Права на децата ни с ТЕЛК - 5

• 13 959
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
В пощата ми има писмо с обратна разписка за детето , което е на 15 год от РЗИ
Пращат ли нещо от там на децата ни по пощата? Нито изтича срока на ТЕЛК, нито съм подавала документи за преосвидетелстване

# 91
Възможно ли е да ви търсят за пропусната ваксина? 🤔

# 92
Няма пропусната ваксина. Едва ли пращат писма преди навършване на 16 години. Направо съм в чудене дали да се вземе изобщо, че е и с обратна разписка

# 93
Няма как да разберете, ако не го вземете.

# 94
Ще се рябва да го взема. РЗИ обвързано ли е с ТЕЛК?

# 95
Не. Детето е с ТЕЛК от 2018, до сега не са ни търсили, набор 2010 е.

# 96
Полина, на 7 май питаш тук за направление от личния лекар за подаване за преосвидетелстване. Не е за детето, така ли?

# 97
За детето е. Питах колко време важи, за да зная кога да го взема понеже трябва да подам в края на месец май спазвайки 3-месечния сток.

# 98
Аз получих такова писмо ,в което пишеше,че Телка на сина ми изтича на 01.09.2025г.

Мисля утре да подам документите.
Рано ли е?

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:01 от Vayallete

# 99
Благодаря Ви!
Явно е новост. За толкова години никога не съм получавала подобно.

# 100
Здравейте! Предстои преосвидетелстване на сина ни, та не ми стана ясно, след като ЛЛ издаде направление и вие го регистирате в картотеката, получавате ли писмо за датата на явяване и необходимите изследвания, които трябва да се направят?

# 101
След издаване на направлението подкарам лично документите в картотеката. После си следя за решението онлайн, зашото рядко го получавам безпроблемно по пощата. Предполагам, ако желаят допълнителни документи-уведомяват. До този момент не ми се е случвало.

Иначе онова писмо , което получих от РЗИ беше по повод изтичането на решението и ме уведомяват,че трябва да подам документи пак. Явно е новост. Поне за мен

# 102
Здравейте! Предстои преосвидетелстване на сина ни, та не ми стана ясно, след като ЛЛ издаде направление и вие го регистирате в картотеката, получавате ли писмо за датата на явяване и необходимите изследвания, които трябва да се направят?
Направлението е електронно. Взех го, когато другите документи ми бяха готови и подадох в картотеката. Няма лично явяване, по документи се взема решение.

# 103
  • София
Здравейте! Детето ми имаше ТЕЛК до 01.03.2025, бяхме забравили и пуснахме документите края на Март. Мъжът ми отиде, но подаде от мое име и е обяснил, че не сме се оправили с електронното подаване (нещо не можех да подпиша документите). Почти веднага ми пратиха съобщение в системата, както и мейл, че датата за разглеждане ще е 22.05
Сега се чудя дали електронно направо ще ми излезе в системата самото решение или трябва да ходя там, където ходихме при подаването за първи път..? Тогава на обявената дата направо ми дадоха решението.
В системата и мейла няма никаква информация за кой състав, адрес и тн става въпрос, но то е генетично заболяване, което няма промени и до колкото знам даже вече трябва и пожизнен да дадат и предполагам е същият състав и място…
За София става въпрос, ако има значение.
Някой да получава електронно и да има опит как точно се случват нещата?

# 104
За преосвидетелстване искат ли за пореден път акт за раждане? Нося лична карта на детето, изчаках 30 човека преди мен , акт не нося. Сигурно паметта ми заминава, не помня да съм носила след първото подаване

Общи условия

Активация на акаунт