Моля за съвет

• 5 683
  • 203
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Да де, иска мнение. По конкретен въпрос.
А не нападателни коментари, каквито са голяма част от написаните.

Споделям мнението си ...........мислЯ,  че родителите И всъщност НЕ СА искали да имат второ дете, но са искали да се възползват от тази финансова привилегия и затова са решили да Я направят!

Надявам се да помогна

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 11:13 от Sun2000

# 46
Написано често звучи нападателно, но мисля, че повечето мнения целят да отрезвят авторката.
Жертва е, да, на кофти семейство, но така се е случило и трябва да живее някак, за мен е по-добре да живее спокойна, а не в жлъч.Ще е процес, но не е невъзможно да има щастлив и мирен живот със своите си хора, и да е добър родител на децата си, за да нямат нейните терзания и те.
[привилегия и затова са решили да Е направят[/b]!
Как така “да Е направят”?

# 47
Ние откъде да знаем дали родителите и точно за това са искали второ дете. Може и затова да е било. Или защото беше прието да имаш две деца. В моя клас бяхме половината първи деца, в класа на сестра ми, точно с три години разлика нашите братя  и сестри. Хората си правеха сметката като свърши майчинството и раждаха второ дете. Може тия да са го съобразили със заема. Или имаше случаи - за да имат повече точки за по-голям апартамент. Това не значи, че хората не са си обичали децата, само по себе си не е  показател. При авторката има и други индикации за лошо родителство и не е като да си измисля, или да иска нещо ненормално. Кофти родители са и се случили. Тя не е виновна, не е някаква си, не го е заслужила, никое дете не е. И въпреки това, знаете...случва се.

Сега има шанса да бъде добър родител и да поправи грешките със своето дете. Тези родители поне за баба дядо стават ли, или и с внучето не ги бива.

# 48
Ама тя живота си го е хванала в ръце.

Очевидно не е, защото ако беше, нямаше да я има темата. Авторката е пълна с гняв и агресия, които са толкова силни, че е възможно да рефлектират и върху отношенията и вкъщи, на работата, в социума. Ако е само автоагресия - също не е добре, защото това може да я разболее и дори убие.

И никой не я упреква или напада, аз до тук не видях такова нещо, а само съвети, които обаче не се приемат. Особено, ако както споменаха - авторката се е оплаквала и в други теми - то явно няма какво повече да се напише към конкретната авторка, а съветите са принципни към хора с нефелни родители.
Аз поне писах по принцип.

# 49
  • В древна страна на край света!!!
Да, знам, че е глупаво да се плаща наем, вместо ипотека, не е нужно да ми казвате, че е глупаво, то е ясно. Но, както казах, той не желае да участва в ипотека. За адреса, не се ли изисква в "Миграция" след 5 години отново собственикът на имота, където е регистриран чужденецът, да направи нова Декларация, че е съгласен? А ако собственикът през това време се смени? Може би моят мъж чужденец не е същият случай като Вашия точно.

Не знам в кой град сте, може на местно ниво да има някакви различия. Ние сме в София. Мъжът ми до смъртта си беше на адрес, на който собственика се смени два пъти. Съгласието на собственика се иска само при първоначалната регистрация. После собственика не може по свое желание да го отпише от този адрес. При втората му лична карта искаха документ от общината за потвърждаване на адресната регистрация, при следващите и това отпадна. Отдел Миграция си получаваше тази информация по служебен път.

# 50
    35 годишна жена,, отдавна е трябвало да решите тези емоционални проблеми и да създадете свое собствено семейство.
    Обърнете се към психотерапевт!

# 51
    • Пловдив
    Цитат

Не следиш внимателно...........нейните родители, лоши хора .......в онези времена се чудят как да си вземат апартамент.Има някакви заеми , опрощавания и тези хора са решили ,че и положението е тежко и ще е по лесно да си направят още едно дете (авторката) за да си оправят заема (защо и как, не знам , не съм бил роден по това време).Та авторката е има, обаче сега техните като са оправили заема решават,че малката вече е ненужна и вместо да се отърват от нея .......започват да и причиняват трамви.И на 35-36 години трамвите и стигнаха до ниво за тема във форума.Обаче понеже всички тук и казват ,че би било най добре да понапъне и да си излекува травмите (което е дълъг и тежък процес ...няма 2 мнения по това), тя отказва и продължава да дълбае и да пита. Това защо , онова защо?

Моля това ми мнение да не се взима под внимание........правя уточнение за колегата само Simple Smile

# 52
    • Beyond the stars
    Всичко, което описвате, очевадно е нанесло дълбоки травми, но с обвиняване и вторачване в родителите ви, това няма да се промени.
    Продължете работата с психотерапевт - търсите отчаяно валидиране от родителите си , граничещо с мазохизъм и стокхолмски синдром. Няма да го получите и трябва да се научите как да живеете без него. Да намирате стойността си без да я обвързвате с родителската обич и признание. Трудно ще е, но нямате друг вариант за нормален живот. Все пак има хора, които са осиновени и живеят цял живот с травмата, че родителите им нито са искали да ги правят, нито да ги гледат - та оставете този заем.
    Дори сега ние да кажем колко са лоши мама и тати, как не се прави така и т.н. - това по никакъв начин няма да помогне.

# 53
    Цитат

Моля това ми мнение да не се взима под внимание........правя уточнение за колегата само Simple Smile
    Следя, това “Е” не го разбрах.Може би е “ да Я направят”.

# 54
    Да, някои хора ползват е, вместо я.
    Не знам защо, но често го виждам.

# 55
    • Пловдив
    Да, някои хора ползват е, вместо я.
    Не знам защо, но често го виждам.

Цитат

Следя, това “Е” не го разбрах.Може би е “ да Я направят”.

Да не разводняваме темата в друга посока, взех си бележката.Благодаря Simple Smile

# 56
    рения гещалт от по-горен пост няма да коментирам. Запазвам го, за да ме весели поне до края на деня.

Какво ти е смешно в това? Че не разбра какво казах? Или да ти обясня значението на гещалт? Нали човек иска да намери отговори на въпросите си и да разреши ситуацията за себе си. Тук никой не оправдава авторката. Всеки дава един и същ съвет - психотерапия, дистанция от родителите и концентрация върху собствения си живот.

# 57
    • София
    рения гещалт от по-горен пост няма да коментирам. Запазвам го, за да ме весели поне до края на деня.

Какво ти е смешно в това? Че не разбра какво казах? Или да ти обясня значението на гещалт? Нали човек иска да намери отговори на въпросите си и да разреши ситуацията за себе си. Тук никой не оправдава авторката. Всеки дава един и същ съвет - психотерапия, дистанция от родителите и концентрация върху собствения си живот.
    Сигурно не знам какво е гещалт, затова ми е смешно.
    Прочети пак първия пост на авторката да видиш яко гещалт, защото в него се говори само за пари. Това си е класическата единствено възможна психодрама на българина – ако "препишат" етаж от къща на братче или сестриче. У нас Фройд щеше да стане нотариус, вместо да се хаби с глупости.
    И не обвинявам авторката. Като специалист констатирам, че истериите и са проява на инфантилност и смятам, че ако реши да порасне всичко ще се оправи. Не виждам описаните родители като токсични. Може и да са, но от описанието само се вижда, че не и дават пари, за което може да има обективни причини, а и да е възпитателно. Много богати хора възпитават децата в строга финансова дисциплина, например.

# 58
    • София
    Мен не ме интересува, че са изтеглили влоговете да си купят касетофон. Дразни ме, че постоянно ми се хвали колко имоти имала и как били толкова богати с баща ми. Ами, не е нормално да се хвалиш в лицето на когото и да било, който има материални проблеми, камо ли детето ти.

Ами гадничко си е, но не бива толкова да се фокусираш. Бившият ми мъж така се хвали на сина ни, страшна тъпня е. Не му е давал никакви пари, издръжка плащаше само няколко месеца като му наложих запор (и после го вдигнах, защото започна да се държи отвратително с детето и да си го изкарва на него), обаче преди няколко години спечели зелена карта, замина в Щатите и всеки разговор със сина му оттогава е да се похвали какво си е купил. На 18 му каза, че вече и подаръци за РД и Коледа не му се полагат (въпреки че и преди това не му даваше нищо, та не знам кому е било нужно това изявление).

Мисълта ми е - кофти родители има много, не са само твоите. Не може да направиш обаче целия си живот като функция на това.

# 59
    Ох, много избирателно четете първия пост, ми се струва на мен.
    В него очеизвадно става дума, че авторката и сестра ѝ са били делени.
    За едната всичко, за другата нищо.
    Защо се правите на луди, това не разбирам?

Общи условия

Активация на акаунт