Обичащите майки

• 3 749
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
Поредна тема от жена - вече със свои деца - която не може да се откъсне от полата на майка си. Не знам каква си била майката, пияница, отровна, досадна. Ами чувайте се с нея по 1 път месечно. За да е спокойна - всяка вечер по един СМС - "Мамо, добре сме". Достатъчно е, за да не се побърква жената и всички да сте спокойни.

Съжалявам, но в тези теми мен ме ужасяват повече "децата" на по 30+, ако не и на 40, които не си живеят своя живот, а са облещили очи само в недостатъците на своите родители. Кошмар. Дано да не са моите деца такива един ден.

# 31
Съчувствам ти, авторке, но за разлика от майка си, ти имаш късмета да живееш във време, в което не е срамно да се посещава психолог. Препоръчвам ти го.

# 32
Поредна тема от жена - вече със свои деца - която не може да се откъсне от полата на майка си. Не знам каква си била майката, пияница, отровна, досадна. Ами чувайте се с нея по 1 път месечно. За да е спокойна - всяка вечер по един СМС - "Мамо, добре сме". Достатъчно е, за да не се побърква жената и всички да сте спокойни.

Съжалявам, но в тези теми мен ме ужасяват повече "децата" на по 30+, ако не и на 40, които не си живеят своя живот, а са облещили очи само в недостатъците на своите родители. Кошмар. Дано да не са моите деца такива един ден.

Ако е толкова лесно да се отърсиш от токсични родители и да не преживяваш поведението им, нямаше сигурно да има психолози и нямаше да съществува изказването, че всичко се корени в детството, иначе съм съгласна, дистанция и ясни граница, че става още по-страшно.

# 33
Гняв, гняв, объркване, едно още дете, което обаче вече е в ролята на родител.
За да не пише твоята дъщеря/син някога същото, откъсни се от този гняв и живей сега, с хора, с които се чувстваш спокойна,

# 34
  • София
Спешно прочети "Отровните родители" на Сюзън Форуърд. Това не е обичаща майка, това е тровна майка. Книгата я има безплатна електронна в сайта читанка.
Постепенно разреди контактите, споделяй по-малко информация за себе си и семейството си. Никога нищо не й казвай за семейните си отношения!!!

# 35
Вие изобщо усещате ли се какви ги пишете? Ела ми изчисти, нахрани ми детето, вземи да го гледаш за дни... То има ли начин при това положение майката да не е въвлечена в семейството на щерката и да няма контакти с тях?

# 36
Аз мисля, че няма нищо лошо, че докато е била в болницата майка й е гледала детето и е дошла да и помогне след раждането, и това няма общо с токсичното поведение на майка й, и грубото й отношение. Да имаш контакт не значи да си токсичен. Мисля, че е редно и нормално да се помогне на дъщерята в този момент, но не е редно такова поведение от майката и помощта не трябва да е за сметка тя да търпи ужасно отношение, само защото й е помогнала.
Горчива книгата "Отровните родители", не само е добре за се прочете, а и периодично да се препрочита. Отделянето от родителя и това всеки да си поеме живота и да го живее, както иска, без както родителя, така и детето да не се меси в живота на другия са ключови, като се запазят добронамерени отношения и никой да не вменява очаквания и задължения.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 21:39 от Sephora ❤

# 37
Аз мисля, че няма нищо лошо, че докато е била в болницата майка й е гледала детето и е дошла да и помогне след раждането, и това няма общо с токсичното поведение на майка й, и грубото й отношение. Да имаш контакт не значи да си токсичен. Мисля, че е редно и нормално да се помогне на дъщерята в този момент, но не е редно такова поведение от майката и помощта не трябва да е за сметка тя да търпи ужасно отношение, само защото й е помогнала.
Горчива книгата "Отровните родители", не само е добре за се прочете, а и периодично да се препрочита. Отделянето от родителя и това всеки да си поеме живота и да го живее, както иска, без както родителя, така и детето да не се меси в живота на другия са ключови, като се запазят добронамерени отношения и никой да не вменява очаквания и задължения.

По принцип не е добре за самото дете да се отдели за 5 дни (толкова е престоят в болница за раждане, но може и повече да е стояло при бабата) и от двамата родители, и после майката да се прибере с бебе, заради което малко или много ще се чувства неглижирано от майката поради нормалните нужди на едно бебе. Трябва през това време да е с баща си и да създаде връзка и доверие с него и след това бащата да продължи да му обръща вниманието, което майката не може да осигури.

