Безсмислена работа и какво е bullshit job

• 3 761
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
По-възрастните колежки в офиса, които бяха на съседните бюра и от там тръгна това да се забрани копи/пейста Grinning
Мен са ме карали да взимам информация от един Ексел и да я преписвам в друг, защото не разрешавали копи-пейст Simple Smile Ето това беше наистина безмислено и предполагаше допускане на грешки при преписване.

Това не го разбрах. Че кой ще те знае дали си ги копирала или не си ... Мен така преди много години ме караха да пиша неща, но директно в дискети, уж секретна военна информация и да не се запазват на диска на компютъра. Да де, но не знам дали помните или дори някои изобщо знаят какво е дискета, но те крашваха, много се бавеха и не ставаха за директна работа, а само еднократно да се записва. Свалях и си работех на компютъра, пък после ги записвах. Никой не разбра Simple Smile.

# 31
Пак не го разбрах, но добре Simple Smile . Изкуствения интелект ще оправи тези проблеми. Тогава предвиждам, да търсят работа за човека, а не обратното.

# 32
Безмислена позиция според мен почти няма. Има неадекватни хора на нормални позиции, които дискредитират позицията.
Конкретно - охраната в училището на детето и охраната на моето работно място.
И на двете места са някакви 40 килограмови, съсухрени пенсионери, които едва ходят, вероятно с Паркинсон, на един женски шамар живот... цял ден/нощ дремят и при ситуация са се скрили някъде. Въобще не говорим за сериозна ситуация.
Ето така неподходящ служител прави длъжността безсмислена... (по вина на работодателя).

# 33
Безмислена позиция според мен почти няма. Има неадекватни хора на нормални позиции, които дискредитират позицията.
И на двете места са някакви 40 килограмови, съсухрени пенсионери, които едва ходят, вероятно с Паркинсон, на един женски шамар живот... цял ден/нощ дремят и при ситуация са се скрили някъде. Въобще не говорим за сериозна ситуация.
Ето така неподходящ служител прави длъжността безсмислена... (по вина на работодателя).

Препоръчвах на един неработлив човек, който не държеше на тежка работа, охрана в банков офис, но и това му се видя трудно.

# 34
  • София
Скрит текст:

Аз съм говорила с мениджър клон на банка защо държи подобни "охранители". Хладнокръвно ми отговори, че тяхната работа е, ако нещо стане, да натиснат паник бутона...

# 35
Той пак има отговор, а моя шеф не може да ми отговори.
И не, не са роднини... Просто нелепо....

# 36
А, един коментар ми напомни за това, което наистина приемам за булшит. Всякакви инфлуенсърски напъни за мен са такива. Макар да не го приемам за работа изобщо, колкото и да се пенят някои, че било трудно да монтираш. Нищо не се създава, никаква полезна информация не се изнася. Просто... боклук без стойност. Дори не е и продукт.

# 37
Е, в моята банка охранителят върши работата и на разпоредител – информира, следи за реда, кой след кого е дошъл, насочва към свободния служител... Не бих казала, че е безполезен, даже напротив.

# 38
Книгата не съм я чела,  но съм гледала и чела разни анализи върху нея. Моето мнение е, че няма излишна работа. Има 1.хора, които вършат важна друга работа и не могат да я оставят, за да се занимават с дреболии, 2.хора, които не могат да вършат автономно работа и трябва да бъдат проверявани.
Иначе най-безсмислената работа е тази на счетоводителя - 20 човека са си свършили работата,  той само да събере едни числа. Обикновено се разминават числата на 18 от тези 20 човека и не са виновни те, ами счетоводителят, че не ги бил разбрал.

# 39
  • София
не знам дали помните или дори някои изобщо знаят какво е дискета, но те крашваха, много се бавеха и не ставаха за директна работа, а само еднократно да се записва.

неверни неща пишеш. дискетите се презаписваха.

# 40
  • София
Аз лично намирам почти цялата офис работа за доста безмислена. Само се прехвърлят документи и се прелива от пусто в празно.
Работила съм в офис и предпочитам да работя нещо друго, в което да виждам реален резултат.

# 41
Тя има предвид, че трудно и бавно се работи върху дискетата, а не че върху нея се записва само веднъж като при cd-тата.

# 42
Доста мислих, докато се сетя какво бих определила като "безсмислена работа", и признавам, че ми беше трудно. Служебно имам поглед и над големи производства, и над големи администрации, и със сигурност мога да кажа едно - ако някой нищо не прави и нищо не се очаква от него, някъде наблизо има друг, който върши и неговата работа Smiley

Синекурните длъжности се разкриват за силно "свои хора", да им тече заплата и трудов стаж, или ако определен брой хора или конкретни специалисти се изискват по някакъв норматив. Във втория случай обаче договорите са фиктивни и не се изисква човек да стои по цял ден някъде и да лапа мухите.
Да споделя и аз моя опит. Работя с мултинационални компании в сферата на продажбите. И ни изискват репорти за определен времеви период. Преди се напъвах, пишех, обяснявах и т.н., като никой никога не обърна грам внимание. И след това отсвирих, като дори си правех гъргара да пиша едни и същи неща в няколко поредни периоди, като естествено никой не му направи впечатление. Това на един доставчик. На друг ми изпраскаха някакви суперпретенциозни екселски таблици, от които абсолютно няма никаква нужда. И там ги отсвирих. И те така. Има хора на синекурните длъжности, които няма-няма, и пишат - Дайте си репортите до еди коя си дата. И така след няколко напомняния и казах да си гледа работата, и че аз не работя нито за нея, нито за конкретния неглижиращ доставчик.

# 43
  • София
Скрит текст:
Аз лично намирам почти цялата офис работа за доста безмислена. Само се прехвърлят документи и се прелива от пусто в празно.
Работила съм в офис и предпочитам да работя нещо друго, в което да виждам реален резултат.

Един бивш така реши, че животът "от 9-до-5/ от петък вечерта до неделя" не е за него. Сега е артист, прави светлинни инсталации в Германия, изглежда щастлив. Ей това е цаката.
Но има и такива, които са повече от доволни от рутината, дава им спокойствие. Не бива да се винят, че са на bullshit job.

# 44
В държавната администрация има абсурдни позиции, наистина нищо не правят, но ако се учен ще си използваш активно времето, ще учиш нещо най-малкото език, но масата цъкат телефоните да минава времето.

Общи условия

Активация на акаунт