Януарски бебчета 2025

• 13 252
  • 410
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте момичета! Надявам се всички бебета и мами да са добре! Исках да попитам вие как сте при смяната ма часа? При нас много зле се отрази, уж един час но спането и яденето съвсем се обърка…
Ние за сега имаме само обяд и следобедна закуска различни от кърма. При вас как е? Давате ли вечеря и какво? Започна също така моята госпожица да отказва плодовите, не знам дали не я щипе нещо от зъбите? Аз също се опитвам да давам парченца но за сега само мачка и чака аз да и бутам в устата. За това си карам на пюрета за момента защото и без това е много злояда и трудно става яденето. Все мрънка и трябва да има поне един певец и танцьор та да се наяде.   
Относно движенето, вече лази по добре и започна да иска да се катери нон стоп но не седи много стабилно на крачета. Вие какви проходилки или помощни средства използвате? Различни мнения чувам и не зная какво да купя…

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 12:04 от Aleksandra881205

# 391
Здравейте момичета! Надявам се всички бебета и мами да са добре! Исках да попитам вие как сте при смяната ма часа? При нас много зле се отрази, уж един час но спането и яденето съвсем се обърка…
Ние за сега имаме само обяд и следобедна закуска различни от кърма. При вас как е? Давате ли вечеря и какво? Започна също така моята госпожица да отказва плодовите, не знам дали не я щипе нещо от зъбите? Аз също се опитвам да давам парченца но за сега само мачка и чака аз да и бутам в устата. За това си карам на пюрета за момента защото и без това е много злояда и трудно става яденето. Все мрънка и трябва да има поне един певец и танцьор та да се наяде.   
Относно движенето, вече лази по добре и започна да иска да се катери нон стоп но не седи много стабилно на крачета. Вие какви проходилки или помощни средства използвате? Различни мнения чувам и не зная какво да купя…

Здравей! Ние сме добре след смяната, ставаме отново по едно и също време. Хубаво се получи при нас, че точно преди смяната, 2-3 дни си лягаше точно с 1-2 часа по-късно, което сега се отрази отлично на заспиването. Напасна се веднага, нищо не усетих. Ноо, нощните събуждания за кърмене си ги има-2 или 3 пъти...

Аз сутрин след събуждане кърмя, след 2часа някъде отново е гладна и започваме със закуска, а понякога директно сме на закуска, зависи. Давам и вечеря (тип зеленчукови крем супи, понякога каша с плодово пюре). Имаме много моменти, в които отказва друга храна и плаче за кърма, съответно пропускаме и давам кърма, какво да се прави.. и на мен не ми се иска да е така, нооо с бебето сме на различно мнение.

Да не би да давате с по-едри парченца плодовите? При нас от това е имало отказ. Аз давам и гладко пасирани, и намачкани. Споко, и ние сме мрънкащи.

И ние като вас сме с лазенето и изправеното положение. Дори още лазим с цяло тяло, а не с коленца. Иска да стои в изправено положение, но се клатушка и винаги трябва да държа бебето, в случай, че падне, постоянно придържам. Проходилка (паяк) отказвам да ползвам, въпреки това, купих бънджи, което смятам, че и той не е много удачно, но го ползвам рядко. Казват, че най-добре се развиват на твърда повърхност (имаме килимче за игра). Катери се по дивани, легла, рафтове и така, докато се научи сама.

# 392
Здравейте,
Подкрепям и аз изправянето и ходенето самостоятелно и без никаква подкрепа.
Когато ходих на ортопед за преглед, ми каза изрично да не давам никакви проходилки , бънджита и бутащи играчки, както и да не насилвам ходене. Когато детето тръгне тогава. Ако бебето се хване за ръката и само те поведе, тогава може , но не и обратното.
Причината е възможно изкривяване на гръбнака, ако не е достатъчно стабилно. Не се случва винаги, разбира се, но е достатъчно да се случи на твоето дете. 

Относно смяната на време, нямаше промяна и при нас. Все ще се нормализира, не се притеснявайте.

Доколкото знам, интересът към парченцата е свързан и с появата на зъбчета. На моето бебе ѝ излезнаха още в 6-тият месец два зъба и сега растат други два. Та, може и на това да се дължи. Аз също бих искала да кърмя повече, но кърмата е вече много намалена и едва стига за едно ядене.

# 393
Здравейте,
Подкрепям и аз изправянето и ходенето самостоятелно и без никаква подкрепа.
Когато ходих на ортопед за преглед, ми каза изрично да не давам никакви проходилки , бънджита и бутащи играчки, както и да не насилвам ходене. Когато детето тръгне тогава. Ако бебето се хване за ръката и само те поведе, тогава може , но не и обратното.
Причината е възможно изкривяване на гръбнака, ако не е достатъчно стабилно. Не се случва винаги, разбира се, но е достатъчно да се случи на твоето дете. 

