Августовски бебета 2024 - Тема 4

• 23 611
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Пробвали ли сте, като заспят да ги прехвърлите в леглото? Може би, като се събудят там няколко пъти ще започнат да асоциират със сън.

# 31
Пробвали ли сте, като заспят да ги прехвърлите в леглото? Може би, като се събудят там няколко пъти ще започнат да асоциират със сън.
Да,пробвала съм,но се събужда и е готов за игра.

# 32
Пробвала съм... спи 20 мин и се буди, съответно целият режим отива по дяволите и е ад. Вечер единствено заспива в количката и го премествам, като през нощта си спи в леглото.

# 33
Не знам какво друго би помогнало Confused
Но мога да ви развеселя (въпреки, че ни ми е смешно Cry ) втори път давам оризова каша ( На Холе) , хапва 3-4 пъти и го мързиии , плаче за мляко. Сипах я в шишето и я изпи…. Сигурно вече съм в списъка на най-лошите майки, но поне знам, че е изял всичко. Добре, че е една идея по-течна.
Минахме и ние консултация, 68см 7700кг Hug

# 34
  • София
Хахаха, Симбо, хареса ми това с кашата 😃

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 16:41 от NadezhdaML

# 35
Не знам какво друго би помогнало Confused
Но мога да ви развеселя (въпреки, че ни ми е смешно Cry ) втори път давам оризова каша ( На Холе) , хапва 3-4 пъти и го мързиии , плаче за мляко. Сипах я в шишето и я изпи…. Сигурно вече съм в списъка на най-лошите майки, но поне знам, че е изял всичко. Добре, че е една идея по-течна.
Минахме и ние консултация, 68см 7700кг Hug
И Адеан го мързи да си отваря устата.

# 36
Моето бебе не го мързи, но пак не си отваря устата 😂
И не знам как става този номер да не се опитва да хване лъжицата, храним се с 4 лъжички всеки път, така че като ми хване едната, да имам още. Излишно е да казвам, че непрекъснато ги изпуска на пода, вече не ги и мия, така или иначе го е изблизал вече. Страшна цапаница всеки път…

Днес пробвах да му дам и цели варени моркови, не прояви особен интерес. След като ги изпусна 5-6 пъти, приключихме. Ще пробвам да ги дам пак “на вечеря”, тоест когато ние вечеряме 😏

Аз каша давах 3-4 пъти от многозърнестата на Хип (елда, царевица, овес). Не съм вкарвала поотделно културите, излишно ми се струва. И нея почти не я яде, а според мен е вкусна, особено с лъжичка плодово пюре вътре..

Кажете пюретата на Pureo с какъв срок на годност са и в хладилник ли се съхраняват? Искам да ги пробвам, но се чудя колко да поръчам.

# 37
  • София
Усещате ли baby brain? Миналата седмица забравих името на детето. 😃 Трябваха ми секунди да помисля, че да го кажа, когато го регистрираме за прегледа при нефролога.

А сега коментирах раждането на момиченце, което ми е адашка и се замислих дали съм Надежда. Само за част от секундата, ама изперкването е жестоко и на високо ниво. 🤦‍♀️

# 38
Наде, разсмя ме с това мислене дали си Надежда Grinning

Нали имаме купища електроуреди да ни улеснят ежедневието - влагоабсорбатор, пречиствател на въздуха, машина за АМ, стерилизатор.... Но в бързината аз не винаги зацепвам за имената им и ги наричам по функция - това, дето вари, това, дето чисти въздуха, т.н. или просто казвам машината и я посочвам и казвам на мм да я обслужи. Съответно той ме разбира произволно, щото той по принцип е леко завеян... и често леееко се сдърпваме.

Иначе нали знаете как, като си миете чиниите или се къпете, мислите ви почват да се реят. Мислите  си за някой познат, за някой филм. Е, аз често си мисля за сватбата на Ежко Бежко с Бодлидрешка - за да не изперкам чета като луда едни приказки в рими. И вече ги знам наизуст и ми изникват отделни строфи както си стоя Simple Smile

Майките на момченца  - вашите немериха ли си пишоните. Моят, докато се къпе, така го хваща и почва да тегли, а това е нежна материя и аз почвам "не, не..."  А мм пък вика остави го, негов си е... направо жал ми става...

