Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 13 500
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
А какво мислите за дънките и панталоните ниска талия?  На последък имам чувството, че стават все по-актуални.

И още нещо - аз съм с широк ханш, и доста слаба талия. Широчината обаче ми идва някак си от голяма костна структура на ханша. И въпреки, че съм размер с/м, прави голяма разлика със слабата талия. Не харесвам това и често се опитвам да го прикрия. Какъв съвет бихте дали за мен?

# 46
А какво мислите за дънките и панталоните ниска талия?  На последък имам чувството, че стават все по-актуални.

И още нещо - аз съм с широк ханш, и доста слаба талия. Широчината обаче ми идва някак си от голяма костна структура на ханша. И въпреки, че съм размер с/м, прави голяма разлика със слабата талия. Не харесвам това и често се опитвам да го прикрия. Какъв съвет бихте дали за мен?

Ниската талия е актуална, но далеч не за всяка фигура.
Описанието, което давате, не е достатъчно, за да Ви дам пълноценен отговор, една фигура се разглежда в нейната цялост и съотношението между рамене-талия и бедра, разпределението на обемите, височината на бедрото, ръста и т.н. Фигурата Ви може да е долен тип или амфора, но това налага различни техники за обличане.
Съветът ми в голямата степен ще е основан на предположения - изпробвайте да уравновесявате горната и долната част на фигурата, както и поли/рокли в А-силует.

Поздрави!

# 47
Благодаря за отговора! Тялото ми е тип пясъчен часовник, раменете са на ширината на таза, висока съм 164 см. 

# 48
Здравейте Гергана,

1.Моля предложете няколко визии в стил “old money” и най-вече кои са цветовете, които трябва да се съчетаят - синьо, бяло и бежовата гама ?
2. Продължавам да си купувам тениски с щампи - цветя, анимационни герои, надписи - с какво да ги заменя и всъщност кога може да си позволим да ги носим ?
3. Много харесвам руския романтичен стил рокли, които носят, както и дългите коси, понякога сплетени.
Какви рокли са подходящи за моята фигура така че да не изглеждам груба и тежка - 172см, голям бюст, по-широки рамена, тънка талия, женствен ханш, пълни бедра, широк прасец.

Благодаря 🫶🏻

# 49
Здравейте Гергана,

1.Моля предложете няколко визии в стил “old money” и най-вече кои са цветовете, които трябва да се съчетаят - синьо, бяло и бежовата гама ?
2. Продължавам да си купувам тениски с щампи - цветя, анимационни герои, надписи - с какво да ги заменя и всъщност кога може да си позволим да ги носим ?
3. Много харесвам руския романтичен стил рокли, които носят, както и дългите коси, понякога сплетени.
Какви рокли са подходящи за моята фигура така че да не изглеждам груба и тежка - 172см, голям бюст, по-широки рамена, тънка талия, женствен ханш, пълни бедра, широк прасец.

Благодаря 🫶🏻

Здравейте.

1. Сред цветовете можем да отличим на природната, сдържана палитра, в която доминират бежово, горчица, корал, теракот, графит, бяло, черно. Няма изисквания колко цвята и кой с кой следва да съчетавате. За по-романтични визии можем да използваме светлосиньо, розово, сред принтовете са възможни абстрактни, геометрия, флорални, на точки и подобни.

2. Зависи от щампите - има актуални и неактуални от всеки тип. За да ги разграничавате, следва да развивате "гледаемост", като преглеждате актуални колекции на лукс сегмента. Оттам следим тенденциите, които се заимстват от магазините от масмаркета. Кога и къде да ги носим, зависи отново от щампата, в повечето случаи, разбира се, говорим за кежуал и спорт визии и такива, в които миксираме стилове. Подобни стилизации не са уместни в среди с консервативен, строг дрескод или локации, в които се предполага по-формално облекло.

3. Изпробвайте модели в А-силует с подчертана талия, V-образно деколте и миди дължина, малко под най-широката част на прасеца. Избягвайте плътни материи, които биха Ви добавили допълнително обем.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:36 от Рaдост

# 50
Здравейте Гергана,

Благодаря 🫶🏻

# 51
Здравейте Гергана,

Благодаря 🫶🏻

Малко информация за актуалните тениски:

https://www.instagram.com/reel/DH8Vdt2szoB/?igsh=YWR3bzV5OXd0MzNw

# 52
Здравейте Гергана,

Благодаря 🫶🏻

Здравейте.

1. Сред цветовете можем да отличим са природната, сдържана палитра, в която доминират бежово, горчица, корал, теракот, графит, бяло,черно. Няма изисквания колко цвята и кой с кой следва да съчетавате. За по-романтични визии можем да използваме светло-синьо, розово, сред принтовете са възможни абстрактни, геометрия, флорални, на точки и подобни.

