Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 23 583
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте.
Купувам всичко, което ми хареса в магазините, без да подбирам в какъв стил е.
Всъщност не мога да изградят собствен стил, донякъде защото се влияя от мнението на другите. Как да изградя себе си като запомняща се фигура, кое с кое да комбинираме, че да демонстрирам запомнящ се стил?

# 31
Здравейте, как мога да си запазя час за консултация при Вас и в общи линии как протича тя? Може да ми отговорите и на ЛС, ако считате, че е по-уместно.
Поздрави!

# 32
Аз също се интересувам

# 33
Гери, здравей и благодаря за темата!

В търсене съм на по разчупени базови дрехи за пролетта и не само, които да са практични, но не и скучни. Ежедневието ми се изразява в това да съм по площадките с детето, от време на време да изляза с приятелки, в момента съм и в процес на приключване на майчинство и търсене на работа. Имам чувството,че съм загубила идентичността си. Имам нужда да изразявам себе си,най-вече със стила си. Тоест,какво включва гардероба ми- спортни екипи, спортни клинове с пуловери, маратонки,кецове, дънкови якета, дънки тип mom jeans или с широки крачоли.Но в същото време не искам да се обличам толкова скучно и да пренебрегвам външния си вид. Бих искала да включа това което нося сега,но да го разчупя по някакъв по начин,тъй като не искам да съм с нещо уау и да привличам внимание.Какви препоръки би ми дала? И евентуално ключови находки,особено за бъдещите интервюта за работа?
Благодаря много!

Стилияна, здравей.

Ние делим условно дрехите на базови и акцентни. Базовите са с лаконични изчистени кройки, без детайли по себе си. Акцентните на свой ред са с нестандартна кройка, фасон, принт, детайл, материя, надпис и др., като тези дрехи ние можем да отнесем към един или друг стил - бохо, грънч, милитари, делови, сафари и т.н. Когато разполагаме с акцентни дрехи, се появява класическият проблем "Нямам какво да облека", защото този тип дрехи трудно се комбинират една с друга. Базовият гардероб (дрехи, обувки, бижута, чанти) решава този проблем, защото може да ангажира всяка една акцентна дреха, която имаш. В един функционален, работещ гардероб 70-80% от дрехите следва да са базови, а останалите 20-30% да е всичко онова, което ни харесва от модата и бихме могли да включим в ДНК-то на нашия стил.

В твоето съобщение аз срещам леко противоречие, защото ти искаш базови дрехи, но те да са разчупени и да не са скучни, но тяхната същност е такава - те са минималистични (например бяла тениска, бяла риза), нямат "разчупеност" и затова за много жени са скучни. Но те СА обезателни за практически всяка жена, защото позволяват винаги да намерим съчетание за всички свои дрехи.

Дрехите, които изреждаш, са основно в спортния стил, което означава, че за да постигнеш разнообразие, е нужно да вкараш в гардероба си дрехи от друг стил и така да направиш микс на стилове. Друга работеща техника е да съставяш многослойни визии, например взимайки твоите клин и пуловер - да сложиш под пуловера бяла тениска, чието бие да изскача под пуловера. Това е един от най-лесните начини да усложниш една семпла визия.

Друга техника, чрез която да постигнеш разнообразие в гардероба си, е просто да вкараш: 1) цвят, 2) дреха с интересна материя или 3) форма.

Относно интервютата - тук е важно да имаш предвид какво е естеството на работата, която търсиш - това консервативна среда ли е, или по-разчупена творческа, защото това предполага различен външен вид. За консервативната работна среда ще са по-подходящи дрехи от рода на сако, костюмен панталон, риза, пола, шлифер и подобни, които на езика на дрехите говорят за интелект, увереност, експертност, и обратното, ако работата ти е свързана с креативност и повече свобода - облекло с деконструкция, интересни акценти и стилистични техники, използване на ярки цветове и нестандартни цветови съчетания - със сигурност ще могат по-добре да подчертаят твоята творческа натура.  
Всяка дреха говори свой език и чрез облеклото ние можем да подчертаваме качествата, които имаме, а дори и да ги подсилим тогава, когато са ни нужни.

Желая ти успех във всички начинания, с поздрав,
Гери

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:26 от Рaдост

# 34
Здравейте.
Всъщност не мога да изградят собствен стил, донякъде защото се влияя от мнението на другите. Как да изградя себе си като запомняща се фигура, кое с кое да комбинираме, че да демонстрирам запомнящ се стил?

