АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 133
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Съвсем откровено, след изглеждането на Намиб, вече няколко пъти си признах, че не възприемам действията и поведението на героите за нормални от моя гледна точка. Определено ми е по-различен мирогледът от техния. Това е нормално, защото хората сме много различни. Повече притеснително ми се струва това, че вместо да се променят към добро, корейците сякаш стават все по-зле и по-зле. Какъв е този неистов стремеж да смачкаш и унищожиш най-изявените си екземпляри!

А фенската им маса е с отклонения като за жълта книжка. Айш ...

Белл, човекът е бил на майната си по границата със С.К. Не е като някои от моите, които служат в Сеул и редовно ги пускат да си ходят у дома или да тренират в сградата на Хайб. Докато двамата ми пусанци, които са в активна част нейде баш около с.к.граница, ни се виждат, ни се чуват. Да бъда точна, единият веднъж се видя. Бяха го пуснали в домашен отпуск. И още веднъж беше ходил да си види кучето. Другият не сме го виждали от деня, в който влязоха в казармата. А им остават още само около 90 дни служба.
Като заговорих за тях, за любителите на риалитита давам инфо, че Джин от 8 април по Нетфликс ще може да се види как се впуска в новото вариететно шоу Kian’s Bizarre B&B, заедно с Kian84 и Ji Ye Eun, докато управляват пансион със закуска, плаващ в морето. Ето трейлър - https://x.com/i/status/1899596218566610999

Отивам да си избера някакъв сериал за гледане, докато чакам следващите епизоди на сърцата. Смятам да заложа на възможно по-комично и ще пробвам Картофения.

# 226
  • Русе
Здравейте,сега прочетох новината ,че сериалът Пазителят на съкровищата,който беше отложен започва на 24.03 по сторито.Лошото е че ще бъде от 00.00 часа.Но ще има повторение на другият ден от 11.30 часа.Дано този път новината да е истина.
Дано! Стискам палци и аз за повторението!
Да ви припомня един сериал...
https://www.facebook.com/reel/1265122847939837

# 227
  • пустинен пъпеш
Споменаването на One Ordinary Day (2021)  с гг Kim Soo Hyun (гледала съм го само в част от ,,Кралицата на сълзите) и някак стряскащата аналогия с произтичащото  около него в момента,ме подтикна да видя съдържанието и отзивите и коментарите за сериала в 10.doramytv.ru.Разбрах,че филмът си заслужава но е доста тежък,явно ще го оставя за момент,когато съм склонна да гледам тежка за съпреживяване драма,и че Kim Soo Hyun прави изключително въздействащо превъплъщение.Ето и част от зрителска рецензия:
,,Трудно ми е да спра, когато усетя второ или трето дъно зад творба.  Искам да анализирам всеки кадър, всеки детайл, всяко изражение на лицето. „Един обикновен ден“ може да не е шедьовър. Но в драмата има нещо безусловно и това е играта на Ким Су Хьон. Не напразно той получава своите 500 милиона вона на епизод, работил е за всеки един от тях. Ако след последния епизод веднага включите първия, ще се ужасите: наистина ли е същият човек?Не става дума нито за прическата, нито за дрехите, нито за работата на гримьорите. Става въпрос за външния вид. Погледът на Ким Су Хюн се променя, лицето му се променя, походката му се променя. Моментът от ..., моментът, в който неговият герой беше .... - беше блестящо изигран."

# 228
  • Варненска клюкарка
Преди малко по Нова БГ журналистка интервюираше Лиса от Блекпинк, по повод ролята и в Белия лотос. Хванах малко обаче.

Един обикновен ден е от най-разтърсващите сериали, които съм гледала, но не само Звездю прави страхотна роля там, също и втория главен е много добър. Има го момента и на преекспонирането, най-вече в частта с видимата невинност на героя, повечето от доказатнелствата бяха в негова полза, съдебните заседатели също повечето минаха на негова страна, но съдията отсъди обратното дори след доказателствата за невинност, че и на правилата за гласовете на съдебните заседатели. Общо взето получи се обратното на сентенцията невинен до доказване на противното.. Другото, което не ми стигна беше че много някак тихо мина откриването на истинския убиец и нищо не се чу за погубения млад живот и бъдеще на ГГ някаква компенсация за годините в затвора.... нищо. . . Въпреки драматичното съдържание, с  този сериал си оправях вкуса след Психото с колежката му Со Йе Джи.

Обещаното за другата седмица изявление от Звездю/ агенцията му, то май е едно и също, защото той е съсобственик с братовчед си, се появи спешно днес, да се чуди човек защо чакаха да се разрази такъв скандал. И така, според изнесената последна информация, Звездю потвърждава че са имали връзка, но че са се срещали в периода лятото на 2019, до есента на 2020 тоест започнали са по-късно и са приключили по-късно от обявеното от роднините и. За снимките с целувките по бузата, казва че са направени на Бъдни вечер 2019 т.е. момичето по това време е пълнолетно,  доказателството е върху самата нея -  модния бранд в чийто тоалет е облечена на празника е направил реклама на същия тоалет  няколко дни преди датата на снимката от 24.12.19.  Накратконяма как да е снимана 3 години по-рано, както се твърдеше във видеото на онзи преследвач и твърденията ня роднините и. Пуснали са и таблици с разбивки на сумите които агенцията е плащала, уговярянето на намаляване на задълженията и към съда и към Нетфликс, сумите които той лично е платил за ремонт на щетите причини от катастрафата. Казал е че не е вярно че и е прибрал колата за да си възстановява някакви пари, сумата от тази продажба е твърде незначителна а силно пострадалата кола,  също той е ремонтирал за своя сметка. Тя обаче е  настоявала да продаде колата за да може да допринесе нещо макар и незначително по разходите за делото и обезщетенията, които отново той е плащал. Той е възстановявал загубите на  агенцията от личните си средства, защото не са могли напълно да изчистят задългжението, трябвало е да има там някакъв остатък което са отчели в графата загуби. Дано наистина да не я е пипвал преди това, макар че това което изнесе сега тези които крещят и сочат с пръст едва ли ще го прочетат, а то е важен детайл от историята, но са толкова заслепени че са готови лично да го разкъсат.
Публикували са  информация за имотното му състояние, което е видимо публично. Собственик е на 3 луксозни апартамета в две 45 етажни кули, 3-те жилища на обща стойност окол 16 млн. долара. Последния е закупил миналата година, пентхаус (панорамен апартамент на върха на сградата)  297 квадрата на стойност около 6 милиона долара, като част от тях е платил с ипотека...

Лошото е че и онези не се спират и  влогъра който надроби цялата каша заплашва да пусне 3 интимни снимки на двойката, това е публична заплаха и то по много тънка материя, вероятно тук ще може да се намеси и законът.
Ама много ме е яд на тази забавена реакция на Звездю, всичко това можеше да го извади няколко часа след началото на скандала.

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 11:45 от Беллора

# 229
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/977914127728359
Петък е...с един чаровен Пако. Simple Smile

# 230
Розелин, понеже ти следиш пускането по Сторито, Пазителят на съкровищата излъчвали ли са го преди или е наистина ново заглавие в нашия ефир?

Уин, Пако ми дойда много добре. Joy

Белл, значи чак след излизането от казармата Звездю е имал истинска връзка със Се-Рон. Както отбеляза и Уин, писмата му до нея от казармата звучат като писма до близък приятел, сроден по душа, а не до гадже.
Колкото до забавянето публикацията на агенцията му, то на тяхно място аз също внимателно бих обмислила какво може и трябва да се публикува. По-добре, отколкото да хвърлят набързо някакъв отговор. Преди всичко трябва да се уверят, че публикуват доказуеми факти, т.е. трябва да насъберат и опишат необходимите документи. Второ достатъчно пълен отговор е предпоставка да сведе до минимум задаване на следващи въпроси. В противен случай се разиграва сценката Той каже "А", пък Те веднага отвръщат с питане "Б". Той им отвърне с "В", а Те веднага питат "Г". А така, поднесено от А до почти Я, вероятността за играта на питанки-отговарянки е малка. А и да питат, агенцията спокойно може да им отговори, че са изнесли цялата информация и повече няма какво да казват.
Днешните възможности на софтуерите да създадат изображение даже няма да се хабя да ги обсъждам. Помниш как Гъбка едва не произведе международно сътресение с един неин фотошоп на бившите ни патрони.

Снощи почнах Картофения тук, но следа в паметта ми какво се случва в 1-ви епизод нямам, а 2-ри се опитах да го проспя цели 4 пъти, след което реших, че ще го проспивам нощес Mr. Green.
Почнах го с озвучката на AniDub, обаче видях, че не са превели разни написани работи по екрана, които ми се видяха не за пренебрегване, и смених на друга озвучка, тази на Unicorn.
Главната не ми харесва чак толкова, но главният и бившото ѝ гадже хващат око и мисля да им обърна внимание. Joy

# 231
  • Варненска клюкарка
Ю Йон Сжок също много го е загазил - след данъчна проверка му е връчена глоба за укриване и неплащане на  данъци в размер на 4.8 млн. долара. Той ще обжалва, но казват че произнесе ли се тази агенция, рядко успяват да променят нещо. Джуно беше на прицел преди НГ, но май ставаше въпрос за към милион, забравила съм точната сума. Да видим Роци какво е разбрала за случая с Ю Йон Сок.