2. Зависи от щампите-има актуални и неактуални от всеки тип. За да ги разграничавате, следва да развивате "гледаемост", като преглеждате актуални колекции на лукс сегмента. Оттам следим тенденциите, които се заимстват от магазините от мас-маркета. Кога и къде да ги носим зависи отново от щампата, в повечето случаи, разбира се, говорим за кежуал и спорт визии и такива, в които миксираме стилове. Подобни стилизации не са уместни в среди с консервативен, строг дрес код или локации, в които се предполага по-формално облекло.

3. Изпробвайте модели в А-силует с подчертана талия, V-образно деколте и миди дължина, малко под най-широката част на прасеца. Избягвайте плътни материи, които биха Ви добавили допълнително обем.

Поздрави!

Прекрасна сте, благодаря 🫶🏻

# 53
Здравейте,и аз имам питаме ,като жената по нагоре с широк ханш съм и тясна талия -амфора направо 😁.Тъъ мното трудно намирам дънки ,винаги са ми широки в талията горе,на всичкото отгоре съм и 160 и модерните нови дънки-трябва да им скъсявам крачолите,че забърсвам пода с тях.Панталони и дънки с ниска талия ми седят ужасно,новите тип ,килоти балоон wide leg пак не седят добре .За тениските горе да не говорим .Всичките са ми овърсайз😃те нали и такива ги произвеждат сега .Ръкава ми до лактите,тениската-като рокля и въобще не се получава баланс отгоре и долу.Като цяло от 52 кг станах на 55 и нищо не ми седи освен" тениски по тялото и потници".Както и дънки по тялото тип скини или леко разкроени с прав крачул.Вие какво ще кажете????

# 54
Здравейте,и аз имам питаме ,като жената по нагоре с широк ханш съм и тясна талия -амфора направо 😁.Тъъ мното трудно намирам дънки ,винаги са ми широки в талията горе,на всичкото отгоре съм и 160 и модерните нови дънки-трябва да им скъсявам крачолите,че забърсвам пода с тях.Панталони и дънки с ниска талия ми седят ужасно,новите тип ,килоти балоон wide leg пак не седят добре .За тениските горе да не говорим .Всичките са ми овърсайз😃те нали и такива ги произвеждат сега .Ръкава ми до лактите,тениската-като рокля и въобще не се получава баланс отгоре и долу.Като цяло от 52 кг станах на 55 и нищо не ми седи освен" тениски по тялото и потници".Както и дънки по тялото тип скини или леко разкроени с прав крачул.Вие какво ще кажете????

Здравейте!

Това е често срещам проблем при силно изразена талия и трябва да сте готова за корекции, за съжаление, както по отношение на талията, така и по отношение на дължината им, тъй като в повечето случаи средният ръст, за който шият, е 170 см.
Друг вариант е да влизате в секцията curvy и petite, в момента има за всички от всичко.

В момента не само овърсайзът е на мода, но и всичко, което подчертава женския силует, така че в магазините наистина има голямо разнообразие от кройки и модели, но това не означава, че всяка тенденция ще ни пасне. Защо Ви е ниска талия, като тя със сигурност не е най-подходящата за Вашата фигура? Защо не заложите на средната или висока? Тук не давам решение, защото всяка фигура има своите нюанси и дали е амфора, китара, или просто долен тип гледаме на лична консултация вече. Има голямо значение и каква е височината на бедрото Ви, какъв е торсът Ви, от всичко произлизат свои кройки.

“Тениски и потници по тялото” е абсолютно актуално, то пак е част от тенденцията за женственост, като цяло единствено бих препоръчала да се въздържате от скини дънки – първо, защото са неактуални, второ, защото по Вашето описание те не са съвсем Вашия модел. Ако имате желание, може да носите и широки модели, но визуално да издължавате силуета си, за това има много начини, например, да съставите актуалната сега монохромна визия (от един цвят).

Поздрави!

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 14:06 от Рaдост

# 55

Здравейте!

Това е често срещам проблем при силно изразена талия и трябва да сте готова за корекции, за съжаление, както по отношение на талията, така и по отношение на дължината им, тъй като в повечето случаи средният ръст, за който шият, е 170 см.
Друг вариант е да влизате в секцията curvy и petite, в момента има за всички от всичко.

В момента не само овърсайзът е на мода, но и всичко, което подчертава женския силует, така че в магазините наистина има голямо разнообразие от кройки и модели, но това не означава, че всяка тенденция ще ни пасне. Защо Ви е ниска талия, като тя със сигурност не е най-подходящата за Вашата фигура? Защо не заложите на средната или висока? Тук не давам решение, защото всяка фигура има своите нюанси и дали е амфора, китара или просто долен тип гледаме на лична консултация вече. Има голямо значение и каква е височината на бедрото Ви, какъв е торсът Ви, от всичко произлизат свои кройки.

“Тениски и потници по тялото” е абсолютно актуално, то пак е част от тенденцията за женственост, като цяло единствено бих препоръчала да се въздържате от скини дънки-първо, защото са неактуални, второ, защото по Вашето описание те не са съвсем Вашия модел. Ако имате желание, може да носите и широки модели, но визуално да издължавате силуета си, за това има много начини, например, да съставите актуалната сега монохромна визия (от един цвят).

Поздрави!
Благодаря за отговора! Ще наблегна на нещата ,който ме посъветвахте🙂!Хубав ден🌹

# 56
  • Berlin
Какви основни съвети бихте дали за фигура тип ябълка? Напр. панталони или рокли? Дънки какъв тип би бил подходящ, макар че мисля, че всички дънки подчертават корема?

# 57
Какви основни съвети бихте дали за фигура тип ябълка? Напр. панталони или рокли? Дънки какъв тип би бил подходящ, макар че мисля, че всички дънки подчертават корема?

Здравейте!

Трябва да знаете, че такъв тип не съществува, макар че масово в медиите наричат фигурите с имена на плодове. Това може да са различен тип фигура с обем в една или друга област. Не бих казала, че има универсални съвети, всяка фигура има своите нюанси, като тук много голямо значение за корекцията играят ръстът и къде точно имаме зона на обем - коремът може да е в по-горната част, може да е в долната част, а може и на двете места. В повечето случаи работи средната талия и моделите тип barrel, но тук извивката им не трябва да бъде силно изразена.
Откъм рокли пробвайте тип халат и с асиметрия в горната или долна част.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 14:08 от Рaдост

# 58
Здравейте! Пиша със сълзи на очите. На 28г съм, имам 2 дечица. След раждането освен 7кг ми останаха и ужасни стрии по целите крака, чак до прасците. Не искам да слагам нищо късо, за съжаление височината ми не позволява и много дълги модели. Моля за актуални летни предложения, за майка тичаща в парка. Искам да се облека и да се усмихна, не всяка сутрин да изпитвам ужас от обличането си.

# 59
Здравейте! Пиша със сълзи на очите. На 28г съм, имам 2 дечица. След раждането освен 7кг ми останаха и ужасни стрии по целите крака, чак до прасците. Не искам да слагам нищо късо, за съжаление височината ми не позволява и много дълги модели. Моля за актуални летни предложения, за майка тичаща в парка. Искам да се облека и да се усмихна, не всяка сутрин да изпитвам ужас от обличането си.

Здравейте!

Ще се опитам да Ви дам няколко съвета, основавайки се на данните, които ми давате. Доколкото разбирам, сте с невисок ръст, това означава, че макси дължината долу до глезена не е подходяща за Вас, защото визуално ще Ви смалява. Предвид стриите, за които споменавате, заложете на миди дължина до прасеца, като тук правилото е тя да е под най-широката им част, ако имате притеснения в тази зона. През лятото, освен памук и лен, може да заложите и на модал, тенсел, вискоза, рапия - все материи, които "дишат" и които няма да Ви създадат дискомфорт в горещините, предвид това, че не можете да носите по-къси модели долни дрехи.

Подбирайте дрехите си с въздух, тоест с разстояние между тялото и дрехата. Заложете на няколко долни дрехи и осигурявайте разнообразие на визиите си с горните дрехи. Предлагам да разгледате възможността да си вземете ленен сет – риза и панталон, който може да носите както като комплект, така и като отделни елементи; от долните дрехи - памучен панталон/или тип пижамен, ако харесвате такива/пола/рокля според фигурата Ви; от горните-тениски, риза, лонгслив (тениска с дълъг ръкав), потник, тънък пуловер или суитшърт/дънково яке. Много от тези неща са съставни части от така наречения базов гардероб и позволяват безброй съчетания.

Стриите са сериозен проблем за много жени и аз в никакъв случай не искам да омаловажа начина, по който се чувствате. Същите тези физически "несъвършенства" обаче, от които всички се срамуваме, са част от една история за невероятната женска сила, воля, саможертвеност и търпение. И ако се научим да виждаме в тях именно тези наши качества, може би имаме шанс да ги приемаме и по малко по-различен начин.

Сърдечни поздрави от мен!

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 14:06 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт