Януарски бебчета 2025

• 11 719
  • 384
  •   1
Отговори
# 135
Моята беба се кърми на поискване,  затова нямаме конкретен режим по часове, но ориентировъчно става в 6ч, яде, занимава се на гимнастиката, после пак яде малко и спи. И така през целия ден, като понякога вместо гимнастика или пеем песнички, или гледаме сензорни карти. Ако е хубаво времето вместо да я сложа в кошарата, я опаковам в слинга и излизаме на разходка и така си заспива. Единственото, което спазвам като час е къпането,  което е в 21ч всяка вечер. Като направим масажче и я облечем, се гушваме в леглото и седи на гърда по час, час и нещо, като заспива в 23ч и се буди в 6ч.

На 2 месеца и половина също си яде ръцете, иначе и аз забелязвам един побелял венец, но горе вляво, където трябва да имат кътник и много ме учудва това. 🤔

# 136
А като започнат да си ядат ръцете как се справяте с това? Ако дойде външен човек все пак пипат я, тя после слага ръцете в устата. Аз не знам как ще се справя, а това ме очаква

# 137
Казваш на хората да не пипат бебето по ръцете. Иначе няма как бебето да го спрем да ги яде, а то им е и нужно, така опознават. Сега следва едно безкрайно джвакане на тези пръсти и ръце поне месец докато ги опознаят (и все още няма общо със зъби). Големият ми син си ги завираше до гърлото тези юмруци, направо

# 138
А като започнат да си ядат ръцете как се справяте с това? Ако дойде външен човек все пак пипат я, тя после слага ръцете в устата. Аз не знам как ще се справя, а това ме очаква

После става по-зле - близане на под,стъкла,дръжки, ядене на пясък,на кал, облизване на ръцете след лазене 🤣 Само хигиенични неща 😃

# 139
Да, просто без пипане и особено без целуване на ръце. Важна стъпка им е от развитието и тепърва ще слагат всичко в устата, за да се запознат с нови предмети, текстури и тн. Simple Smile

# 140
Каквито са разбрани роднините ни пак ще трябва да се карам с тях хаха дори сега свекъра го целуна по ръцете. Все още рядко ги слага в устата, ама като почне им заявявац

# 141
И аз уж казвам, ама минава през едното упо и излиза от другото. Иначе ги мия, ако успея.през деня веднъж, до колкото мога,е те са стиснати основно.😆
На мен ми е по-гядно кято се прибере баткото от градина и аха съм го изпуснала да не си измие ръцете и е при беба да я щипе и пипа по лицето. Направо откачам, ама това е, ще гради имунитет от малка...

# 142
Роднините и познатите, които съзнателно пренебрегват границите на майката, са ми любими... Изтръпвам, когато някой си доближи лицето до беба и си краде целувки по носа и бузите. Толкова случаи на сериозни последствия има от това, че не искам да го мисля дори...

Да не говорим пък, като решат, че са длъжни  да го разнасят и мандахерцат това дете все едно е някаква атракция.

На вас кое Ви е най-дразнещото нещо, което правят/казват хората откакто родихте? 😄

# 143
Значи, откачам понякога с майка ми. Преди малко ходих да взема каката от училище и обикновено вземам беба с мен. Казах на майка - вземам беба, отиваме за кака й и после до магазина за 30 минути. Майка настоя да оставя бебка за половин час с нея. След малък спор я послушах. Връщам се и ме посреща със следното - Хайде де, къде ходиш, минаха 40 минути, скъса се да реве това дете. Е, нали ге казах жено, да си я взема с мен- не та не. Пък после трябва да се чувствам виновна, че детето реве....
Другото любимо ми е като се почне с Ох на баба красавицата, на баба момичето, на баба детето, мама те остави ли, не ти обръща внимание...Направо....не знам какво да кажа. Мама отишла да яде.за 2 минути и веднага мама я "оставила". Направо как им ги ражда главата ни зная...За сега са сдържам, но кога ли ще ми кипне, не зная 😆.