Профче, то няма никаква пречка и сега да тръгнат нещата в стил А, Б В. Онези плашат с някаква снимка на която добре се виждал гол мъж миещ чинии, явно разчитат на това, че той знае за какво става дума. А както си помислих, изявлението  няма да успокои нещата, даже  ескалираха още -  обвиняват го в лъжа, защото още първия път излъгал казвайки че всичко е лъжа, в т.ч и твърденията за връзка. Казват да не се правел на ударен и че знаел за коя от снимките става дума, не била коледната, а другата, където момичето е по тениска от колекция от 2014. Неговите очила били подарък от китайски фен от 2015. на лицето му имало няколко бенки които окончателно е премахнал през 2019 след уволнението си от армията, а на снимката си бил с бенките....

Прада пък днес ги коментират че са  първите, които официално прекратиха договора си със Звездю, пишеше по взаимно съгласие. Според мен първи бяха една козметична марка за веган козметика, която го направи вчера, но все едно кои по ред са, важен е факта че прекратяват сътрудничество. Останалите рекламодатели засега само са премахнали името и обраа му от рекламните си съобщения без повече подробности, едните казаха че другия месец няма да подновяват изтичащия им договор. А веригата супемаркети са ги снимали да развалят билбордове и постери в самите магазини.Според мен няма връщане, скадалът е много голям и не вждам полезен ход или скорошно озаптяване ва нетизените.

За "лелята" казват че е нещо като гледачка на майката, която страда от болестта на неподвижното лице (заболяване, което стана известно преди 4 години, когато Селинр Дион се оттегли от сцената заради това) заради стреса от смъртта се е обострило много и не можела да говори. "Лелята" оставала като говорител, била със семейството от много години, имала дъщеря, която била много близка с починалата, нея наричат братовчедка.
Остават въпросите по каква причина Се Рон се е опитвала да го изнудва в мрежата пускайки миналия март 2 от снимките, тя е казвала че по това време той я е притиснал изведнъж за цялата сума, знаейки че тя няма никакви пари, и по този начин е опитала да го спре, но са я принудили дамахне кадрите. Тогава агенцията им излиза със изявление, че твърдението и че са били двойка е лъжа за вдиганеп на спадналата и популярност и че просто са били колеги от една и съща агенция, шумът е утихнал преди да се вдигне дори.

# 232
Белл, не съм забравила каква истерия беше, когато стана инцидентът със Шуга. Там първите пуснати кадри се оказаха после, че изобщо не са на Шуга. Затова казвам, че трябва да се отговаря не точно веднага, а след проверка и обмисляне. Колкото до вечното отричане на агенциите за връзки на подопечните им, винаги го правят. Само в случай, че има категорично истински, а не фабрикувани, снимки или кадри, и знаят, че наистина има нещо в момента между техния човек и другото лице, тогава пускат стандартното изречение, че не се бъркат в личния им живот.
Омерзена съм от случващото се и от това как злостно унищожават Звездолин. Не разбирам как едно толкова креативно общество, създаващо такава хубава музика, такива хубави филми, такава първокласна техника, задаващо световни тенденции в толкова много области, може да има такъв хъс към самоизяждане.
Мисля да спра да чета за известно време новини около този случай.

# 233
За мен няма връщане. Пропуснали са момента за каквато и да е реакция. Сега са подели и другия Ю. За данъци. Каквато и да е истината ще стане "беше замесен в кражба, но него ли го обраха или той открадна- не се разбра". Общественото им мнение е непрощаващо. Явно имат толкова сериозни проблеми като общество, че се нуждаят от това отвличане на общественото мнение със скандали от шоу бизнеса.  Каквото и да е станало- само не искам да "самоубият" и някого от актьорите. Ще е интересно да видим във времето- дали ще оцелеят, дали ще продължат с киноиндустрията...

