Консултации на тема мода и личен стил с Гергана Петровска

• 21 474
  • 87
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Моят въпрос е малко по- различен. Какво е мнението на специалист по повод прозрачните дрехи на жената след една определена възраст? Конкретно питането ми е за по- ефирните ризи от полиестер, коприна и т.н. До кога да ги обличаме без да сме смешни в нашите очи и очите на другите? Има ли начин да превърнем "дефекта" в ефект? Пояснявам, че питането ми не е за носенето им на голо, т.е. без нужното бельо- сутиен.

Здравейте!

Конкретно с тези ефирни ризи Вашият основен ориентир трябва да бъде Вашата фигура, а не възрастта Ви. Ако се чувствате уверено с фигурата си, значи спокойно може да носите този тип дрехи. Тук, естествено, много зависи от модела, но например с топ с тънки презрамки отдолу е начин за комбинация с прозрачни дрехи.
Подобна е ситуацията с полите и роклите в мини дължина, ако една жена е на 55 например и има стройни крака, не виждам проблем да носи подобни модели.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:22 от Рaдост

# 16
Благодаря Ви,
Бихте ли показали и по-къси актуални модели, моля.

Това, което съм Ви изпратила са точно моделите, за които попитахте - миди и макси дължина.

# 17
Благодаря Ви,

Моделите, които Ви представих, са точно в дължините, които поискахте - миди и макси.

# 18
Благодаря Ви,

Моделите, които Ви представих, са точно в дължините, които поискахте - миди и макси.
Да, благодаря.

Моля да покажете и по-къси. Заинтригувахте ме.

# 19
Благодаря Ви,

Да, благодаря.

Моля да покажете и по-къси. Заинтригувахте ме.

# 20
Здравейте, като прясно родила майка, която иска все пак да излиза на разходки в добър вид, какво бихте ме посъветвали като подходящ гардероб? В момента съм 78 кг и 164 см, като ханша ми е основно потърпевш от излишните килограми. Имах базов гардероб, докато ходих в офиса, но сега вече ми става. Ще трябва да взема няколко неща, докато съм повече килограми, но върху какво да се фокусирам? Благодаря много!

# 21
Здравейте,търся съвет,изпрах едно ново сако в пералня на нормална програма 30 градуса и го извадих в ужасно състояние все едно набъбнало ,сбръчкано като от подлепващо.Явно има подлепващо под хастара и сега какво да правя?

# 22
  • Berlin
Здравейте,търся съвет,изпрах едно ново сако в пералня на нормална програма 30 градуса и го извадих в ужасно състояние все едно набъбнало ,сбръчкано като от подлепващо.Явно има подлепващо под хастара и сега какво да правя?
Като начало попитайте в друга, по-подходяща тема.

# 23
Здравейте, като прясно родила майка, която иска все пак да излиза на разходки в добър вид, какво бихте ме посъветвали като подходящ гардероб? В момента съм 78 кг и 164 см, като ханша ми е основно потърпевш от излишните килограми. Имах базов гардероб, докато ходих в офиса, но сега вече ми става. Ще трябва да взема няколко неща, докато съм повече килограми, но върху какво да се фокусирам? Благодаря много!

Здравейте!

Базовият гардероб е универсален, както знаете, пишете, че разполагате с такъв, в него има дрехи за всякакви поводи. Така че в случая просто трябва да актуализирате елементите му във връзка с промените в тялото Ви, да си вземете актуални и подходящи дънки, тениски, суитшърт, базов пуловер, якета, с дължина, която ще пасне на новото Ви ежедневие, евентуално риза, ако обичате да носите. На майките, с които работим, аз винаги предлагам костюмен панталон, това отдавна вече не е дреха за формални поводи.

Удобството на базовия гардероб се състои в това, че дрехите са едни и същи, но позволяват десетки съчетания, както и принципите на съставяне на визия са еднакви, без значение дали в момента имаме малко повече килограми от обикновено.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 11:26 от Рaдост

# 24
А какъв тип дрехи (рокли, блузи, дънки, панталони) бихте препоръчали за жена  с леко закръглено телосложение но с  грозно увиснал корем

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 16:36 от sunflower_sunflower

# 25

Подозирам, че ще трябва да си купите ново сако.

# 26
Здравейте!
Може ли да споделите любими Ваши сайтове за онлайн шопинг. Аз съм в търсене на подходяща рокля като гост за сватба и не мога да се ориентирам къде да пазарувам!

# 27
Здравейте!
Може ли да споделите любими Ваши сайтове за онлайн шопинг. Аз съм в търсене на подходяща рокля като гост за сватба и не мога да се ориентирам къде да пазарувам!

Здравейте!

Нямам любими сайтове за онлайн шопинг:) Когато търся нещо за клиент, се водя от особеностите на фигурата, ръста, събитието навън или вътре е, какви обувки носи дамата, с ток, без ток, какви цветове предпочита, бюджета и други.

# 28
А какъв тип дрехи (рокли, блузи, дънки, панталони) бихте препоръчали за висока жена 170см, с леко закръглено телосложение но с  грозно увиснал корем (в следствие не само раждания, но и на лакомия) и сравнително прилични крака. Този увиснал корем няма скриване, с нищо не стои добре, да не говорим с дънки/панталони висока талия.

Здравейте!

Няма как да Ви дам адекватно решение при подобно описание, стилистът определя подходящите кройки спрямо съотношението на раменната част, талията и бедрата, взема предвид ръста и други особености на фигурата, "леко закръглено, грозно увиснал, сравнително прилични крака" не са ясни критерии. Да не говорим, че при подобно описание високата талия би трябвало да е решение, а по Ваши думи не е.
Бих Ви посъветвала да се обърнете за лична консултация към стилист, който да Ви помогне в подбора на правилните кройки, няма фигура, която да не може да изглежда добре. 

Поздрави!

# 29
Гери, здравей и благодаря за темата!

В търсене съм на по разчупени базови дрехи за пролетта и не само, които да са практични, но не и скучни. Ежедневието ми се изразява в това да съм по площадките с детето, от време на време да изляза с приятелки, в момента съм и в процес на приключване на майчинство и търсене на работа. Имам чувството,че съм загубила идентичността си. Имам нужда да изразявам себе си,най-вече със стила си. Тоест,какво включва гардероба ми- спортни екипи, спортни клинове с пуловери, маратонки,кецове, дънкови якета, дънки тип mom jeans или с широки крачоли.Но в същото време не искам да се обличам толкова скучно и да пренебрегвам външния си вид. Бих искала да включа това което нося сега,но да го разчупя по някакъв по начин,тъй като не искам да съм с нещо уау и да привличам внимание.Какви препоръки би ми дала? И евентуално ключови находки,особено за бъдещите интервюта за работа?
Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт