Моля за съвет

• 5 673
  • 203
  •   1
Отговори
# 180
Правилно са те посъветвали терапевтите, друго не виждам какво биха могли да направят. Извън това, че на 35 години все още се държиш като "по-малкото дете", реално друг проблем не изглежда да имаш - животът ти е по-хаотичен от този на сестра ти, с мъжете не случваш, но всичко това не е нещо небивало и безнадеждно.

С мъжете не случвам ли? Явно Вие сте капацитет, как по-точно не случвам??

Всички коментират написаното от теб. Писала си за отвратително държание от втория ти мъж. Предполагам пред детето, щом живее с вас. Обаче голямата драма е как навремето купили ботуши на сестра ти и как сега имат имоти и коли.

# 181
  • София
Мъжът ти те псува, но на теб проблемът са ботушите на сестра ти. Това ти казват.

По-тъп коментар, явно не успяхте да измислите🙄
Писах доста в темата, смятам, че и полезни мнения, насочени към Вас, вместо да се изтъквам и разказвам за своите неволи, постижения. Коментарът ми не съдържа епитети и не е целенасочено уязвяващ.

Замислете се защо тогава реакцията е толкова бурна и тригърваща, може би има нещо вярно? И с негодуванието към родителите си си запълвате времето, в което да решите по- належащи проблеми.

# 182
  • Сф
Искаш съвет, споделяш тук някакви неща ( не съм следила стари теми и не ми си занимава)
Защо не изговориш тези неща със съпруга си и да се оправяте заедно,  сами ? Реално няма драма, само в главата ти. Много неуравновесено пишеш и мислиш за 30+.

# 183
  • Out of the Mix
Малина,
В много семейства и фамилии има драми, като твоите, фаворизиране на един за сметка на друг.
Късата клечка си изтеглила, но го преодолей, защото имаш още една половина от живота си, и не виждам смисъл защо да се терзаеш повече. Вече си зрял човек, родител, имаш и мъж, гледай си живота, а ония ги отпиши. Един ден може да имаш някакво наследство, като със сестра ти отношенията няма да се подобрят, навярно ще стигнете до някакви делби, и грозни съдебни процеси, защото в един момент ти ще проявиш и потърсиш реваншизъм, а затова са виновни родителите, което на старини ще го усетят, но явно се умилкват около сестра ти, и тя около тях. Добър вариант е с нея да сте в добри отношения по принцип, а един ден да се разберете без ексцесии.

# 184
Аз не желая нищо от тях. Ако те си отидат преди мен (за тези неща няма ред!), ще подпиша отказ от наследство. Да влачи там всичко, искам да имам мир и спокойствие.

Е, как може някои да коментират, че не искам да спра контакт с тях? 3 пъти написах, че преди си смених тел номер и две години не съм комуникирала с тях и накрая ми намериха номера и адреса, че и се изтипосаха на вратата ми с торба с портокали и ябълки(!?!) И аз ИСКАМ да прекъсна всякакви взаимоотношения с тях, но те продължават да нахалстват и да ми се навират в живота - срещаме ги на улицата случайно и се почват хвалбите, звънят ми за глупости, като всеки път вдигам, защото си мисля, че някой умира (като баща ми получи мозъчен кръвоизлив, след пожара им и сума ти други спешни ситуации). Аз съм НОРМАЛЕН човек, на когото му пука. На тях не им пука за мен и съответно естествено, че се чувствам гадно да прекъсна връзка с тях - да ги оставям там да си умират ли? Сестрата живее в друг град и все не може да помогне с нищо, все е много заета. Аз имам някаква човещина и не искам да съм някакъв камък като тях...И аз не знам вече. Така и така, все се чувствам зле. Но мненията тук поне ми дават някаква референция иначе не мога да осъзная как може такова нещо..

# 185
И тогава защо е темата?

# 186
  • Out of the Mix
Човещината е хубава добродетел.
Но ти си мазохист.
Да, някой, когото се отнася зле с теб, отнесъл, подиграл, ти не го търсиш, не прояваваш каквото и да е отношение, не се интересуваш как е, ако ще най-близък роднина да е.

