Енергично или невъзпитано дете?

• 4 045
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
  • Най-красивата страна
Има голяма разлика между енергично и невъзпитано дете.
 Енергично дете не означава агресивно..

И ние сме се сблъсквали с агресивни деца.

На детската площадка идваше майка с агресивно дете,което крещеше,нахвърляше се върху другите деца ,особено по-,малките,плюеше,риташе и хапеше..
Но веднъж майката дойде с насинено око на площадката и разбрахме,че е жертва на домашно насилие...
След време се преместиха в кварталите.

В училище имахме момченце ,което тормозеше всички деца-блъскаше,спъваше,удряше,риташе ,хапеше .И госпожата нахапа..
Дъщеря ми беше съборена от чина...
Най-лошия случай беше,когато блъсна друго дете по стълбите и то си счупи ръката.
Тогава всички родители се обединихме.
И накрая родителите на агресорчето го преместиха в друго училище.

# 61
Имахме такова дете в детската градина, а сега попаднахме на такова в класа.
Родителите тотално отричат, че проблем има, учителите са неспособни да се справят.
Аз съм много кротък екземпляр скорпион, неагресивен. Детето ми никога не е проявявало агресия, НО стана жертва на въпросните 2 деца.
Та, както съм мила и добра като стане въпрос за детето ми някакви демони се вселяват в мен. 2 пъти в живота си съм викала и беше на въпросните родители, много разярено, не помня и какви съм им ги говорила, но факт е, че децата им заобикалят мойто и съм казала, че е забранено да го поглеждат, за приказки и дума да не става. Те продължават да тормозят останалите деца обаче… в повечето случаи децата крият и от родителите. Та, не чакайте на учителите… с такива агресори само с агресия !

# 62
  • Пловдив
При тормоз на детето ми от друго бих била толерантна първите 1-2 пъти. След това сигурно бих подавала жалби. Да вземат мерки да си озаптят детето, никой не е длъжен да търпи агресия. Ако е СОП, да сложат ресурсен учител.

# 63
  • София
С уговорката, че не съм прочела цялата тема, да ви кажа, че много полезни ходове няма.
Имахме такова дете в прогимназията (5-7 клас) - възпитавано, че е повече от останалите. Майката не работеше, то беше центъра на света ѝ и непрекъснато пускаше жалби в училище. Детето май дойде в 5 клас, до 4 клас началната им учителка беше изградила страхотен колектив, децата не се деляха, момичета и момчета се разбираха и бяха страхотни.
В 5 клас започнаха проблемите. Детето - изключително невъзпитано по мое мнение, непрестанно дразнеше и провокираше децата, като няколко момченца още тогава не го издържаха и го набиха. Според мен заслужено, с уговорката, че не подкрепям никаква агресия, просто бяха прекрачени всякакви граници. В последствие се разбра, че е преместено от друго училище, защото и там е било потърпевшо на поведението си. Винаги започваше пръв, децата го разбраха и го изолираха. Под започваше пръв, да се разбира - измисляше си истории, топеше наред, пръв посягаше, но винаги се изкарваше жертвата. Учителите бяха вдигнали ръце от него.
Бяха ковидни времена, затвориха ги, децата бяха Ок докато си бяха вкъщи. Пак дразнеше, ама онлайн беше друго.
В 6 клас, майката и бащата се активизираха, защо детето е изолирано. Почнаха отново с жалбите, децата буквално не искаха да ходят на училище заради това дете. Група майки ходихме при директорката. Оказа се, че няма механизъм това дете да бъде изключено, то е проблем на всички учители, но никой не смее да направи нищо, защото майката пусаше жалби до всички инстанции. Е, след 3-тото ходене, директорката се намеси, и някак си 6  клас приключи. В 7 клас, децата от ден първи го изолираха, категорично отказваха да разговарят с него и така цяла учебна година. Учителите нон-стоп му правеха компромиси, да завърши.
Не искам да злепоставям детето, а по-скоро да кажа на авторката, че ако родителите не съдействат, пътека, жалби, каквото искат да направят - няма полезен ход. Ние поне се консултирахме и с юрист - това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт