Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 381
  • 306
  •   1
Отговори
# 240
Проследих цялата тема, но не се разбра какво ще е разпределението на дяловете ако бащата купи жилище на свое име и после почине пръв?
Купува на свое име, но има сключен брак, т е купува в СИО. Ако почине пръв, дъщеря му  и жена му наследяват по равни части неговата 1/2. Или по-точно жената се оказва с 3/4,а детето - с 1/4.Това, в случай че междувременно не е създал още едно дете, тогава ще е различно.
(Тук бетер погребална агенция станахме, нека и малко раждания да включим)
Ама да не са от различни мъже, че Flushed

# 241
Ако се разделите, нито ще ти дадат втора ипотека, нито ще имаш начален капитал, в същото време имотът ще се води на детето и като стане на 18, ще си без нищо.
Те и без да се разделят, тя няма да може да вземе втора ипотека за сина. Затова ми е странно как пресмятате, че ще ощетява едното дете за сметка на другото. Аз не виждам тя да иска да ощети. Виж, за новия татко не мога да кажа същото.

# 242
Ами да,редно е да купят на тяхно име,а не на децата. Един ден ще остане на двете деца. Той като иска само за тяхното, да купува сам. То така излиза,че тя ще подсигури само общото.  А другото? Или и с бившия да плаща кредити? Това е лудост. Авторке,събирай си пари и го зарязвай.

# 243
  • София
ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

Не знам кои хормони са ми в повече, но ти се възпроизвеждаш с човек, когото очевидно презираш. Явно нещо ти има. Освен грандиозните фантазии за безмерна кариера, които кацат с дипломата.

Според мен са ти излезли криви сметките и сега го играеш обидена.

# 244
Много хора го направиха чели-недочели, в моя защита или не (всеки има право на мнение) , но повечето, да не кажа всички имат изказ  ☺ тук просто изпъкваме и се надпреварваме колко по-селски може да се изкажем.

Каквото повикало, такова се обадило.
- Започна темата с недомлъвки. И после добавяше нови и нови данни, което съвсем изкриви нещата.
- Разкрещя се (или пък нямаш виртуална грамотност и не знаеш какво значи писане с главни букви).
- Оставяш много съмнения, че представяш нещата едностранно.

Какво очакваш? Галене с перце ли? Ми постлала си си лошо и сега нямаш идеален ход. В живота не е като игра на карти - тази загубих, да почваме новата начисто. И явно не ти харесва какво четеш, което те изнервя.
Нищо подобно. Приех и прочетох всяко едно мнение, независимо дали е в моя полза или не. И не съм се държала грубо.
-За да не се слуша  само едната страна (моята) , ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

Сакън.. Ще станат семейни костелации с неочакван край 😀
А и откъде да знаем дали ще се е регистрирало мъжлето ти или ти от негово име, за да си поиграеш на воля, както от началото на темата с форумците.

Раздвояване личността ли ще стане или разводняване на фантазиите ти?

# 245
А най-доброто решение ще е ако не купувате апартаменти на 2 годишно. Малко куца инвестиция ми се струва това в провинцията.

# 246
  • София
Linna123, за съжаление не даваш информация достаъчно, за да получиш адекватен съвет.

Има огромно значение парите ти колко са и откъде са.
Ако стигат за първоначална вноска за жилище, значи не са хиляда лева, а няколо десетки хиляди.
Има значение огромно какъв е произходът на тези средства. Спечелила си ги с някакви делови дейности лично ти, продали сте някакъв семеен имот и са ти от родителите/бабите и дядовците и за друго не се сещам.
И в двата случая са лични средства, твои, не семейни.

Ако съм права, желанието на съпругът ти да се закупи жилище на името на общото ви дете, като използва тази сума за първоначална вноска, ощетява детето от първия брак, а теб те поставя в зависима ситуация завинаги.
И е крайно несправедливо, некоректно и не мъжкарско от негова страна.
Защото и кредите да се изтегли, вие ще сте солидарни длъжници и двамата и двамата ще изплащате, макар и не поравно, ти ще имаш огромен допълнителен принос с нерегламентиран труд и средства в семейството, децата и жилището, в което живеете, но уверявам те, този принос няма да се остойностява.
Има отношение негативно към голямото дете, което не ми харесва.
Към теб също. Считам го за недопустимо.
От житейски наблюдения знам, че ако реагираш на "взимай си сина и се махай от жилището ми", като се махнеш наистина, но с двете деца, ще има магичен ефект.

# 247
Авторке, за какво са тези терзания тогава? Като имаш супер специалност, кариерата те чака, може да правиш кариера, да гледаш 2 деца и да изплащашжилище в провинцията(където също не са много евтини жилищата),не му мисли да се жалваш по форуми, а запретни ръкави.  Знаем какъв е живота на самотните майки, цветя и рози.
 Аз лично ако имам такава обещаваща кариера, и пачките да ме чакат, няма да се тровя с мъже, свекърви.
 Не знам каква ще е тази велика специалност, като чуят само самотна майка с  2 едното дете в градина, много ще ти се зарадват и ще ти постелят червения килим.

