Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 434
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
И от третия недей да раждаш.

To най-добре изобщо да няма трети, защото явно не ги избира добре. А и както е самотна майка с две деца се съмнявам, че много качествени мъже ще се кандидатират, та и без това няма да има голям избор.

# 151
Не мисли за детето си, мисли как жена му да няма досег до апартамента, който и тя ще изплаща, за да няма досег и другото дете.

# 152
И от третия недей да раждаш.

To най-добре изобщо да няма трети, защото явно не ги избира добре. А и както е самотна майка с две деца се съмнявам, че много качествени мъже ще се кандидатират, та и без това няма да има голям избор.
Ама изобщо не ми е зор за мъжете и дали някой ще ме приеме и дали ще имам кандидати. Важното е ние да сме добре.

# 153
  • София
Да, не иска другото дете да го наследява. Това всички го разбрахме.

Само че аз не виждам нещо много еретично в тази мисъл, съжалявам. Гадно е спрямо момчето, но щом биологичният баща се грижи, може би е по- добре да прекарва повече време с него.

# 154
Бор_яна, мъжът иска те двамата да осигурят едното дете. Естествено, че тя иска, ако дава пари, да осигури и двете си деца. Тя и многократно го каза.

Лина, до колкото разбрах живеете в апартамент, който отдавна е прехвърлен на съпруга. Ако това е така, ще имаш право да го ползваш, ако се разделите и грижите за дедето са дадени на теб. След това всеки може да си купува, каквито иска имоти и те ще се наследяват, както трябва. Дори да не искаш да си в негов имот, може за го ползваш, докато вземеш свой.
Ако не е негов, пак имаш някакво време, в което може да го ползваш.

# 155
  • София
Да, не иска другото дете да го наследява. Това всички го разбрахме.

Ами ако умре първи, ще го наследи съпругата му, заедно с детето, после след нейната смърт- двете деца.

# 156
  • София
Ще има право да го ползва, плащайки наем, примерно. Или да ползва части от него. Да, законът пази майката, но не безгранично, недейте да давате напразни надежди по форумите.

Аз лично не познавам двойка в лоши отношения и жена останала в семейното жилище със съдебно решение. Всичките са на добра воля от бащата. Много трудно ще принудиш някого, който те смята за навлек, да те остави с чуждо дете в свой имот и то даден от родители.

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.

# 157
Затова дай да скараме децата от най-ранна възраст, че още от пеленачета да продължат вековната българска традиция за каране за апартаменти.

# 158
Иска, защото са си загубили доверие  и семейството е обуло обувки за раздяла. Дали ще ги събуе, не вярвам ,тя се е  настроила вече за навън. Той го усеща и за това прави сметки.

# 159
Затова дай да скараме децата от най-ранна възраст, че още от пеленачета да продължат вековната българска традиция за каране за апартаменти.
Вековната традиция е за имоти - преди ниви и синори, сега апартаменти.
Съвет към авторката - първо внеси яснота в мислите си, оттам си направи планове и ги приведи в действие. Нека основният лайтмотив да бъде как ще се справиш сама и доколко можеш.

# 160
Те докато пораснат децата, апартаментите вече няма на нищо да приличат най- вероятно. Ако изобщо още съществуват, де. Аз като си спомня нашата рода за какви порутени бараки се изпокараха и ми става смешно. Пък за 'къв чеп са им по 1/3 апартаменти само те си знаят. Накрая ще се окаже, че има 19 наследника, ще се търсят един-друг да уреждат наследство и нищо няма да направят. Само 'дето ще са ги скарали Grinning

Впрочем, в на жената родата наскоро имаше също драми заради такива глупости, щот вместо да мислят на времето как да си възпитат децата - те са мислили за имоти. Хубаво си се посмяхме с моята на чуждите изцепки.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 12:48 от duhduh

# 161
Сещам се за Гераците. А смятай едно време са били от едни родители. Предполагам пак е имало придошли, ако някой си вземе вдовица/вдовец с дете. На българина пипнеш ли му имотите става звяр. Ако свекървата се разкара може и да живеете щастливо. Цялата работа е почнала от намилането на свекървата. За нея първото ти дете е чуждо и ще подяде нейното внуче.
Повярвай, мъжът ти да е най-добрия, ако всеки ден му се говори едно и също, свършено е с вашето семейство.

# 162
  • София
Тези деца може дори да не живеят в техния град или да заминат за чужбина и никога да не се върнат, та може и изобщо да не им пука за тези апартаменти и да ги оставят да се разпадат.

# 163
  • София

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.
Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Иска да я впрегне да работи за общото дете, лишавайки нейното. Не става така. И това е форма на изпадане в още по-дълбока зависимост. Няма да има нищо нейно, само ще работи като робиня. Живее в негов апартамент и изплаща един на детето му. Значи съвършена схема.

А и като прочетох поста от страница 4, аз бих търсила всички форми и средства да се разделим.
Нали каза авторката, че има къде да отиде и не е финансово зависима?

И между другото, наблюдавала съм такива селски драми за някакви бараки по селата, за които са се избили помежду си и са си направили живота черен, а няколко години по-късно, никой не се интересува от въпросната съборетина в село Долно Нанагорнище и не иска да чува за нея.

# 164

Не може да иска тя да плаща нещо, което не облагодетелства двете и деца. Не е справедливо.
Точно толкова, колкото е справедливо, нейното искане той да подсигури чуждо дете.

всъщност авторката не каза нищо за нейното отношение и отношението на бащата на другото дете.
Но е сметнала какво ще наследи общото им дете.
Честно е щом двамата плащат нещо, то да остане за общото им дете

Общи условия

Активация на акаунт