Януарски бебчета 2025

• 12 385
  • 395
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте момичета! Надявам се всички бебета и мами да са добре! Исках да попитам вие как сте при смяната ма часа? При нас много зле се отрази, уж един час но спането и яденето съвсем се обърка…
Ние за сега имаме само обяд и следобедна закуска различни от кърма. При вас как е? Давате ли вечеря и какво? Започна също така моята госпожица да отказва плодовите, не знам дали не я щипе нещо от зъбите? Аз също се опитвам да давам парченца но за сега само мачка и чака аз да и бутам в устата. За това си карам на пюрета за момента защото и без това е много злояда и трудно става яденето. Все мрънка и трябва да има поне един певец и танцьор та да се наяде.   
Относно движенето, вече лази по добре и започна да иска да се катери нон стоп но не седи много стабилно на крачета. Вие какви проходилки или помощни средства използвате? Различни мнения чувам и не зная какво да купя…

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 12:04 от Aleksandra881205

# 391
Здравейте момичета! Надявам се всички бебета и мами да са добре! Исках да попитам вие как сте при смяната ма часа? При нас много зле се отрази, уж един час но спането и яденето съвсем се обърка…
Ние за сега имаме само обяд и следобедна закуска различни от кърма. При вас как е? Давате ли вечеря и какво? Започна също така моята госпожица да отказва плодовите, не знам дали не я щипе нещо от зъбите? Аз също се опитвам да давам парченца но за сега само мачка и чака аз да и бутам в устата. За това си карам на пюрета за момента защото и без това е много злояда и трудно става яденето. Все мрънка и трябва да има поне един певец и танцьор та да се наяде.   
Относно движенето, вече лази по добре и започна да иска да се катери нон стоп но не седи много стабилно на крачета. Вие какви проходилки или помощни средства използвате? Различни мнения чувам и не зная какво да купя…

Здравей! Ние сме добре след смяната, ставаме отново по едно и също време. Хубаво се получи при нас, че точно преди смяната, 2-3 дни си лягаше точно с 1-2 часа по-късно, което сега се отрази отлично на заспиването. Напасна се веднага, нищо не усетих. Ноо, нощните събуждания за кърмене си ги има-2 или 3 пъти...

Аз сутрин след събуждане кърмя, след 2часа някъде отново е гладна и започваме със закуска, а понякога директно сме на закуска, зависи. Давам и вечеря (тип зеленчукови крем супи, понякога каша с плодово пюре). Имаме много моменти, в които отказва друга храна и плаче за кърма, съответно пропускаме и давам кърма, какво да се прави.. и на мен не ми се иска да е така, нооо с бебето сме на различно мнение.

Да не би да давате с по-едри парченца плодовите? При нас от това е имало отказ. Аз давам и гладко пасирани, и намачкани. Споко, и ние сме мрънкащи.

И ние като вас сме с лазенето и изправеното положение. Дори още лазим с цяло тяло, а не с коленца. Иска да стои в изправено положение, но се клатушка и винаги трябва да държа бебето, в случай, че падне, постоянно придържам. Проходилка (паяк) отказвам да ползвам, въпреки това, купих бънджи, което смятам, че и той не е много удачно, но го ползвам рядко. Казват, че най-добре се развиват на твърда повърхност (имаме килимче за игра). Катери се по дивани, легла, рафтове и така, докато се научи сама.

# 392
Здравейте,
Подкрепям и аз изправянето и ходенето самостоятелно и без никаква подкрепа.
Когато ходих на ортопед за преглед, ми каза изрично да не давам никакви проходилки , бънджита и бутащи играчки, както и да не насилвам ходене. Когато детето тръгне тогава. Ако бебето се хване за ръката и само те поведе, тогава може , но не и обратното.
Причината е възможно изкривяване на гръбнака, ако не е достатъчно стабилно. Не се случва винаги, разбира се, но е достатъчно да се случи на твоето дете. 

Относно смяната на време, нямаше промяна и при нас. Все ще се нормализира, не се притеснявайте.

Доколкото знам, интересът към парченцата е свързан и с появата на зъбчета. На моето бебе ѝ излезнаха още в 6-тият месец два зъба и сега растат други два. Та, може и на това да се дължи. Аз също бих искала да кърмя повече, но кърмата е вече много намалена и едва стига за едно ядене.

# 393
Здравейте,
Подкрепям и аз изправянето и ходенето самостоятелно и без никаква подкрепа.
Когато ходих на ортопед за преглед, ми каза изрично да не давам никакви проходилки , бънджита и бутащи играчки, както и да не насилвам ходене. Когато детето тръгне тогава. Ако бебето се хване за ръката и само те поведе, тогава може , но не и обратното.
Причината е възможно изкривяване на гръбнака, ако не е достатъчно стабилно. Не се случва винаги, разбира се, но е достатъчно да се случи на твоето дете. 

Забравих да кажа, че и нас ортопедът ни предупреди за вредата от всички видове проходилки.

# 394
И при нас така за проходилките - тотална забрана от ортопеда. Моята мома е много мързелива- трудно е да се каже, че пълзи, а по- скоро бърше пода с корем. Приплъзване бих казала че прави по дупе  или корем, не се изправя още. Когато я подпра на крака ги свива и иска да подскача🤣. Казаха ни да не се тревожим, понеже я водих на ортопед скоро пак. Иначе набляга на фината моторика - прашинки и мъхчета не остават по пода - всичко се  обира с пръсти и в устата 😆.

# 395
Не се притеснявайте за пълзенето. Моята госпожица пълзи откакто навърши 7++ и всичко стана изведнъж. Аз не съм правила абсолютно нищо 😁.
Тя си стоеше по корем през цялото време и се опитваше да се придвижи като пингвин, без ръце 😁. Един ден просто застана на 4-ри крака и започна да ги движи.
Единственото, което видях като промяна преди това, беше че започна да си лапа пръстите на краката. Знаех, че това е знак, че разбират , че имат крайници, които могат да ползват.

Общи условия

Активация на акаунт