Симбо, оризовата каша на Холе при мен става доста гъстичка и винаги и добавям пюре, че да не му е трудно да преглътне и да не запече. Ти с АМ или кърма я ппавиш, че да стане за шише?

# 39
Вашите бебета реагират ли на "не"?

# 40
  • София
baby brain не ме е пускал, откакто съм родила, направо е страшно! Joy

Малката започна пак да си яде пюретата и кашите, в прилични количества близки до желаното, но определено вече има вкусови предпочитания. Непонятно за мен, но обожава броколи.

Маги, на мен са ми се забили едни детски песнички, с които я успокоявам понякога, с безумни текстове и само това ми се върти в главата, като счупен касетофон. Не се бях замисляла колко абсурдни са някои текстове на детски песни. Animal See No Evil

Гери, пюретата на Pureo ги произвеждат със срок 2 месеца, аз ги намирам с по около месец и половина срок по магазини. Може и друг с опит да каже (може аз нещо да бъркам), но веднъж като ги отворя и пресипя от тях (за да не бъркам с лъжицата, с която храня) после не мога да затворя капачето хубаво и пюрето седи на практика полуотворено. Случи ми се с три. В пластмасови опаковки са, понеже стерилизацията е под налягане (без температура) и стъклото би се пръснало (така твърдят, че се запазват витамите и др полезни неща). Съхраняват се в хладилник преди и след отваряне.

При нас обривът вече затихва, но така и до сега не разбрах от какво е, променях храната, която аз ям и която бебето яде почти всеки ден и нямаше разлика. Сменях и козметика и нищо не даде резултат, днес сутринта всичко беше затихнало и нямам представа какво беше. Миналия петък бяхме на педиатър и в неделя се обрина, дано не е хванала нещо от там, защото ме избива на бяс. Нашата педиатърка има кабинет за болни и кабинет за здрави деца, но не ги разделя в различни часове за прегледи. Този път незнайно защо ни повика в кабинета, където преглежда болни (а ние си бяхме перфектно здрави). Подозирам, че я домързя да се измести в другия кабинет за нашия преглед. Rage

Драмата с шишетата и течностите продължава. Точно в пика на обрива изпи около 200мл вода с малко сок в нея, което никога не е било и го свързвам с някакъв дискомфорт или дехидратация да е имала. Иначе нищо не пие от шишета и чаши, кърма категорично отказва по този начин и вече няколко пъти изхвърлям размразена непита кърма. Чудя се какво ще правя и останалата, хем ме е жал, хем ме е яд, че съм висяла на помпата. Unamused

Реагира на “не”, като се стряска леко и ме гледа въпросително.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 21:39 от kuklichka_

# 41
  • София
Маги, намерил е пишонката. Ама не само по време на къпане, а индокато оправям памперс там все са ръцете, дърпа и топчетата. 😂
И моят мъж така казва. 😀

# 42
Magrat, с АМ.
И моят син си е намерил пишока, но само във ваната Joy

# 43
Моят не си я открил 🤨! А още като влезе в банята се започва един рев..къде да има време да се заиграва 😄!
Напоследък изобщо не му се стои “сам” в леглото с играчките. Почва страшен рев със сълзи, мрънка хленчи..вземеш ли го и СМЯХ!
А беше кротко детенце и си играеше самичък…какво стана последната седмица не знам.

# 44
  • Пловдив
Днес за втори път си изяде цялото сготвено за вечеря 🫣 последно щях да вкарвам пилешкото, но вчера правихме пържоли, отделих 20 грама, изплакнах и приготвих. Утре вкарвам жълтъка.
Ивайло си спи в кошарата, през деня може навсякъде, но нощно време държа да си знае мястото. Баткото е на 4 години и пак си играе с пениса, заспива като Ал Бънди🤣 говоря му поне като е сам да си я пипа.
Понякога се обръща на името си, горе-долу схваща "не".

Общи условия

Активация на акаунт