# 234
  • плевен
Профи, здравей, сериалът за съкровището е премиерен за телевизията и ще го дават за първи път.

# 235
  • пак на Рив Гош
Профи, аз по случая със Звездю прочетох точно 2 статии, уж в официални новинарски сайтове и спрях до тук. Нямам никакво желание да коментирам, или пък с кликове да подхранвам масовата истерия по въпроса.
"Картофеният" е забавен, но не е и сериалът на годината. Но става за разпускане преди сън... или по време на сън Joy

Ю Йон Сжок също много го е загазил - след данъчна проверка му е връчена глоба за укриване и неплащане на  данъци в размер на 4.8 млн. долара. Той ще обжалва, но казват че произнесе ли се тази агенция, рядко успяват да променят нещо. Джуно беше на прицел преди НГ, но май ставаше въпрос за към милион, забравила съм точната сума. Да видим Роци какво е разбрала за случая с Ю Йон Сок.
Роца нищо не е разбрала, понеже следи само официалните акаунти на любимите си актьори и професионалните им проекти, освен ако нещо не ѝ се мерне пред погледа като реклама във фийда Grinning. Затова и нищо не бях видяла по случая. Поразрових се и разбрах следното от няколко статии и становището на агенцията му:
В края на миналата година Ю Йон Сок е имал тщателен финансов одит от National Tax Service на средствата му през последните 5 години. След този одит му връчват уведомление за дължими суми за данъци за последните 5 години, плюс глоба за фирмата му, чрез която той управлява страничните си дейности извън актьорството (канала си в Ютуб, и разни кетъринг-дейности). Сумата е за 8,7 млрд вона (около 5 млн долара). Още през януари, той (и адвокатите му) са подали иск сумата да бъде преразгледана и преизчислена, заради различно тълкуване на данъчния закон от страна на одитора и на данъчните агенти (кои са тия агенти, не ми е ясно Simple Smile ). Според одитора, печалбата/приходите (не съм сигурна точно кое, понеже срещнах и двата термина на английски, та може да сме загубени в превода) на фирмата му са били счетени за личен доход (и обложени с данъчната ставка като личен доход), а не като фирмен (и, обложени по данъчната ставка за корпоративни доходи... предполагам, има разлика между двата).
Според агенцията му, ще съдействат активно на данъчните служби, актьорът е бил винаги изряден данъкоплатец. Ако искът му за преразглеждане и преизчисляване по различната ставка бъде  уважен, дължимата сума би трябвало да бъде значително намалена (поне наполовина).
Предполагам, сега ще започнат дълги съдебни битки по кой закон да бъдат изчислени данъците...
Иначе, аз като верен фен, се надявам да няма значителни последствия и да може да продължи с актьорската си дейност, още повече, че снимките на новия му сериал трябва да започнат този месец.

За корейското общество, колкото повече чета и се интересувам, толкова повече се убеждавам, че не бих искала да живея там. Да посетя странат за 2-3 седмици или месец, с удоволствие, но за дълъг живот - не (същото го мисля и за Япония, между другото).

# 236
Да разведрим темата с нещо приятно.

Кастът на Moonlight Drawn By Clouds се е събрал, за да подкрепи колегата си в дебюта му като водещ на ток-шоуто The Seasons: сезон 7 Park Bo Gum’s Cantabile.

# 237
Редактирано.
--------------------------------------
Нашенката - https://www.youtube.com/watch?v=VU0FW1JYrqw
и https://www.youtube.com/watch?v=pfygyEZu-0U

-------------------------------------
Реших да ви пусна един епизод от риалити шоу, защото хем се научават любопитни неща, дори и как да псувате на тайландски Joy, хем по средата му вече се заливах от смях. На гости сме в дома на БамБам от ГОТ7, пуснете си субтитрите на български Wink. Имената и снимките на момичетата, които ще срещнете във видеото са на айдълки от най-популярни к-поп групи. Един цитат от гостенката "като избираш, не трябва да мислиш за човека, който ще се погрижи за твоето погребение". Joy Така де, "той е безгръбначен", когато трябва да си избере айдълка. Joy

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 10:12 от profi_1

# 238
  • Варненска клюкарка
"Не ги учат как да падат и да стават, учат ги да не падат! Ако се провалят има ли изход назад - не, това я краят на света!" С такова мислене май не е чудно че смятат самоубийството за единствена възможна стъпка нататък.
Закона за клеветата без да го знаех някак го подозирах, защото знам за агенции от шоубизнеса, които съдят нетизени които повтарят всеизвестни факти, но въпреки това получават призовки и така групово наведнъж по 130 човека, да се сещат останалите. Нашенката е пропуснала да спомене абсурдния закон позволяващ само допреди няколко години  малолетни да водят сексуален живот. За съжалене и аз мисля като нея по повод събитията от последните дни.  Едва ли ще се стигне до дело, ще е сложно да се докажат какви точно са им били отношенията докато е била непълнолетна, в края на краищата ако се е случило, родителите имат не по-млка вина и също могат да бъдат подведени под отговорност че са бездействали. Попаднах и на руско видео по темата - за часове беше навъртяло 36 хил. гледания, не само в ЮК са потресени.

