Операция на перианална фистула-2

• 2 842
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мажа като бъркам в ануса, напред и в ляво мажа. Отвратително е всичко това. Ластиците наистина не можах да разбера какво затягат. При мен е премахната фистулата. 15см била.
Това е много голяма фистула Anguished а ластиците в каква дълбочина са? Явно където е комуникацията с червото са ви казали да мажете, може би все пак тя не е толкова навътре?

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 15:24 от Lailah

# 31
  • Бургас
До колкото разбрах е пробила червото и затова мажа. Хич не е рсзговорлив моя доктор. И конци и ластици имах. Абе това нещо незнам дали ще го преживея втори път. Като чета че по няколко пъти се получава при някои и лошо ми става....

# 32
И в 21 век в цял свят ли ползват такъв първобитен метод с ластици.
През 2023 г. през март имах някаква гнойна пъпчица на ануса и отидох на хирург, който каза, че е фистула и искаше да ме записва за някаква си операция с ластици.
Отказах. Отидох на аноскопия на частен хирург и той не видя да е фистула. Каза, че е гнойна пъпка.
Същевременно това нещо изчезна след 10 дни компреси с памук, натопен в отвара от тетра.

# 33
  • Бургас
Първобитна работа, но бил най сигурния метод до колкото разбрах. Колко е сигурен времето ще покаже.... 🤗

# 34
Има различен вид фистули,съответно различни операции и различен развой на събитията.
При някои минава леко,при други по-тежко,а трети цял живот теглят.
Мажа като бъркам в ануса, напред и в ляво мажа.
Това с бъркането и аз го правех,беше ми станало като навик,дори не ми правеше впечатление по едно време...
Това е много голяма фистула Anguished а ластиците в каква дълбочина са? Явно където е комуникацията с червото са ви казали да мажете, може би все пак тя не е толкова навътре?
И аз съм си го мислила това.За какво се маже,да не забере или да се ускори процеса на прерязване?!...
Едната ми операция беше 10см дълга и 4 пръста дълбока.И да исках,нямаше как да мажа чак до вътрешността.Първо,че ми беше гнусно,второ,че болката беше неописуема,а и при такава голяма зейнала дупка,не знаеш накъде да мажеш.
Мажеш докъдето стигнеш,за да не се възпали раната и да израства здраво месо по-бързо.Важното според мен,е на входа на раната да е намазано,за да не навлизат бактерии.За вътрешността ми бяха изписали някакъв антибиотичен спрей,който не знам до къде достигаше,но пръсках по часовник.
Раната се оставя отворена,за да израсте отвътре навън без да забере.Обаче,ако тя продължава да работи,поради ред причини,накрая остава оначи дупчица за която много от нас говорим.Такава фистула няма да се затвори никога,според мен.Но,няма и да създава по-големи проблеми

# 35
  • Бургас
При мен тази марля с риванол която слагам всеки ден в дупката май ще я слагам до последно. Доктора обясни, че се слага точно с тази цел да не се затвори отвън дупката преди да се е изградила отвътре. С нищо не пръскам и не мажа. Само бани с тетра, марля напоена с риванол и в ануса дефламол. В напалото ми се струваше супер налогично този риванол само но явно така трябва 🙄🙄🙄

# 36
  • София
Аз също знам, че дупе не се шие, но последно като ходих да се консултирам с хирурга, който ми е правил и предишните операции го питах дали ще оставят отворено цялото това нещо и той каза не, много ще е голямо и нама как да не стане инфекция явно мислят нещо да шият друго да оставят отворено не знам.... преди съм била с по 10см дупки широки по 2-3 пръста ....които не зарастваха...

# 37
  • Бургас
Аз днес съм при доктора на преглед да ме види, че последно преди 2 седмици ме гледа. Да видим какво ще каже.....

# 38
До колкото разбрах е пробила червото и затова мажа. Хич не е рсзговорлив моя доктор. И конци и ластици имах. Абе това нещо незнам дали ще го преживея втори път. Като чета че по няколко пъти се получава при някои и лошо ми става....
При кой се оперирахте

# 39
  • Бургас
При кой се оперирахте

Доц. Кирил Киров в Бургас.

# 40
Здравейте минаха два месеца от операцията ,за сега съм доволна.Доктора отдавна каза да не правя вече смрадлика ,но аз продължих още .Вие до кога киснахте и сега понякога имам на ануса дразнене,сърбеж ,щипе.Не ползвам тоалетна хартия.Има зачервяване понякога.Вие имали ли сте и сннещо дали сте се мазали

# 41
Прави си смрадликата, докато на теб ти помага. При някои остава много дълго щипенето, дразненето в зоната така като гледам. Както и болката. Няма да ти навреди с нищо смрадликата според мен. Аз операция за фистула нямам, но имам за фисура сфинктеротомия и там също има разрез и самото място е ужасно трудно да спре да се раздразва кожата.

# 42
  • София
Аз бих сменила смрадликата с лайка Simple Smile
Смрадликата е доста силна и антисептична, може да си докарате проблеми с кожата, реално ако е затворено няма нужда с нещо толкова агресивно.

# 43
Благодаря ще пробвам с лайка,просто все се притеснявам да не излезе пак,въпреки ,че доктора ме увери ,че я няма тази жлеза.

# 44
  • София
Лайката ще свърши също работа. Аз не се кисна в смрадлика защото съм алергична, само с лайка действам и калиев перманганат.

При вас са сигурни, че е от железа така ли?

Общи условия

Активация на акаунт