Януарски бебчета 2025

• 11 713
  • 384
  •   1
Отговори
# 150
При нас си будува понякога 2-3 часа, во в повечето случаи си личи, че й се спи. Особено сутрин, ето днес стана към 7. Хапна и си играеше на активната гимнастика. После към 9
30 взе да мрънка. Дадох в 10 да яде, но докато суче е със затворени очи и си дремва леко. Реално заспа в 12 и чак сега става. Докато яде пак е със затворени очи, но си се храни активно. После сигурно чак към 5 ще позаспи за 30-40 минути. Но тя реално утре става на 3 месеца.

# 151
Моята за около седмица спеше от 12 до 6 през нощта. От 2 дни е само рев. Трудно заспива-лесно се буди. През 20-30 мин. ставам да бутам количката, защото се пробужда. И така цял ден и нощ. 5 дена не са ли множко за изхождане? Моята, ако 2 дни не ходи, става страшно. Клизма веднъж съм и правила. Тогава не се беше изхождала 3 дни и беше едно повръщане, гърчене и рев. После се укроти.

# 152
И на мен ми се струват 5 дни много за период без изхождане. При нас ако пропусне един ден, на втория имаме пълен памперс и то почни до гърба.

# 153
Ние не будуваме толкова, през деня будува час и малко и почва едно мрънкане и показва, че му се спи. Прави 5 дремки за около час. Ляга си към 20:00 - 20:30, става към 6:30 - 7 часа, но се буди три пъти през нощта. Има ли и други бебета, които се изхождат през 5-6 дни. Ние напоследък сме така, но след това се омазва целия💩 и трябва да го къпя. 😁
Ако бебето е на АМ трябва да е по-често. Бебетата на кърма не се изхождат всеки ден и това не е притеснително. И двете ми деца изцяло на кърма не са се изхождали повече от два пъти в седмицата, често и по веднъж. Ако наддава и има напишкани памперси значи всичко е наред.

# 154
Абе точно АМ как запича...и трябва водичка повече да се пие. Уви, на моята като и дам вода, така се мръщи все едно отрова и давам. Та я мъча преди ядене да я залъгвам.

# 155
Аз го кърмя, няма дискомфорт при изхождането макар и по-рядко . Но изведнъж ги разреди. Вода не иска да пие, което е нормално.

# 156
На мен педиатърката (в Фрамция) ми каза да не и давам вода, аз кърмя. Вие давате ли? Не знам кое е правилно…
Каза ми че до 3 дни е нормално да не акат.
Момичета вие превантивно давали ли сте парецетсмол преди или след ваксина? На нас ни предстои пъравата. Пачовете помагат ли?

# 157
На мен педиатърката (в Фрамция) ми каза да не и давам вода, аз кърмя. Вие давате ли? Не знам кое е правилно…
Каза ми че до 3 дни е нормално да не акат.
Момичета вие превантивно давали ли сте парецетсмол преди или след ваксина? На нас ни предстои пъравата. Пачовете помагат ли?
Аз давам вода, но вече сме на АМ, като кърмех пак давах по малко.
Парацетамол не съм давала, засега сме минали само първата ваксини, след нея му сложих пачоме и дадох панадол бебе, не сме имали проблеми.

# 158
Имам един въпрос.. към дамите родили естествено. Усещам може би мускулите си отслабени или пък пикочния мехур не знам,но ми е трудно да се стискам, когато ми се допишка… вие имате ли такъв проблем? Родих преди 2 м

# 159
Вода не давам аз, но усещам, че на моменти е жадна по- скоро, а не гладна и давам да суче.
Патадол не съм давала нито превантивно, нито ми се наложи след това, понеже не вдигна температура.
Daniella98, това ми звучат като симптоми на диастаза, но ако искаш зачети по темата. Има си упражнения и не е притеснително.
С първото дете правих упражненията на Кегел за да стегна един вид малко мускулите. АГ ме пита при прегледа имам ли изпускане, но до момента не съм усещала.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 10:26 от KalinkataMalinkata

# 160
Имам един въпрос.. към дамите родили естествено. Усещам може би мускулите си отслабени или пък пикочния мехур не знам,но ми е трудно да се стискам, когато ми се допишка… вие имате ли такъв проблем? Родих преди 2 м

Погледни в ютуб има видео как да провериш сама за диастаза отнема 2 минутки,нищо непоправимо не е. С леки упражнения по 15 минути на ден ще си като нова за месец ,пак в ютуб има доста.

# 161
Ние вчера минахме първите ваксини. Не беше приятно. Порева си и след това беше много кисел. Аз му дадох панадол заради болката, защото няколко часа след поставянето им на моменти плачеше. В Панадола има парацетамол.Сложихме и кул пач също. Не знам дали има ефект от тях. Ротавирусната я оставихме за другия месец.

# 162
Не давам вода. И с първото дете не съм давала до захранването на 6-7 месеца. Излишно подуване на коремчето.

# 163
И аз не давам вода, смятам, че бебетата нямат никаква нужда от нея или каквито и да е други течности освен мляко, докато не започне захранването.

# 164
Вода давам между храненията, но не пие много. Така ми каза педиатърката, че трябва да пие след като не е на кърма. Панадол дадох веднага след 2-те ваксини. Охлаждащи лепенки също. След 3 дни и дадох и ваксината през устата.

Общи условия

Активация на акаунт