Януарски бебчета 2025

• 11 724
  • 384
  •   1
Отговори
# 120
Утре ни предстои ваксината, малко почнах да се напрягам 😁

# 121
Недей, всичко ще е наред. За всеки случай можеш да вземеш кул пач лепенки, яко случайно има нужда. Не го мисли, бебче ще е герой!

# 122
Толкова много ви благодаря за подкрепата, безценно ми е в такъв момент в който се чувствам на предела на силите си, капнала от умора и недоспиване… още от самото начало върви трудно кърменето, но някак последния месец си мислех, че вече сме влязли в някаква рутина - хранене през 2 часа, 2 часа и половина. Отделно бебка все иска да се гушка и като я оставя в леглото това допринася за още по-бързото и събуждане, някак не иска да спи там… предполагам ще може да изчистим това като проблем след 3тия месец…

# 123
Мами, аз идвам с питане за едно закъсняло февруарче, родило се в март...

Историята е следната, детето ми е на 18 дни, преносено със седмица. Наложи се да седи две седмици в неонатологията, защото водите ми бяха зелени и той се беше нагълтал с тях. Получи лека белодробна инфекция, която се излекува бързо, но го задържаха да го наглеждат. Хранен е там само с адаптирано мляко. Аз цедях кърма. Той не суче и сега давам кърма от шише. Вкъщи е почти от седмица, като спазвам режимът на болницата като часове, през деня на 3 часа, нощно едно, общо 7 хранения за деня.

Първите два дни бяха песен, бебе като от приказка. По веднъж, два пъти на ден размразявах коластра, знам, хубаво е да се дава. Милилитрите ги увеличихме спрямо болницата до 120, в болницата ядеше 80 до 100 последно. Всички се оплакваха, че е много лакомо бебе и не спира да проси храна. След първите два дни вкъщи получи малко колики, както и аз бях яла малко люто. Спрях и да давам коластрата. Това го овладяхме, както и газовете, сега не се свива и няма характерния плач за стомахче. Сега е само рев за храна, огладнява около час и половина, максимум до два часа след ядене. Днес почти не е спал, от следобяд досега 4 часа не спря. Накрая в ужас и мъка какво да правим дадохме адаптирано мляко, заспа веднага доволен, усмихва се и няма вече драма.

Имам съмнения за хранителните ми качества на кърмата. За "кърмещите от шише", правилно ли е пак да се спазва режим на 3 часа, както и милилитрите запърви месец да са до 120?

# 124
Мами, аз идвам с питане за едно закъсняло февруарче, родило се в март...

Историята е следната, детето ми е на 18 дни, преносено със седмица. Наложи се да седи две седмици в неонатологията, защото водите ми бяха зелени и той се беше нагълтал с тях. Получи лека белодробна инфекция, която се излекува бързо, но го задържаха да го наглеждат. Хранен е там само с адаптирано мляко. Аз цедях кърма. Той не суче и сега давам кърма от шише. Вкъщи е почти от седмица, като спазвам режимът на болницата като часове, през деня на 3 часа, нощно едно, общо 7 хранения за деня.

Първите два дни бяха песен, бебе като от приказка. По веднъж, два пъти на ден размразявах коластра, знам, хубаво е да се дава. Милилитрите ги увеличихме спрямо болницата до 120, в болницата ядеше 80 до 100 последно. Всички се оплакваха, че е много лакомо бебе и не спира да проси храна. След първите два дни вкъщи получи малко колики, както и аз бях яла малко люто. Спрях и да давам коластрата. Това го овладяхме, както и газовете, сега не се свива и няма характерния плач за стомахче. Сега е само рев за храна, огладнява около час и половина, максимум до два часа след ядене. Днес почти не е спал, от следобяд досега 4 часа не спря. Накрая в ужас и мъка какво да правим дадохме адаптирано мляко, заспа веднага доволен, усмихва се и няма вече драма.

Имам съмнения за хранителните ми качества на кърмата. За "кърмещите от шише", правилно ли е пак да се спазва режим на 3 часа, както и милилитрите запърви месец да са до 120?

Аз давам кърма от шише. На 2 месеца е беба, беше стигнала до 150 грама, като ядеше 6 пъти на ден, като яде през деня на 3 часа/3 часа и малко, но винаги на поискване, никога не съм я будила или давала, защото е дошло време. През нощта прави дълга пауза. От няколко дни започна да връща не след като се наяде, а почти като дойде време за новото хранене. Педиатърът каза, че по принцип правилото е месецът +100 за храненето и +/-20 грама. Тоест при мен 120, максимум 140. И се върнах на 140, пак връща, но по-малко и пакси издържа часовете, значи и стига. Така че при теб е много голямо това количество. Моето дете от 18-19 ден до края на първия месец беше на 100мл.