Здравейте!

Персоналният стил се гради върху физическите ни дадености и вътрешните ни усещания, които на свой ред включват качествата на характера ни, жизнените ни цели, начина ни на живот, нещата/дейностите/хората, които ни вдъхновяват и ни зареждат с енергия и позитивизъм. Изключително важно е да познаваме фигурата си и най-подходящите кройки и дължини за нея, но не можем да построим личен стил, основавайки се само на тези параметри и не отчитайки какво се случва вътре в нас. В противен случай много често ние се оказваме с дрехи, които, дори и да ни стоят добре, по някаква непонятна за нас причина ние не обличаме и те просто висят в гардероба ни. Когато не сме наясно със себе си и със своя стил, ние постоянно гледаме другите, копираме техни визии, слушаме чужди съвети, подчинени сме на това какво диктува модата и съответстваме на това, което се случва във външния свят.

Ако имате желание да изградите свой стил, е важно да анализирате себе си и гардероба си - какво Ви харесва, каква сте Вие, какви качества проявявате и/или бихте искали да подсилите в себе си (женственост, интелект, експертност, сила, доброта, сексапил, статут и т.н.), искате ли да изразите това чрез дрехите си, какви дрехи обичате и често носите, какво ги отличава, а кои са онези, които сте си купили, харесвате, но по някаква причина не стигате до тях, в какъв стил са, какви детайли имат, кои цветове преобладават в гардероба Ви. Всичко това ще Ви помогне да формирате гардероб, който ще съответства на Вас самата и ще развиете разбиране, което ще отсича в магазина това, което Ви харесва на пръв поглед, но знаете, че няма нищо общо с Вас и Вашите усещания.  

А относно запомнящия се стил, най-лесният начин за това е да усложнявате своите визии с аксесоари.

С поздрав,
Гери

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:29 от Рaдост

# 35
Здравейте, как мога да си запазя час за консултация при Вас и в общи линии как протича тя? Може да ми отговорите и на ЛС, ако считате, че е по-уместно.
Поздрави!

Здравейте!

Личната консултация се фокусира върху Вашата фигура и най-подходящите кройки и дължини за Вас, изграждането на базов гардероб, който ще Ви позволи да решите класическия проблем "Нямам какво да облека", стилистични техники, знанието на които позволяват да съставяте интересни и съвременни визии с най-обикновени дрехи. Минаваме през практически всички елементи от гардероба - дънки, панталони, поли, рокли, връхни дрехи, базови обувки, бижута, чанти, как ги подбираме, на какво да обръщаме внимание, актуални и неактулни фасони, други въпроси, които Ви вълнуват и др.

Преди личната консултация попълвате анкета, с която да идентифицираме Вашите потребности, и изпращате няколко конкретни снимки.  Записването става през моя Инстаграм, ако случайно нямате, пишете ми и ще Ви дам друг контакт Simple Smile

https://www.instagram.com/gergana.petrovska_stylist/

С поздрав,
Гери

# 36

Здравейте!

Дублирам информацията и към Вас.

Личната консултация се фокусира върху Вашата фигура и най-подходящите кройки и дължини за Вас, изграждането на базов гардероб, който ще Ви позволи да решите класическия проблем "Нямам какво да облека", стилистични техники, знанието на които позволяват да съставяте интересни и съвременни визии с най-обикновени дрехи. Минаваме през практически всички елементи от гардероба - дънки, панталони, поли, рокли, връхни дрехи, базови обувки, бижута, чанти, как ги подбираме, на какво да обръщаме внимание, актуални и неактулни фасони, други въпроси, които Ви вълнуват и др.

Преди личната консултация попълвате анкета, с която да идентифицираме Вашите потребности, и изпращате няколко конкретни снимки.  Записването става през моя Инстаграм, ако случайно нямате, пишете ми и ще Ви дам друг контакт.

С поздрав,
Гери

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 15:54 от Гергана Петровска

# 37
Здравейте.

Здравейте!