# 144
Роднините и познатите, които съзнателно пренебрегват границите на майката, са ми любими... Изтръпвам, когато някой си доближи лицето до беба и си краде целувки по носа и бузите. Толкова случаи на сериозни последствия има от това, че не искам да го мисля дори...

Да не говорим пък, като решат, че са длъжни  да го разнасят и мандахерцат това дете все едно е някаква атракция.

На вас кое Ви е най-дразнещото нещо, което правят/казват хората откакто родихте? 😄

На баба момченцето, красивото и т.н такива превземки ми идват в повече.
Аз вече се карах веднъж със свекървата, защото не спазват това което казвам. Само искат да го гушкат, е това да не е кукла че ще го гушкате постоянно.

# 145
И аз се разправям със свеки. Постоянно иска да и я караме при ния, вчесто тя да идва при нас. А аз не искам, защото тя се прави на разбирачка и не ме слуша изобщо какво и казвам. Била изгледала 2 деца. Ок, ма преди 30 и кусур години. Нито може да я смени, нито нахрани, нито пък млякото да и направи, а от пусто его неще и да се научи. Пък после се сърди. Ми не искам да я давам още. По-добре ми е да дойде тя и да я изведе с количката из квартала и да ми я върне и аз да си я оправям. Уви не ще. Продължава да си настоява при нея да и я караме, а мен ток ме бие като го чуя. Като поотрасне може да почна да се прежалвам, но за сега- не. Относно ръцете...ми гледам веднага да и дам бибата, за да не ги лигави тях, но и това ще е до време. Вие успявате ли да изрежете ноктите? Моята стиска яко юмруци и е борба страшна. На котката и ги режех по-лесно.

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 23:30 от Part_Of_Me

# 146
Сега в началото е важно да се поставят граници в това отношение. Децата имат нас майките си да им защитаваме интересите докато те сами не могат. При нас с първото дете имаше опит да се вмени, че видиш ли то то детето е радост за цялото семейство не само наше. На това отвърнах, че аз съм родила сина си, а не внук, племенник и разнообразие за тях. И темата приключи. Компромиси с комфорта на децата, а и с личното спокойствие не се правят.

# 147
Вчера каката ни имаше празненство у дома по повод Рожден ден. Искам да ви кажа, че бебка се справи прекрасно - спа през цялото време и общо взето успях да обърна внимание на гостите подобаващо. Но аз си се настройвах цяла седмица така, че всичко ще е супер, че ще е най- кроткото бебе. За не говорим, че след това вечерта заспа в 20.00 и се събуди чак в 2, след това в 7. Сега си изпращам.положителни мисли и.за почивката ни другата седмица, пък дано е кротушанче и там.

# 148
При нас беба вече втора седмица спи по 7-8 часа на нощ, като ставаме всяка сутрин с тати в 6ч. Не заспива по-рано от 23ч, обаче странното е, че след 17ч въобще не спи, макс за 30 мин.  мога да я излъжа, но стане ли 20ч  няма шанс. Има ли други луди бебета, които будуват толкова? 🤔

Иначе съм я забелязала, че не й се отразяват много добре гоститата и дългите пътувания в колата, явно се преуморява и въпреки че не мрънка, иска да се гуши още по-дълго преди нощния сън. Вчера например се наложи да обиколим 2-3 магазина с нея, подремна си в колата няколко пъти, но все пак си я разнасяхме и снощи заспа чааак след полунощ. И пак стана в 6ч като по часовник.  😁

# 149
Ние не будуваме толкова, през деня будува час и малко и почва едно мрънкане и показва, че му се спи. Прави 5 дремки за около час. Ляга си към 20:00 - 20:30, става към 6:30 - 7 часа, но се буди три пъти през нощта. Има ли и други бебета, които се изхождат през 5-6 дни. Ние напоследък сме така, но след това се омазва целия💩 и трябва да го къпя. 😁

Общи условия

Активация на акаунт