Забравих да кажа, че и нас ортопедът ни предупреди за вредата от всички видове проходилки.

# 394
И при нас така за проходилките - тотална забрана от ортопеда. Моята мома е много мързелива- трудно е да се каже, че пълзи, а по- скоро бърше пода с корем. Приплъзване бих казала че прави по дупе  или корем, не се изправя още. Когато я подпра на крака ги свива и иска да подскача🤣. Казаха ни да не се тревожим, понеже я водих на ортопед скоро пак. Иначе набляга на фината моторика - прашинки и мъхчета не остават по пода - всичко се  обира с пръсти и в устата 😆.

# 395
Не се притеснявайте за пълзенето. Моята госпожица пълзи откакто навърши 7++ и всичко стана изведнъж. Аз не съм правила абсолютно нищо 😁.
Тя си стоеше по корем през цялото време и се опитваше да се придвижи като пингвин, без ръце 😁. Един ден просто застана на 4-ри крака и започна да ги движи.
Единственото, което видях като промяна преди това, беше че започна да си лапа пръстите на краката. Знаех, че това е знак, че разбират , че имат крайници, които могат да ползват.

# 396
Как сте мами и бебоци?
Нашата мързелана чак сега се научи да пълзи🤣😅. Все още не се изправя на крака, да не говорим за прохождане. Хапва стабилно  то тази осанка няма как да се надигне, тежи.

# 397
Ние сме добре, растем. Тепърва ни избиват зъбчетата отдолу, за момента 1 пробил и другяи очаквам да пробие.

Лазим активно, изправя се за мен, за леглото, задържа се за няколко секунди. Бърбори иначе, пее си, татааа, бабабаба, дадада и т.н.. Пищи, понякога като започне и е с минути Laughing .Ако иска нещо и не се даде, започва с пищенето. Та вече се сеща де.

Аз все още кърмя сутрин и вечер.

За хапване ме е страх да давам някакви парчета по-големи или цели храни, аз храня, не практикувам ЗВП, просто не е моето.

# 398
Привет, момичета! Как сте?
Нямам много време да пиша. Малкият вече се изправя на мебели или каквото намери. Взехте ли им вече обувки?
Чудя се какви да взема.

# 399
Привет, момичета! Как сте?
Нямам много време да пиша. Малкият вече се изправя на мебели или каквото намери. Взехте ли им вече обувки?
Чудя се какви да взема.

Държа се Sweat SmileSweat Smile Майтапа на страна, добре се чувствам, което е много важно за една майка, справям се с помощ от баби, за да мога да свърша и някоя друга задача.

Макар и с помощ и аз нямам много време да пиша и като гледам всички от темичката си я позабравихме, което си е разбираемо. И моето бебе вече се изправя на всякакви мебели, които съзре окото. Обувки не съм купувала, мисля, че е раничко. Слагам цял космонавт за момента.

# 400
Да питам и кърмещите мами - как е сънят при бебоците? При нас пак се влоши, а от вчера и някаква хрема има малкия и това допълнително усложнява нещата.

Не мога да повярвам колко бързо мина времето, още малко и ще имаме рождрници в групата. 🙂

# 401
Привет, аз още кърмя беба. И при нас така се влоше нощния сън, никнат зъби, текат едни сополи от 3-4 дни. За сега го отдавам на зъбите и да видим до когахщу продължи това будене на всеки 1-2 часа.
Като излизаме навън я обувам с буйки или терлици, не към взела още истински обувки. На баткото преди вземах от Колев и Колев, но не съм разглеждала сега какво е положението.

# 402
Здравейте,
И моето бебе се изправя и прави по някоя крачка настрани.
Аз купих обувки , когато се изправи, по препоръка на ортопед.
Купих на Affenzahn, които са меки и са точно за пълзящи бебета. Препоръчаха да ползва всеки ден , за да не се учи да върви на пръсти. Мисля, че е доста стабилна с тях и определено ѝ е по-трудно да стъпи на пръсти

# 403
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21930619

Да си знаете...
Тъкмо това ми даде повод да си сверя часовниците с вас какво хапват бебчетата ви.

# 404
  • Варна
Ние от 1 месец сме на детска кухня. Доволна съм, а моят юнак още повече 😀 Някои от десертите не са му любими, но супичките и основното направо умира за тях.
Но ми е трудно със закуската, не обича попара, нито кус кус, само кисело мляко с бисквити.
Иначе ние сме с обувки за прохождане на КК по препоръка, още не ходи сам, но с буталката прави крачки или като го държим.
Нощният сън и при нас не е добре, буди се с рев и само шишето с мляко го успокоява. А аз вече искам да яде през нощта 😀

Общи условия

Активация на акаунт