Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 377
  • 306
  •   1
Отговори
# 255
На този господин не му обръщай внимание. Той е известен женомразец.
Ти си оплети твоята кошница.

# 256
Направи контраоферта. Или купувате жилище и на двама ви на името, като той неговия дял може да си го прехвърли на дъщеря си, или с твоите пари, ти и бившия ти, купувате имот на сина ви, щото той няма къде да отиде, като мъжът ти го изгони. И двамата с бившия ще плащате кредита 😛
Иначе, не съм чула по провинцията да дават големите пари на медсестри.

# 257
Направи контраоферта. Или купувате жилище и на двама ви на името, като той неговия дял може да си го прехвърли на дъщеря си, или с твоите пари, ти и бившия ти, купувате имот на сина ви, щото той няма къде да отиде, като мъжът ти го изгони. И двамата с бившия ще плащате кредита 😛
Иначе, не съм чула по провинцията да дават големите пари на медсестри.
Дадох го като пример за мед.сестрата във връзка с това, че всеки има право да работи по специалността си. И дс трупа знания и опит. В сферата на производството съм.

# 258
Авторката пита за жилище или изпуска парата от семейния живот?
Или запълва времето докато е в болнични?
Че се оплетоха нещата и решение не се търси.

# 259

Айде да не коментираме с какво сме наясно и с какво не.
Ти написа, че искал да купува жилище на двамата. Аз репликирах, че не иска това и ясно обясних какво иска и защо- така е озаглавена темата. Може би, защото съм много добре ограмотена юридически по въпроса.
И може би, защото и предполагам, че ако се закупи с кредит, съпругът е солидарен длъжник, не случайно.
И ако са под 30, както предполагам, ще следват едни двайсет години, минимум, в които няма шанс да няма принос и от другия съпруг, макар и не в същия обем. И другия съпруг има още едно дете, което е справедливо също да получи наследство от майка си, заедно със сестра си.
Никъде не съм написала написала такова нещо.
И т.к. си добре ограмотена юридически по въпроса, посочи къде съм написала, че искал да купува жилище на двамата
Хубаво е човек да чете, и да осмисли нещата.

# 260
Как се прехвърля дял на дете, докато си в брак?

# 261
Докато ние от другата страна на Атлантика се наспим ( днес е почивен ден) какво станало в темата!
Сравнително интересната тема пак върви наникъде.
Въпрос. Някой беше писал, че в България не може да има ипотека на малолетно дете. Може ли някой компетентен да отговори.

# 262
Няма как да се учреди ипотека на малолетно дете.
По НА имота е собственост на детето а законните му представители ( т.е. майката и бащата), са с право на ползване.
Няма банка, която би дала ипотечен заем срещу непълна собственост.
От друга страна Районен съд не би разрешил ипотекиране на имот на непълнолетно лице.

# 263
  • Далечният изток

В режим на разделност.

# 264
Разбрах, а в случая на авторката как ще се оформят документите, ако се съгласи както иска съпругът? Ами ако единият спре да плаща?

# 265
Със съгласието на майката. С дарение.
По НА имота е собственост на детето а законните му представители ( т.е. майката и бащата), са с право на ползване.
От друга страна Районен съд не би разрешил ипотекиране на имот на непълнолетно лице.
Има как. И се дава. Двамата родители са кредитополучатели, детето е собственик. Стига банката да е съгласна. Иначе, може да се иска друго обезпечение, не имота, който се купува.

# 266
Мога ли да Ви пиша?
Благодаря за адекватната информация!

# 267
Мога ли да Ви пиша?
Благодаря за адекватната информация!
Информацията не е много адекватна при условие, че дарението винаги може да бъде атакувано в съда.
Намерете си добър адвокат, за да ви каже какво може и какви са рисковете

# 268
Има как. Има и банки, които дават такива кредити. Двамата родители са кредитополучатели, детето е собственик. За учредяване на ипотеката мисля се иска разрешение от районния съд. А може банката да иска друго обезпечение, не имота, който се купува.
Тинтина, юрист ли сте? Винаги ли може да бъде атакувано дарението и от кого?
Аз, без да съм юрист, ще ви кажа, че първо, трябва да има открито наследство, и второ, този, който иска разваляне на дарението да има правен интерес. Тоест, по голямото дете на авторката.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 20:16 от Прекрасная Василиса

# 269
Не, не съм юрист но имотите ни са придобити по този начин.
Проиграли сме всички варианти, за които юристите ни се сетиха.
Прочетете, че за да се използва като залог имота на дете това става само с изрично разрешение на районен съд по местоживеене на лицето. От опита ми, близо 10 години със сина ми, а преди това 8 години мой опит като дете ( родителите ми купиха апартамент, когато бях на скромните 10 години), районния съд не дава разрешителни.
До толкова, че не разрешават използването на имота и разпореждането с него ( вкл даване под наем).
Изключено е банка да даде кредит срещу апартамент собственост на дете без разрешение на Районен съд.

Общи условия

Активация на акаунт