнателно ще преминат основен “преглед” и от двамата партньори, които всеки за себе си ще оценяват състоянието на връзката
- Ще има конфликти, които ще са свързани с интроспекция и търсене на себе си и собственото щастие/удовлетворение във връзката
- Ще наизскачат стари травми, които трябва и е назряло да се отработят
- Някои ще бъдат буквално “преместени” от мястото, на което са, на ново място с напълно нов timeline
- Ще поставим под въпрос всичко, което знаем за връзки, любов, финанси и цели в живота
- Неща, които са започнали като процеси октомври 2023 ще бъдат завършени сега full circle, тук говорим главно за кармични процеси
- Всеки ще си преосмисли ситуацията в която е супер дълбоко и ще вземе решения как да се продължава занапред (може и да избере да си продължи както е било, но с вътрешна промяна)
- Цитирам нещо, което всички повтарят като навити на пружина: “след март нищо няма да бъде същото”, главно за Овен, Дева, Риби, Водолей, но не само.

И още много, но това е основното и като гледам какво се случва и в темата, и около мен, и като цяло… май има нещо вярно.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:30 от Preggo

# 818
  • София
Прего, аз съм овненценце... имам и изготвен и хороскоп и нумерологично четене на годината и на двете места пише, в този период само да наблюдавам и нищо ама нищо д ане зимам като решение. Иначе точно там някъде октомври 2023 започнаха нашите последни драми. Та чакам да затворим цикъла. Не ни е първа драма, но не сме стигали до раздяла за момента. Не съм от хората, който с лека ръка затварят връзки. И според мен  хубаво нещата да се изговарят и обмислят добре преди да се предприемат каквито и да било действия.

# 819
  • Be realistic - plan for a miracle.
Точно това обясняват и астролозите, че в много от случаите не става дума за прекъсване, а за трансформиране на връзката Simple Smile Всяка трансформация е край на нещо и началото на друго, като това може да се отнася за една и съща връзка.
П.П. И аз съм овненце Grinning

# 820
Цитат
- Цитирам нещо, което всички повтарят като навити на пружина: “след март нищо няма да бъде същото”, главно за Овен, Дева, Риби, Водолей, но не само.

Аз съм риби, мъжът ми дева. Даже не мога да си представя, какво да очакваме 😅 Но в момента, за радост, нямаме никакво напрежение

# 821
Тирамису, напълно те подкрепям в желанието и борбата ти за дете с този мъж или без него.
Много е егоистично от страна на партньора да се цупи и дърпа при положение, че ти си на стимулация. За какво си тъпчеш организма с тези химии, ако той в последния момент се отдръпва така. Мен много би ме ядосало това. Ако не иска негово дете, да си каже и да си взимаш донорски материал, пък после ако иска да е с теб или не. Не е окей да те разиграва така, защото да - нямаш време.

Пожелавам на теб, Шантал и другите момичета с динамики в отношенията скоро да ви се подредят нещата по най-хубавия начин!

ММ днес е рожденник, но нещо е нацупил нос. Не смея да го питам, но в моята глава му е тъпо, че още една година не стана. Ние се опитвам от близо 4 години вече. И нямаме причина да не става, през цялото време се водим с неизяснен стерилитет. И това е кофти да ви кажа, както сигурно е и това непрекъснато да излизат проблеми.

# 822
Ванила, честит рожденик!

Мъжете са по-чувствителни. Виждам как и ММ се нервира повече от мен, всеки месец ходи начумерен като му кажа, че съм в цикъл. В нашето семейство брат му също няма дете вече от около 10 години и съпругът ми сега изпитва натиск от родителите си - те очакват внуци поне от него. Опитвам се да го подкрепя, въпреки че и на мен ми е трудно, защото се чувствам виновна, че проблемът е в мен. Но ние, жените, май сме по-силни.

# 823
  • На изток от Ада
Ванила ЧРД на ТМ! Питай го какво му е, може въобще да не е това.

И аз съм в кофти настроение от вчера . Натрупа ми се...
ММ и той прави глупости, детски неща... Не знам какво ще възпита едно дете. И той има хубави неща но...

# 824
Намърдвам се преди да заключат темата да почерпя с една традиционна кето торта, днес се качвам на последното вагонче на 30-те Sunglasses

Скрит текст:
ъпдейтвам набързо също какво се случва към момента - Изкарахме две яйцеклетки, оплодиха се, прескочиха трапа на третия ден, сега имаме два супер сладички излюпени бластоциста, взета им е биопсия за ПИД и са пратени на хладно. Чакаме резултати, стискаме палци и туй то. Каквото зависи от мен съм го свършила, останалото го оставям на космоса.

Общи условия

Активация на акаунт