Персоналният стил се гради върху физическите ни дадености и вътрешните ни усещания, които на свой ред включват качествата на характера ни, жизнените ни цели, начина ни на живот, нещата/дейностите/хората, които ни вдъхновяват и ни зареждат с енергия и позитивизъм. Изключително важно е да познаваме фигурата си и най-подходящите кройки и дължини за нея, но не можем да построим личен стил, основавайки се само на тези параметри и не отчитайки какво се случва вътре в нас. В противен случай много често ние се оказваме с дрехи, които, дори и да ни стоят добре, по някаква непонятна за нас причина ние не обличаме и те просто висят в гардероба ни. Когато не сме наясно със себе си и със своя стил, ние постоянно гледаме другите, копираме техни визии, слушаме чужди съвети, подчинени сме на това какво диктува модата и съответстваме на това, което се случва във външния свят.

Ако имате желание да изградите свой стил, е важно да анализирате себе си и гардероба си - какво ви харесва, каква сте вие, какви качества проявявате и/или бихте искали да подсилите в себе си (женственост, интелект, експертност, сила, доброта, сексапил, статут и т.н.), искате ли да изразите това чрез дрехите си, какви дрехи обичате и често носите, какво ги отличава, а кои са онези, които сте си купили, харесвате, но по някаква причина не стигате до тях, в какъв стил са, какви детайли имат, кои цветове преобладават в гардероба ви. Всичко това ще ви помогне да формирате гардероб, който ще съответства на вас самата и ще развиете разбиране, което ще отсича в магазина това, което ви харесва на пръв поглед, но знаете, че няма нищо общо с вас и вашите усещания.   

А относно запомнящия се стил, най-лесният начин за това е да усложнявате своите визии с аксесоари.

С поздрав,
Гери
Благодаря сърдечно.
А работите ли с домашно посещения, за да помогнете и насочите кои дрехи да се запазят и кои не. #BGMлоялнапрограма

# 38
Здравейте.

Здравейте!

Ако имате желание да изградите свой стил, е важно да анализирате себе си и гардероба си - какво ви харесва, каква сте вие, какви качества проявявате и/или бихте искали да подсилите в себе си (женственост, интелект, експертност, сила, доброта, сексапил, статут и т.н.), искате ли да изразите това чрез дрехите си, какви дрехи обичате и често носите, какво ги отличава, а кои са онези, които сте си купили, харесвате, но по някаква причина не стигате до тях, в какъв стил са, какви детайли имат, кои цветове преобладават в гардероба ви. Всичко това ще ви помогне да формирате гардероб, който ще съответства на вас самата и ще развиете разбиране, което ще отсича в магазина това, което ви харесва на пръв поглед, но знаете, че няма нищо общо с вас и вашите усещания.   

С поздрав,
Гери
Благодаря сърдечно.
А работите ли с домашно посещения, за да помогнете и насочите кои дрехи да се запазят и кои не. #BGMлоялнапрограма

Да, това е разбор на гардероб. Може да запазите час през Инстраграм профила ми

С поздрав,
Гери

# 39
Здравейте.Скоро си купих сребристи блестящи,затворени обувки на висок ток.Ще може ли да ме посъветване с какво да ги съчетаем,като цветове? благодаря.

# 40
Здравейте.Скоро си купих сребристи блестящи,затворени обувки на висок ток.Ще може ли да ме посъветване с какво да ги съчетаем,като цветове? благодаря.

Здравейте!

Вие нямате конкретни ограничения цветово, така че може да създавате разнообразни съчетания с тях. Използвайте ги като акцент във визията или ги подкрепете с друг елемент с подобен ефект на материята - чанта, колан, сатенена пола, панталон и т.н.

Поздрави!

# 41
Виждам, че сте предложили основно широки модели от миди роклите. Тъкмо се чудех дали само аз имам обсесия по широките дрехи :Д

# 42

Здравейте!

Вие нямате конкретни ограничения цветово, така че може да създавате разнообразни съчетания с тях. Използвайте ги като акцент във визията или ги подкрепете с друг елемент с подобен ефект на материята - чанта, колан, сатенена пола, панталон и т.н.

Поздрави!

Благодаря!

# 43
Виждам, че сте предложили основно широки модели от миди роклите. Тъкмо се чудех дали само аз имам обсесия по широките дрехи :Д

Здравейте!

В момента, наред с широките модели, на мода са и полувталените кройки, така че всеки може да намери онова, което му харесва. Разбира се, на пазара е пълно с неактуални модели от всички видове, така че е хубаво да следим тенденциите, ако за нас е важно да изглеждаме съвременно и актуално.

Поздрави!

# 44

Здравейте!

Поздрави!
. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт