Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 827
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, какво мислите за стойностите на TSH и ft4? Ендокриноложката не ми назначи терапия за тях. Какви др изследвания да пусна за щитовидната както и какви витамини, за да се види има ли проблем.

# 376
Налице е някаква лека форма на хипофункция. Иначе, TSH, FT4 и FT3 се тестват винаги заедно. Може да пуснеш антителата - TAT и MAT, както и да направиш ехография на жлезата, за най-пълна картинка.

Профилактично се тестват: Витамини D, B12 и B9, Желязо, Феритин, Хомоцистеин, Инсулин и Глюкоза (еднократно, на гладно) и др.

# 377
Налице е някаква лека форма на хипофункция. Иначе, TSH, FT4 и FT3 се тестват винаги заедно. Може да пуснеш антителата - TAT и MAT, както и да направиш ехография на жлезата, за най-пълна картинка.

Профилактично се тестват: Витамини D, B12 и B9, Желязо, Феритин, Хомоцистеин, Инсулин и Глюкоза (еднократно, на гладно) и др.
Ок, благодаря. Ами лекувам се с глюкофаж за иР, нямах антитела последния път, скоро ще пусна още хормони. Обаче ендокриноложлата нищо не ми изписва за щитовидната, а аз усещам умора. Sad

# 378
Умора може да има от много неща по принцип.
На колко си години? Какъв хранителен режим спазваш? Спиш ли достатъчно?

# 379
Момичета, събота и неделя бяхме извън града и си забравих Еутирокса.
Две сутрини не съм го пила и не знам дали е от това или си внушавам, но ми е или много топло или много студено. Направо се побърках, побърках и съпружието.

# 380
Да ви споделя моята драма...
Бях опищяла темата в декември от моето дебелеене без да съм променила режимът си на хранене, който към онзи момент беше нищожен подари липса на апетит.Мвждувременно от август 2024г съм на Ел тироксин, като до преди две седмици бях на 75мкг с постепенно увеличаване на дозата.Болката в ЩЖ се увеличаваше, крайниците ми отново измръзнаха и лицето ми се беше оточно почти постоянно.
Направих отново изследвания - кортизола ми е намалял до малко под горна граница на нормата и това ме зарадва, а реверсивен Т3 беше двойно над нормата.Доста четох и се оказва, че има случаи, в които дори и да взимаш Т4 в достатъчна доза, отново е налице хипофункция поради лоша конверсия на Т4 в Т3.
Започнах Т3 от две седмици с 1/8, в последната седмица включих още 1/8 на обяд.От пет дни не взимам Елтороксин.Забелязвам, се болката вЩЖ доста намаля, лицето не е така оточно и хипо корема ми намаля, килограми не.
Взимам Б витамини, А, Е, Д и К, желязо и цинк.Не знам дали това е моята схема в борбата с хипофункцията, но в последните дни на 75мкг Ел тироксин беше станало нетърпимо - болките в железата, нощно изпотяване, накъсан сън...
Доколкото четох Т4 се задържа близо шест седмици в организма.Ще направя отново изследвания след месец да видя този rT3 как върви и ще наблюдавам симптомите.Дано намеря моето вече!

# 381
gyga, дано успееш да нагодиш хормоните! Би ли ми казала каква ти беше стойността на реверсивния Т3?

# 382
Да, разбира се.

# 383
Хм, много странно. Твоят резултат е в pg/ml, а моят е в ng/L. Според онлайн конверторите съотношението между двете единици е 1:1. Въпреки това, в твоите резултати референтните стойности са 90,00-215, а в моите - 310-950. Съответно моят резултат от 574 е съвсем в норма. Чувствам се толкова объркана, че няма накъде!

# 384
Защо се чувстваш объркана, Acid? Изглежда твоя е в норма.

# 385
Защо се чувстваш объркана, Acid? Изглежда твоя е в норма.
Това обяснявам. Че твоите референтни стойности са доста по-ниски от моите.

# 386
Референтните стойности зависят от това лабораторията с какви работи.Моите са правени в Лаборекспрес.

# 387
Да, де, просто е малко нелепо да има такива разминавания. Все едно, отбелязвам факти. То така или иначе на референтните стойности на бг лабораториите не трябва много да се вярва.

# 388
Твоя реверсивен в коя лаборатория е измерен?

# 389
Твоя реверсивен в коя лаборатория е измерен?
Бодимед.

Общи условия

Активация на акаунт