Отделно, нали, как майката била алкохоличка и какво ли не, ама е най-нормалното да ѝ метнат внучето да го гледа с дни, както и да домакинства и да храни бебе, докато принцесата майка си почива.

# 38
Бащата може да е на работа, отделно че получава отпуск по бащинство след изписване на бебето.
Проблема изобщо не е къде е било голямото дете. Проблема е в майката. Авторката има много тежки травми, още от ранно детство и трябва да работи с психолог, за да намери начин да общува с майка си.

По принцип не е добре за самото дете да се отдели за 5 дни (толкова е престоят в болница за раждане, но може и повече да е стояло при бабата) и от двамата родители, и после майката да се прибере с бебе, заради което малко или много ще се чувства неглижирано от майката поради нормалните нужди на едно бебе. Трябва през това време да е с баща си и да създаде връзка и доверие с него и след това бащата да продължи да му обръща вниманието, което майката не може да осигури.

Отделно, нали, как майката била алкохоличка и какво ли не, ама е най-нормалното да ѝ метнат внучето да го гледа с дни, както и да домакинства и да храни бебе, докато принцесата майка си почива.

# 39
Е, глупости, можел да е на работа. Сигурно всяка година си взима платен отпуск, за да ходи на почивка или да си свърши някаква работа, обаче няколко дни, за да си гледа едното дете, докато му се ражда другото, не може. Ще кажеш, че раждането е някакво неочаквано събитие, за което не знае, че предстои месеци преди това, и че се случва толкова често, че не може да си позволи няколко дни отпуск всеки път, когато майката на децата му ражда.

Проблемът е, че се държи като дете и очаква от нейната майка да я обгрижва, нея и нейните деца, вместо да си насочи желанията към бащата. Виждам, че нещо е недоволна и от бащата, не изглежда и да е човек, който няма нужда от никаква помощ, даже и за неща, които за много жени будят недоумение и са някаква глезотия, така че щом е решила да се възползва от помощта, ще е във вида, в който ѝ я предоставят.

# 40
Аз съм на мнение, че това, че някой ми е роднина не му дава автоматично право да го обичам и уважавам - каквото посееш, това ще пожънеш. Та не се упреквай за чувствата си към нея. Майка ти е токсична и неприятна, ако съдя по разказа ти. Оправдавам я само за звъненето, когато си била на училище.
Има теория, че ние избираме родителите си с цел да научим уроци - е, не бъди като нея, бъди точната противоположност и посвети мислите си не каква е тя, а каква ще бъдеш ти.
Тя няма да се промени, игнорирай я максимално и бъди студена, фокусът е твоето семейство, твоите деца. Не хвърляй енергия в загубени каузи.

# 41
Попринцип според мен няма значение кой се грижи за детето няколко дни. Жената е дала доста малко информация за ролята на бащата в семейството.
А майката е наистина токсична, не знам защо държи да бъде толкова информирана за живота на дъщеря си. Това с позвъняването на приятелите и ми идва в повече, да я търси къде е. Жена, която е пълнолетна и работи.

# 42
Какви са отношенията между майка ви и вашата сестра? С нея по-добре ли се държи?

# 43
Тази майка обича основно себе си. Явно е много объркан човек. От теб зависи да се откъснеш от нея и да си гледаш семейството, защото от тази връзка никога нищо добро няма да получиш, нито си в състояние да й дадеш.
Една здравословна дистанция е въпрос на оцеляване за теб, защото тази жена те побърква и се опасявам, че и ти няма да можеш да се съсредоточиш върху твоите деца и да станеш добра и обичаща майка, а не енергиен вампир, какъвто ти имаш за майка.
или и липсва любов на жената. Не случайно се е пропила. Аз имам такива нездравословни отношения с единия ми син. Той пък постоянно иска нещо, обажда се само за пари предсрочно. Ме се интересува от никой вкъщи. Започвам да се разпознавам в твоята майка. С малкият ми син сме в перфектни отношения. Това със звъненето го преодолях, вече не истерясвам така. Но ние пък вкъщи сме на тръни, защото нашия син постоянно ни лъже, вечно ни иска пари, отскоро и държи тон. За 21 годишен говоря.

Общи условия

Активация на акаунт