# 248
Аз не знам такива истории с въпроси какви автори имат, неграмотни ли са финансово или нарочно подават информацията по този начин за да са интересни.
 Най-важното е накрая.
 Изглежда ми така - имам сума, имам деца, така, вторият иска да примъкне сумата и  ме обвърже ,а  то ...

# 249
Много хора го направиха чели-недочели, в моя защита или не (всеки има право на мнение) , но повечето, да не кажа всички имат изказ  ☺ тук просто изпъкваме и се надпреварваме колко по-селски може да се изкажем.

- Започна темата с недомлъвки. И после добавяше нови и нови данни, което съвсем изкриви нещата.
- Разкрещя се (или пък нямаш виртуална грамотност и не знаеш какво значи писане с главни букви).

Какво очакваш? Галене с перце ли? Ми постлала си си лошо и сега нямаш идеален ход. В живота не е като игра на карти - тази загубих, да почваме новата начисто. И явно не ти харесва какво четеш, което те изнервя.
Нищо подобно. Приех и прочетох всяко едно мнение, независимо дали е в моя полза или не. И не съм се държала грубо.
-За да не се слуша  само едната страна (моята) , ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

А и откъде да знаем дали ще се е регистрирало мъжлето ти или ти от негово име, за да си поиграеш на воля, както от началото на темата с форумците.

Не разбрахте иронията ми.
Повярвайте ми, ако се регистрира и му видите начина на мислине, ще разберете какво е раздвоение на личността и фантазии 😀

# 250
  • Out of the Mix
Абсолютно зависима е, летенето в облаците е най-малкото.
Да си пази малкия кеш, защото без него е жива умряла, още утре излиза на улицата.
Личи си и, че няма трудов стаж и досег до пазара на труда. Някой тепърва ще я чака нея на 30+ прясно завършила, взела някаква хартия там без опит, тепърва започваща, има да си я подхвърлят, в какъвто и бранш да е, всеки търси и иска умения и опит, за да се върши работа, а тя би била яко експлойтвана.

Седи от интерес, иначе е жива за ожалване.

Темата има потенциал да се превърне в новата за "сметките, войната между половете, семейните отношения, и още нещо".

Намесени са и деца, но такъв е животът, никой не те пита.

# 251
А защо просто не му каза на мъжа си, че не си съгласна. Пробвай, кажи си го. Той, като иска, да купи имот на дъщеря си и толкова. Относно голямото ти дете, оставам с впечатлението, че баща му не е някакъв абдикирал - ако е така, той ще се погрижи за сина си.
Той сегашния може да помага, ама при присъстващ (па дори и разведен) баща, няма кой знае какви опции.

Не знам защо ама имам чувството, че цялата история е някаква пързалка....

# 252
ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

Не знам кои хормони са ми в повече, но ти се възпроизвеждаш с човек, когото очевидно презираш. Явно нещо ти има. Освен грандиозните фантазии за безмерна кариера, които кацат с дипломата.

Според мен са ти излезли криви сметките и сега го играеш обидена.
Моля ти се, спри да дрънкаш само едно и също. Вече няколко човека ти обясниха и ти ПАК си лаеш.
Пак казвам: правя огромна разлика между изразяване на мнение и твоята простащина. Ако ти си си създала детето, за да се възпроизвеждаш, не значи, че и останалите мислят по този начин. Жалко, ако сте се “възпроизвели” и вие.

# 253

Не разбрахте иронията ми.
Повярвайте ми, ако се регистрира и му видите начина на мислине, ще разберете какво е раздвоение на личността и фантазии 😀

Нееее.. Подценяваш аудиторията, мило момиче.
Ако беше истина написаното от теб за раздвоявяне на личността и фантазиите при него, отдавна щеше да си загубила усмивката си и да си си осигурила отстъпление от фронта. А ти се забавляваш.
Няма лошо, светът е оцелял, защото се е смял.

А и как ще накараш някой, който те нарича "навлек", теб и детето ти, да се регистрира и да ти играе по свирката? 🤔

Или си самата ти тесте карти от много личности, или сте група за театрално изкуство 😁

# 254
Абсолютно зависима е, летенето в облаците е най-малкото.
Да си пази малкия кеш, защото без него е жива умряла, още утре излиза на улицата.
Личи си и, че няма трудов стаж и досег до пазара на труда. Някой тепърва ще я чака нея на 30+ прясно завършила, взела някаква хартия там без опит, тепърва започваща, има да си я подхвърлят, в какъвто и бранш да е, всеки търси и иска умения и опит, за да се върши работа, а тя би била яко експлойтвана.

Седи от интерес, иначе е жива за ожалване.

Темата има потенциал да се превърне в новата за "сметките, войната между половете, семейните отношения, и още нещо".

Намесени са и деца, но такъв е животът, никой не те пита.
За Ваше сведение, имам стаж по специалността, която уча- 7г. Все едно падате от марс и не знаете, че дори медицинските сестри имат право да работят от втори курс. Работя си по специалността. Така че няма да ме чакат тепърва да се доказвам.
На улицата точно няма как да изляза, но щом казвате … и сте наясно

Общи условия

Активация на акаунт