# 187
Всичко, което ти предложихме, ти го отхвърляш, настанили сте се на пет минути от хора, с които уж искаш да скъсаш, в постоянен контакт сте и предъвкваш до безкрайност стари неща, аз не знам какъв съвет може да получиш още.

Мъжът ти не знае ли колко са лоши родителите ти, защо се настанихте баш до тях, , че и обмисляте да живеете в тяхно жилище, той абсолютно нищо ли не може да предложи,  например  да живеете в друг град, дори и в друга държава? Ти,  да кажем, си обременена и не можеш да се откъснеш от миналото и от тях, неговата роля каква е, не вижда ли, че това в зле за тебе?

# 188
Защо да се местим в друг град? Тъкмо от 5 год се установихме тук, детето ми има приятели и всичко. Искам детенцето ми да има някаква стабилност поне. Мъжът ми иска да живеем в България, аз исках да живеем в неговата държава, но в крайна сметка избрахме тук. Да, дадоха се доста съвети, учудвам се, че има още какво да се каже по тази тема. (Нз как се заключва)

# 189
  • София
Оправдания да искаш…

# 190
Е как защо, за да се махнеш от отровните си родители, които всеки ден те занимават със себе си, а не искат да те закарат до доктора.

И от цялата държава  (даже две) вие избирате да се настаните на пет минути от тия хора, въпреки, че нямате жилище в тоя град  и можехте да идете където и да е другаде.
Сестра ти се е махнала и не се занимава с тях, ти преди пет години доведе и мъжа си при скапаните родители. Влизаш във финансови схеми с тях, че ипотеки, наеми и все недоволна и неудовлетворена. Чудо ли чакаш да стане, не знам.

# 191
  • Най-красивата страна
Дистанцирай се .
Премести се по -далече от родителите си.
И да знаеш,един ден те ще опрат до тебе,ще те търсят и ще чакат да ги гледаш.
Всичко се връща в този живот.

Между другото забелязала съм,че родителите често помагат на по-слабото и по-некадърното дете,защото другото дете се справя само.

На времето беше нормално всяко семейство да има две деца.
Вероятно не са те създали само заради финансова изгода,а защото
,,не е хубаво да останеш с едно дете,,

Гледай си мъжа и детенцето,помисли как можете да се сдобиете със собствен имот.
Работи върху себе си,развивай се...

# 192
Гледай си мъжа и детенцето,помисли как можете да се сдобиете със собствен имот.
Работи върху себе си,развивай се...
Благодаря Ви💖🙏
Благодаря и на всички останали за споделеното време и че се занимавахте с мен🥹🙏❤️ Желая всичко най-красиво на всички тук!🙏❤️💖

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 01:24 от Raspberry123456

# 193
  • Down south
Защо да се местим в друг град? Тъкмо от 5 год се установихме тук, детето ми има приятели и всичко. Искам детенцето ми да има някаква стабилност поне. Мъжът ми иска да живеем в България, аз исках да живеем в неговата държава, но в крайна сметка избрахме тук.
До тук всичко, което изброяваш от живота ти в този град, са само негативи, изключвам приятелите на детето. Нищо не те обвързва, съпругът ти е жужденец и за него няма нищо притегателно точно там, родителите ти те напрягат, живеете под наем, пишеш че имате хубава професия, няма ли как да се ориентирате към друго населено място.
Обвързана ли си по някакъв  бащата на детето, имам предвид, трябва ли да живеете точно там?
Ако и това не е фактор, грабвай дете, мъж, котките и се преориентирайте към място, където няма роднини и такъв вид напрежение.

# 194
Проблема е, че не може да изтегли ипотечен кредит тъй като е в брак с чужденеца, а той не желае.

Замисли се, че това не е Ок, цял живот по квартири ли ще се влачиш.

Общи условия

Активация на акаунт