Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 412
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Ми, в такъв случай му кажи, че не се чувстваш достатъчно финансово стабилна, за да теглиш жилищни кредити. Пък времето ще покаже дали ще ви бъде като двойка, или не.

# 196
Никъде не пиша, че нямам работа. Аз имам работа, просто в момента съм в по-дълъг болничен, защото имах здравословни проблеми.

Заблудила съм се значи, но ми се стори, че пишеш че тепърва ще търсиш добре платена работа.
При всички случаи дългосрочен кредит с човек, с когото не се разбирате и обувките ти сочат навън не виждам защо въобще се обмисля като вариант.

# 197
Никъде не пиша, че нямам работа. Аз имам работа, просто в момента съм в по-дълъг болничен, защото имах здравословни проблеми.

Заблудила съм се значи, но ми се стори, че пишеш че тепърва ще търсиш добре платена работа.
Да, но това не означава, че нямам такава. Просто скоро се дипломирах и ми се отвориха повече възможности.

# 198
  • Пловдив
Цитат
Да, но това не означава, че нямам такава. Просто скоро се дипломирах и ми се отвориха повече възможности.
.

Кажи честно ти вярваш ли си на глупостите, които си сътворила , заедно с тези, които изписа......и наистина ли вярваш в безоблачното и светло бъдеще , което е те чака?

# 199
Цитат
.

Кажи честно ти вярваш ли си на глупостите, които си сътворила , заедно с тези, които изписа......и наистина ли вярваш в безоблачното и светло бъдеще , което е те чака?
Никой не е казал, че ме чака безоблачно и светло бъдеще. Но каквото зависи от мен, ще го направя, за да живеят децата ми в спокойствие и колкото е възможно никой да не ги тревожи.
Защо след завършено образование да не ти се отварят възможности за по-сигурни и големи доходи? Нали това е идеята.
За да ми е безоблачно трябва да търпя всичко това и занапред да даваме пример на дъщеря си как трябва да се държи един мъж в семейството ли?

# 200
Не знам какво точно си се дипломирала наскоро, но някак си не те виждам сама, с две малки деца, в провинцията, да се оправяш сама, че и кредит за собствено жилище да плащаш. Каквото и да си завършила, надали ще почнат да те замерят с пачки.

# 201
  • София
Цялата тема така е озаглавена, нещо не четеш. Той не иска да купи жилище за двамата. Те живеят в апартамент НЕГОВ, дарен от баща му. Тя няма претенции към въпросния апартамент. Този апартамент е ЛИЧНА собственост негова и ще отиде в неговото дете в хипотезата, че тя почине първа.
Ако иска да избегне това, би могъл да се разпореди с апартамента в полза на неговото дете, освен ако дарителят не е жив и няма клауза за доживотно ползване и прочее.
И сега в тази реалност той иска да се закупи още едно жилище на общото им дете.
НИКЪДЕ не се споменава да си купят жилище те двамата.
В тази хипотеза, обаче, понеже е ужасно типична за подобни семейства, авторката влиза в огромен капан, от който няма излизане. Тоест- тя няма никакви права, никаква собствност и никакво нито желание, нито намерение от страна на собствения си съпруг да се построи справедливо СИО, в което и двамата са участници и собственици  и на всичкото отгоре - да лиши първото си дете от правото на собственост от НЕЙНИЯ дял в това съградено от двамата СИО.
Айде да не пренасяме мислите си върху другите.
заглавието на темата е Покупка на жилище на името на малолетно дете . Да може да се осъществи и е законно разрешена
А що се касае до претенции към дарен апартамент, ами дареният е само и единственно в състояние да се разпорежда със собственноста си, остана тя да има претенции. Какво би могъл или не да направи дареният с предмета на дарение си е само и единственно негово решение. Пак започнахте с умирането на този и онзи.