# 125
Утре ни предстои ваксината, малко почнах да се напрягам 😁
Няма сташно. И аз се бях наплашила. Там си порева доста. Сложихме и охлаждащи лепенки и като се прибрахме и дадох Панадол. Вечерта също, за да не вдигне температура. След 2 дни и дадох аз ваксина през устата Ротатек. На следващия ден и се появиха ситни пъпчици по цялото лице. Не разбрах дали са от нея страничен ефект, но с мазане минаха. Моята беба яде по 120 АМ по принцип през 3 часа. Напоследък нощно време разредихме яденията. Имах случай в който яде в 22 и после чак в 7 сутринта. Ставах да я проверявам дали диша😁 Има моменти дето яде през 4 часа. На 2 месеца и нещо е. Вече и аз я познавам кога плаче за ядене и кога за внимание. Много се дразни като не може да хване нещо. Вижда си, напоследък доста се смее и почва да си гука. Вашите бълуват ли на сън?

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 23:21 от Part_Of_Me

# 126
Здравейте! До сега не съм писала в темата, но вече не знам какво да правя.С момченце на два месеца съм, което само кърмя или изцеждам и храня със шише. Всичко беше супер до първия месец, след това след всяко хранене започна да се чува едно страшно къркорене в корема на детето и истеричен плач с извиване назад като дъга, понякога плача идва и докато спи. Мислех си че не му стига та това беше и причината да започна да се цедя и да давам със шише, въпреки че си наддава на тегло. Принудих се да взема адаптирано мляко и всичко спря, детето започна да се усмихва да се смее и всички проблеми приключиха, само че аз се чувствам адски зле от факта, че имам кърма и не го храня с нея, а с изкуствено мляко и реших пак да пробвам да го храня с кърма макар и да ми е доста намаляла дохранвах с адаптираното и проблемите пак започнаха, детето се сдира да реве до два часа след хранене с кърмата. Внимавам какво ям, избягвам подправки и пържено, не знам какво да правя вече. Моля ако на някоя мама и се е случвало нека сподели как се справи с проблема.

# 127
Да не са колики? Иначе и моето се мръщеше на моята кърма докато имах. Но тя беше малко колкото за 1 ядене сутрин и вечер. През останалото време трябваше да давам АМ. Цокаше го с кеф. Всичко изкуствено е по-вкусно естествено. Чак се дразнех. Уви, заради тежки медикаменти се наложи да спра и малкото даване на кърма. Не съм забелязала да и влияе така. Така правеше докато имаше колики. Давайте си кърмата докато я имате. Нещо за колики пие ли? Или вие? Пробвайте да пиете чайове против колики.

# 128
Пия чай за колики, а на него давам капки. Но проблема е само когато яде кърма и не разбирам защо... много ми е тъжно като го гледам, че се мъчи с нея..

# 129
Здравейте! До сега не съм писала в темата, но вече не знам какво да правя.С момченце на два месеца съм, което само кърмя или изцеждам и храня със шише. Всичко беше супер до първия месец, след това след всяко хранене започна да се чува едно страшно къркорене в корема на детето и истеричен плач с извиване назад като дъга, понякога плача идва и докато спи. Мислех си че не му стига та това беше и причината да започна да се цедя и да давам със шише, въпреки че си наддава на тегло. Принудих се да взема адаптирано мляко и всичко спря, детето започна да се усмихва да се смее и всички проблеми приключиха, само че аз се чувствам адски зле от факта, че имам кърма и не го храня с нея, а с изкуствено мляко и реших пак да пробвам да го храня с кърма макар и да ми е доста намаляла дохранвах с адаптираното и проблемите пак започнаха, детето се сдира да реве до два часа след хранене с кърмата. Внимавам какво ям, избягвам подправки и пържено, не знам какво да правя вече. Моля ако на някоя мама и се е случвало нека сподели как се справи с проблема.

Ние сме по същия начин с кърмата и адаптираното. Докато яде плаче. Правих консултация с гастро и това са колики. Усилват се по време на хранене. Приемаме лефакс, санколик и пробиотик нарине. Изключете от менюто си млечни и яйца.