За закона за частните уроци до 22 вечерта, тук мога да се посмея, защото

Скрит текст:
синът ми е бил до след 23 ч. но нашия случай беше със съсед през етаж от нас, който го почваше от 7 вечерта в събота и така неусетно в решаване на задачи отиваха до 23. По Ковид , преди и след, благодарение на съботните им занимания с учителя му, не се юрна по кръчми като една голяма част от приятелите и съучениците му. Това в нашия случай продължи 7 години - сам реши да прекъсне месец преди предваритлните изпити за МУ. Уроците по химия и биология ми бяха спестени в чисто финансов план, но не и във физически смисъл за него, защото имаха великолепна учителка по химия по профила му в училице, която измете цялата им учебна програма и ги метна направо по п рофилите на МУ, а по биология се подготви сам, но и двете учителки ги товареха и вкъщи с онлайни и така му се събираха 7 училщни часа химия + 2-3 онлайна седмично, та и в България могат да се слуват такива чудеса, стига да има желание за учене. Малко по корейски го раздаваше -  езикова школа за английския, школа за немския, спорт, математиката, последната година и БЕЛ, че влезе в балообразуването за МУ...  Понеже до миналата година в университета му се виждаше рехаво като ангажираност, взе да си уплътнява времето с 3 немски групи на които беше демонстратор по химия, чак взех да се чудя това нещодето не се спира от мен ли се е пръкнало Joy

Извинявам се за лиричното отклонение, но още ми е прясно с целите и преследването им.

Относно частните уроци в ЮК, вчера ми попадна статия според която са счупили и собствения си рекорд от предната година  по брой часове и пари дадени за тях - часовете милиони, а сумата изхарчена от корейските родители възлизаше на 20,4  млрд. долара.

Видях Джуно в популярно шоу по някоя от националните бразилски телевизии, много му се радваха бразилските зрители, оказаха се големи фенове на Кингленд. Не знаех че сериалът е един от рекордьорите на Нетфликс.

# 239
Редактирано.
--------------------------------------
На свежа глава току що изгледах втория епизод на Картофения и много, много се смях и забавлявах. Според мен съм проспала доста от първия и сигурно ще е добре да го изгледам отново. Но после. Сега ще продължа нататък, има още 2 излезли и преведени серии.
Скрит текст:
Засега се движи основно като комедия, но има пуснати поне 3-4 нишки за романтични връзки, ревности, съперничество, и каквото още подобно се сетите, че могат да заплетат сценаристите. Главният вече го пратиха под душа, да му огледам раменцата Stuck Out Tongue Winking Eye , че и Главната намаза ... покрай мен  bowuu  Joy . Е, тя малко по-малко, на този етап. Wink Joy
Бившият на Главната всъщност май е бил женен за чеболка от фирмата, докато е въртял връзка с Главната. Или са се разделили, че се е взел с чеболката, ама вече са разведени. Чеболката пък май си пада по Главния. А Бившият се усети, че е пратил Главния при Главната и го загриза ревността, и ... Даже не съм много сигурна дали съм разбрала правилно схемата, ама ще имам какво да гледам.
Вторият пласт са все скици, доста забавни. Братът на Главната също е голям сладур, като си мисля, че съм го гледала някъде. Не разбрах за какви деца, го попита някой. Очаквам да има развитие на отношения между него и приятелката на Главната - третата съквартирантка в "хотела".
В края на 2-ри епизод Главната направо налетя и зацелува полузаспалия Главен, като и двамата бяха подпийнали.
Имах нужда от някаква комедийна романтика точно от този тип - непретенциозна, леко елементарна, и същевременно много забавна, като засега преекзалтираната, по корейски, игра на актьорите не ми пречи.

-------------------------------------
П.П.
Скрит текст:
Чеболката не си падала по главния, а била негова приятелка от детството. Друга от чеболите му хвърля око. А бившият май не ревнува, а другаде го стяга чепика.
Ох, Joy, Братът на Главната извъртя номер на Приятелката. Тя тъкмо беше попаднала в ... петъчна Mr. Green ситуация с трима сърфисти на плажа, и той се направи, че ѝ е съпруг за да ги прогони. Много смешно беше. Joy

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 16:56 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт