Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 773
  • 306
  •   1
Отговори
# 285
  • Далечният изток
Да де, двамата прехвърлят половината жилище на общото дете, другата половина си остава сио.
Ама при тази ситуация, първоначалната вноска да и само от авторката, кредитът да се плаща с наема, от къде на къде мъжът й ще има претенции имотът да бъде записан само на неговото дете, след като той няма никакъв принос?
Абсолютно невъзможно.

# 286
Защо. Родители да не могат да дарят част от свой имот на свое дете, че ми стана любопитно.

# 287
  • Далечният изток
Защото СИО-то няма части.

# 288
  • София
Жалко, ако сте се “възпроизвели” и вие.
Давай още, че да се види зад "ох, не искам да деля дечицата" какъв човек стои.

*Броиш чужди имоти на живи хора, правиш им сметката. Ама за твоята маминка не смяташ кога ще умре и какво ще получи синът ти. Що така погреба чуждите родители, пък своите - не?

*Говориш за мъжа си пренебрежително "да включа мъжлето", после била накърнена какво казал мъжът ѝ, то защото не се усеща отношението и сметкаджийството ти

*Арогантна, не се замисляш, имаш отговор за всичко и грандиозност, а не наивност на фантазиите за работа

*Да не говорим за многото несъответствия в историята ти, които ти бяха посочени, но темата продължава да върви единствено защото става дума за имоти, което в тоя форум е кодова дума за 50 страници разправии

# 289
  • София
...

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:24 от Azzy

# 290
Нормално е човека да иска да си защити вложението. Тя се готви да си заминава, а той да купи жилище на двамата.
По-голям майтап от това здраве му кажи.
Не си схванала иронията. Сега отново го прочети. Трите изречения.
Казва му се четене с разбиране. Учи се до трети клас. Странно е, че обяснявам това

# 291
Авторката има две деца, редно е от НЕЯ те да получат по равно. Две ипотеки едва ли ще може да плаща, което означава ако се съгласи на апартамента да ощети другото си дете. Отделно че при това отношение от партньора ѝ едва ли варианта "като купим на Б, аз ще събирам за А" ще е работещ. И при възможностите тази връзка и да не просъществува, не е най-добрата идея такава покупка.

# 292
Авторката има две деца, редно е от НЕЯ те да получат по равно. Две ипотеки едва ли ще може да плаща, което означава ако се съгласи на апартамента да ощети другото си дете. Отделно че при това отношение от партньора ѝ едва ли варианта "като купим на Б, аз ще събирам за А" ще е работещ. И при възможностите тази връзка и да не просъществува, не е най-добрата идея такава покупка.

Редно е, но тя няма - явно и бившият й мъж също няма.
И сега свекървата и целият свят й е виновен, че не може да изкунди мъжа си да плаща само за нейното дете.

# 293
А този мъж като я е "взимал", не е ли видял, че тя е с дете? Като има проблеми с "чужди" деца, защо не си е взел жена без деца като него?
Ти ако си на нейно място ще вложиш ли всичките си пари в имот само за едното ти дете? Утре на другото какво ще кажеш?

# 294
А този мъж като я е "взимал", не е ли видял, че тя е с дете? Като има проблеми с "чужди" деца, защо не си е взел жена без деца като него?
Ти ако си на нейно място ще вложиш ли всичките си пари в имот само за едното ти дете? Утре на другото какво ще кажеш?
Тя няма пари. Второто и дете е на 2.5г, което ще рече, че най-вероятно е още в майчински.
На всичко отгоре скоро се е дипломирала , а и има здравословен проблем.
И при всички тези неща смяташ, че може да си позволи финансиране на покупка на жилище ( разбра се, че кредит няма). Толкова може да си го позволи, че планира връщане при майка си.

Ако трябва да съм честна се чудя дали темата не е пързалка.

# 295
Ако свеки има, проблем никакъв. Купуват жилището на името на детето, а после мъжа я кара да тегли кредити като започне работа щото нали дължат на мама. Честичко се среща.

# 296
  • Down south
Тази тема е леко мутирала, в схемата има нови пионки и конфигурации.
В крайна сметка, колко жилища трябва да се купят, имайки предвид че вече имаше четвърт дузина  Blush
И двамата бащи ли се включиха?

Благодаря!

# 297
Тя няма пари. Второто и дете е на 2.5г, което ще рече, че най-вероятно е още в майчински.
И при всички тези неща смяташ, че може да си позволи финансиране на покупка на жилище ( разбра се, че кредит няма). Толкова може да си го позволи, че планира връщане при майка си.

Ако трябва да съм честна се чудя дали темата не е пързалка.
Не виждам друг вариант до развода. Не мога да предприемам нищо, докато сме в брак. Имам трудов стаж по специалността 7г, а проблемът ми не е сериозен, просто претърпях операция, която е лека, но за нея си има време, за което дават болничен, поради естеството ми на работа. Дипломирана съм като Бакалавър през 2020г в ХТМУ-София,  след това придобих допълнителна квалификация и сега завърших магистратурата. Не започвам сега от 0.

# 298
  • София
Уви.
Наистина не четеш. Ситуацията е точно обратната.
Обект на искането на съпругът и и майка му са именно нейните пари, които има за първоначална вноска за апартамент.
Значи, има и пари и образование и статус и очевидно и добро душевно здраве, за да откаже подобно малоумно предложение от страна на уж най-близкия си човек.
За щастие има и родители, на които може да се опре в битов план и за децата, докато си реорганизира живота и си купи собствено жилище.
Бившите съпрузи ще си плащат договорената издръжка за децата. Родителите, вероятно са около 50-60 годишни, тоест млади и жизнени достатъчно, за да я подкрепят активно и много по-ефективно от настоящия и формат с озлобена свекърва нассъскваща денонощно маминия си син срещу жена му.
На гравитираща възраст около 30, с образование и професия и с липса на токсични формати, заплахи, обиди и изнудване, много, ама много добре ще се оправи и няма да е първата смела дама, която се бори за щастието си и благоденствието си и не слуша тъпотии от сорта "къде ще ходи с две малки деца". Където с едно, там и с две.
И децата ще са добре с такава майка, сигурна съм.
Някой ден ще срещне подходящ човек, с който ще има пълноценна, щастлива връзка, животът е пред нея.

И от мен да знаеш- добротата е най-добрата форма на елегантност.

# 299
  • Out of the Mix
Трудно ще й е много под наем сама с двете деца, дори бащите да са съвестни и да помагат и двамата, но никак няма гаранция, че някакви нови женски няма да им завъртят главите и да отклоянват ресурсите към себе си. Ипотека ще е харакири, няма нужното финансово обезпечение затова, защото на нея й трябва минимум тристаен с 2-те деца, айде двустаен да е, но без мъж в картинката.
Единствено спестяванията й ще я държат някоя и друга година да не потъне, или да влезе в колелото на заемите, за да оцелее, защото сметките си вървят, разходите по децата умножават с годините. Колко пари да изкарва от 12 часовите смени, 2-3-4к, щото хилядарките не се берат по дърветата? Пари само от бизнес, или някаква консултантска дейност. А грижите по децата, кой ще ги гледа? Така че обратно в родния град/село, или на раменете и главата на следващия рибок, но с двете деца трудно.

Общи условия

Активация на акаунт