# 130
Привет, аз съм от февруарската тема, но и вас ви следя. Прекъсването на храненето с плач и извиването на гърба на дъга са симптоми за рефлукс. Може би кърмите с детето в по-полегнала позиция, а при даването на АМ е по-изправено? Пробвайте позиция за кърмене, при която бебето е по-вертикално. Това помага при рефлукс. И, разбира се, консултация с педиатър, ако проблемът продължава.

# 131
Аз давам кърма от шише. На 2 месеца е беба, беше стигнала до 150 грама, като ядеше 6 пъти на ден, като яде през деня на 3 часа/3 часа и малко, но винаги на поискване, никога не съм я будила или давала, защото е дошло време. През нощта прави дълга пауза. От няколко дни започна да връща не след като се наяде, а почти като дойде време за новото хранене. Педиатърът каза, че по принцип правилото е месецът +100 за храненето и +/-20 грама. Тоест при мен 120, максимум 140. И се върнах на 140, пак връща, но по-малко и пакси издържа часовете, значи и стига. Така че при теб е много голямо това количество. Моето дете от 18-19 ден до края на първия месец беше на 100мл.

Ясно, при вас си работи същата схема, явно има момчето проблем със суровината. Благодаря. Три пъти сега дадохме АМ, аз цедя и складирам (защо складирам и аз се питам) и няма проблем, даже се наспахме...

# 132
  • Варна
Момичета, какъв е режимът на вашите бебоци?
Нашият юнак сам си създаде режим, колкото и да се опитвах да създам режим като "по книгите".
Официалното му ставане сутрин е около 9:30 часа, оправяме се, малко в кошарата и излизаме на разходка. Дремва в количката и около 13:30 часа, оправяме се, яде и спи до към 17:30 часа и тогава се налага да го събудя, иначе много късно ще стане къпането.
Обикновено около 21:30 часа се къпем, яде и заспива. Буди се по часовник в 3 и 6 часа за да яде, и после спи и така.
Опитвам се да изместя ставането, но без успех.

# 133
Момичета, какъв е режимът на вашите бебоци?
Нашият юнак сам си създаде режим, колкото и да се опитвах да създам режим като "по книгите".
Официалното му ставане сутрин е около 9:30 часа, оправяме се, малко в кошарата и излизаме на разходка. Дремва в количката и около 13:30 часа, оправяме се, яде и спи до към 17:30 часа и тогава се налага да го събудя, иначе много късно ще стане къпането.
Обикновено около 21:30 часа се къпем, яде и заспива. Буди се по часовник в 3 и 6 часа за да яде, и после спи и така.
Опитвам се да изместя ставането, но без успех.

Моето бебе е на кърма от бутилка. Яде 130-140. 6 пъти дневно. Яде на 3-3 часа и половина през деня, на поискване. Вечер от една седмица прави пауза от 22:00-23:00, според това как се падне последното хранене до 7:30-8:30 сутринта. Хапва и поспива още малко и вече става. Едната вечер даже спа 11 часа. Разбира се помрънква през нощта и си търси биберона, но за кратки моменти. Така обаче при повече сън през нощта и се случи да пропусне едното хранене защото го измести и трябваше да е чак в 00:00 и не я събудих. Така стават само 5 хранения. Днес пак така се очертава и не знам какво да правя, защото така и се намалява доста храната.

# 134
И моето е на кърма, от извора... Няколко вечери изкара добър режим- заспива към 20.30 - 21.00 будене за храна към 1.30- 2.00, че един път и чак в 3.00. После още след три часа и реално към 6 е станала. Оттам започва купона. Играем, гука, активна гимнастика, люлеещо столче, хоп на ръце,  ядене или по- скоро чесане и лигавене на гърдата ми. Оттам, извеждам към 10.00 или 11.00. Изкарва поне 2- 3 часа сън в количката и се събужда жадна и гладна с рев. После се стремим за още една дрямка към 4 или 5, но е кратка. Пак яде и после зяпочна едно неистово приспиване от 2 часа ( обикновено на гърда). Естествено нямам идея колко точно яде, но пълни памперса поне по 1- 2 пъти дневно. Пораснала е видимо.
От вчера ми направи впечатление, че долния венец е леко побелял и подут но мястото на долен десен резец. Нон-стоп бута нещо в устата, най - вече ръцете, но ако си намери кърпичката или лигавник, бута тях.

Общи условия

Активация на акаунт