Какъв е проблема, че иска да закупи жилище на детето си?, а ясно, не иска да го направи за чуждото дете.
Предполагам, че не си наясно, но обикновенно при закупуване на имот на името на малолетно дете задължително присъства клаузата за доживотно право на ползване на жилището от родителите.
Погледнато от правна гледна точка, независимо, че ще го закупи единият от съпрузите и другият получава аналогични права. С други думи, при евентуален развод, явно натам отиват нещата, майката ще има право да живее в жилището до своята смърт ( айде и аз убих жената). Т.к. нямат СИО това е много добър вариант за майката и другото дете, и няма да и се налага да се връща при майка си ( не знаем дали майка и въобще е съгласна на този вариант). Ясно е обаче, че авторката няма финансови възможности да си купи жилище ( според някои потребители този процес е лесен, както да отидеш да си купиш семки от магазина). Така, че хипотезата ти за нейното участие в евентиална СИО увисва.

Айде да не коментираме с какво сме наясно и с какво не.
Ти написа, че искал да купува жилище на двамата. Аз репликирах, че не иска това и ясно обясних какво иска и защо- така е озаглавена темата. Може би, защото съм много добре ограмотена юридически по въпроса.
И може би, защото и предполагам, че ако се закупи с кредит, съпругът е солидарен длъжник, не случайно.
И ако са под 30, както предполагам, ще следват едни двайсет години, минимум, в които няма шанс да няма принос и от другия съпруг, макар и не в същия обем. И другия съпруг има още едно дете, което е справедливо също да получи наследство от майка си, заедно със сестра си.

# 202
  • София
Sun, какъв е този песимизъм?

Авторке, колко сте годишни и втория мъж колко е по- стар?

# 203
  • Пловдив
Цитат
Никой не е казал, че ме чака безоблачно и светло бъдеще. Но каквото зависи от мен, ще го направя, за да живеят децата ми в спокойствие и колкото е възможно никой да не ги тревожи.
Защо след завършено образование да не ти се отварят възможности за по-сигурни и големи доходи? Нали това е идеята.

Абсолютно права си.Само дето пропускаш едни 10 години докато това образование евентуално започва да ти се отплаща.Пропускаш едни 5 години дето ще трябва да живееш на хляб и сол за да спестиш първите 20 процента от жилището.Пропускаш,че имаш 2 деца .....дето ще има пари по тях .........да продължавам ли с действителността или да ти оставя розовият балон

Цитат
Sun, какъв е този песимизъм?

А имах хубав уикенд и съм настроение да пукам сапунени балони...

# 204
Не знам какво точно си се дипломирала наскоро, но някак си не те виждам сама, с две малки деца, в провинцията, да се оправяш сама, че и кредит за собствено жилище да плащаш. Каквото и да си завършила, надали ще почнат да те замерят с пачки.
Зависи от провинцията. На територията на района има доста възможности за развитие във водещи компании в страната.
Пачки няма да са, но заплатите са доста прилични и си се издържат цели семейства.
Надали ще съм първата и последната жена с две деца, издържаща се сама.

# 205
Ти искала ли си вторият мъж да осигури жилище И на сина ти? Вербално изразила ли си такова желание?

# 206
  • София
Е, той не е осигурил на себе си, та на сина ѝ ли?

Дами, дами и Сън, защо толкова черногледо?
Малко, като лекарки на пресконференция се държите - колко деца, колко мъже, КОЛКО ПАРИ?

# 207
Ти искала ли си вторият мъж да осигури жилище И на сина ти? Вербално изразила ли си такова желание?
НИКОГА!

# 208
НИКОГА!
Ми какво са се разфантазирали тогава всички? Явно става въпрос не само за делене на децата, а за смучене на пари. Той сам не може да си купи жилище, иначе да е купил досега. За мене намеренията му са кристално ясни.

# 209
  • Пловдив
НИКОГА!

Извинявам се .......Какъв е последният въпрос, който дискутираме?

Е, той не е осигурил на себе си, та на сина ѝ ли?

Дами, дами и Сън, защо толкова черногледо?
Малко, като лекарки на пресконференция се държите - колко деца, колко мъже, КОЛКО ПАРИ?

Имаш ли на идея за дата на конференция на лекарКИ?Innocent

Общи условия

Активация на акаунт