Покупка на жилище на името на малолетно дете

• 7 390
  • 306
  •   1
Отговори
# 225
реваншистки пориви иска да ощети дъщеря си. Тя лично.
Как иска да я ощети,че не разбрах?
Няма смисъл от спорове. Госпожата просто не е разбрала и са ѝ в повече някои хормони. Изразява мнението си. Много хора го направиха чели-недочели, в моя защита или не (всеки има право на мнение) , но повечето, да не кажа всички имат изказ  ☺ тук просто изпъкваме и се надпреварваме колко по-селски може да се изкажем.

# 226
Ти искала ли си вторият мъж да осигури жилище И на сина ти? Вербално изразила ли си такова желание?
НИКОГА!
Ми какво са се разфантазирали тогава всички? Явно става въпрос не само за делене на децата, а за смучене на пари. Той сам не може да си купи жилище, иначе да е купил досега. За мене намеренията му са кристално ясни.
Явно не четат всичко, то и няма как.

# 227
Имам заделени собствени пари, които не са много, но са достатъчни за първоначална вноска.
И мъжът ти иска да ги дадеш за имот на името на общото ви дете? Той как иска да го купите този имот? Ти даваш парите за самоучастието и после двамата изплащате? Или и той ще даде нещо?
Всъщност мъжът ти изобщо знае ли, че имаш събрани пари?

# 228
Ще има право да го ползва, плащайки наем, примерно. Или да ползва части от него. Да, законът пази майката, но не безгранично, недейте да давате напразни надежди по форумите.

Аз лично не познавам двойка в лоши отношения и жена останала в семейното жилище със съдебно решение. Всичките са на добра воля от бащата. Много трудно ще принудиш някого, който те смята за навлек, да те остави с чуждо дете в свой имот и то даден от родители.

Azzy, той затова иска имотът да е на детето. Поне той да не се дели между семейните наследници и децата на другите мъже.

Аз виждам, че се дава право на ползване и тук се пазят децата. Никъде не виждам наем.

ПП

Да, плащал се наем, но естествено е много по-малък.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 16:46 от ala.bala

# 229
Имам заделени собствени пари, които не са много, но са достатъчни за първоначална вноска.
И мъжът ти иска да ги дадеш за имот на името на общото ви дете? Той как иска да го купите този имот? Ти даваш парите за самоучастието и после двамата изплащате? Или и той ще даде нещо?
Всъщност мъжът ти изобщо знае ли, че имаш събрани пари?
Да, знае. Знае и как съм се сдобила с тях.

# 230
Много хора го направиха чели-недочели, в моя защита или не (всеки има право на мнение) , но повечето, да не кажа всички имат изказ  ☺ тук просто изпъкваме и се надпреварваме колко по-селски може да се изкажем.

Каквото повикало, такова се обадило.
- Започна темата с недомлъвки. И после добавяше нови и нови данни, което съвсем изкриви нещата.
- Разкрещя се (или пък нямаш виртуална грамотност и не знаеш какво значи писане с главни букви).
- Оставяш много съмнения, че представяш нещата едностранно.

Какво очакваш? Галене с перце ли? Ми постлала си си лошо и сега нямаш идеален ход. В живота не е като игра на карти - тази загубих, да почваме новата начисто. И явно не ти харесва какво четеш, което те изнервя.

# 231
Е аз колко пъти питам за самоучастието. С чии пари.
Мъжът те е усетил, че имаш някой лев, и иска тези пари само за неговото си дете, иначе с твоето те гони от неговото жилище.

# 232
Да, знае. Знае и как съм се сдобила с тях.
И тях ли иска да използвате за самоучастието? Той ще се включили ли с някакви негови средства (за самоучастието, за ремонт/довършване, за такси, изобщо за нещо)?

За мен този иска да те занули и върже, да няма къде да ходиш. Даваш си всичките налични пари, задлъжняваш и си финито. Нямаш изход. Ако се разделите, нито ще ти дадат втора ипотека, нито ще имаш начален капитал, в същото време имотът ще се води на детето и като стане на 18, ще си без нищо.

# 233
Проследих цялата тема, но не се разбра какво ще е разпределението на дяловете ако бащата купи жилище на свое име и после почине пръв?

# 234
Много хора го направиха чели-недочели, в моя защита или не (всеки има право на мнение) , но повечето, да не кажа всички имат изказ  ☺ тук просто изпъкваме и се надпреварваме колко по-селски може да се изкажем.

- Започна темата с недомлъвки. И после добавяше нови и нови данни, което съвсем изкриви нещата.
- Разкрещя се (или пък нямаш виртуална грамотност и не знаеш какво значи писане с главни букви).

Какво очакваш? Галене с перце ли? Ми постлала си си лошо и сега нямаш идеален ход. В живота не е като игра на карти - тази загубих, да почваме новата начисто. И явно не ти харесва какво четеш, което те изнервя.
Нищо подобно. Приех и прочетох всяко едно мнение, независимо дали е в моя полза или не. И не съм се държала грубо.
-За да не се слуша  само едната страна (моята) , ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

# 235
Абсолютно, иска да те върже. Хем без пари, хем с ипотека, хем без нищо на твое име. Аз бих отказала. Като ще дадеш ти самоучастието, поне да е на името и на двама ви.

# 236
Ааааа ясно,тя авторката има заделени пари и той гледа да не вземе да избяга и с неговото дете,дай ги сега да купим на общото дете.....Хем да остане без пари,хем да има и тя да плаща кредити. И какво ли си вика? Тая без пари и с две деца къде ще отиде?
 Ей голям тарикат този вярно.

# 237
Тарикат, я. Че и нагъл, заплашва я, че ще я изгони и ще й вземе детето, ако не даде парите. То и перфектните им отношения сигурно са се развали и, след като авторката е получила въпросните пари.
Каквото и да ти говорят, да знаеш, че става въпрос за пари.
Сигурно гледа на въпросните пари като на наем за сина ти...

# 238

Нищо подобно. Приех и прочетох всяко едно мнение, независимо дали е в моя полза или не. И не съм се държала грубо.
-За да не се слуша  само едната страна (моята) , ако искате да кажа на мъжлето да се регистрира, че дружно да разберем и неговата гледна точка.

Защо не вземеш да го напуснеш?

Имаш пари, перспективи, не се разбирате, държи се грубо и обидно и неглижира детето ти. А ти питаш да купите ли общо жилище.

# 239
Проследих цялата тема, но не се разбра какво ще е разпределението на дяловете ако бащата купи жилище на свое име и после почине пръв?
Купува на свое име, но има сключен брак, т е купува в СИО. Ако почине пръв, дъщеря му  и жена му наследяват по равни части неговата 1/2. Или по-точно жената се оказва с 3/4,а детето - с 1/4.Това, в случай че междувременно не е създал още едно дете, тогава ще е различно.
(Тук бетер погребална агенция станахме, нека и малко раждания да включим)

Общи условия

Активация на акаунт