Кога бихте се свързали със социалните?

• 5 179
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
Семейните планове и удобство са по-важни на фона на някакво си насилие над двегодишно, разбира се.
Ценности и приоритети.

Не ми изопачавай думите.
Постът ми се отнасяше за случая, споменат от slanchezara.

# 106
  • София
След като слънчезара дава пример в тема за насилие над двегодишно, коментирам примера ѝ в светлината на насилието на двегодишното.

# 107
Ох,не искам да оправдавам никой и да изляза изрод,но просто хората са супер изнервени от живота и от ежедневието и всичко се стоварва за жалост на децата;(
Това е моето наблюдение

# 108
И какво му е съсипаното на живота на петте човека? Социалните са проверили съвестно, доколкото виждам и след като не са установили проблем, са затворили случая. Вие как си представяте проверка на сигнал? Извинете, малтретирате ли децата си? Не! Ами довиждане тогава, извинете за безпокойството.
Обаче когато стане нещо, всички в един глас крякат къде били социалните - ами по бюрата си, къде да са, след като никой не е подал сигнал.

# 109
Всичко трябва да се взима на сериозно,да се подават сигнали макар и да няма нищо,защото ако всеки си мълчи после гледаме за майката заколила децата си или жената страдаща от родилна депресия,която се самоубие
Всяко едно страдание трябва да се взема насериозно

# 110
Ама Хеч, няма да подава сигнал, че детето вдига шум, а че майката е агресивна към него, обижда го и го заплашва. Наистина ли мислите, че е добре за 2 годишно да живее в такава среда.
А за горките изнервени възрастни, дето си го изкарват на малки деца, нищо няма да кажа, че е ще е грозно...

# 111
Аз като се роди първото ми дете бях в сериозна депресия,баща му не ми помагаше ,аз сама с новородено и нито баби нито дядовци никой не помага!
Наистина бях супер зле,не ми се живееше,чувствах се сама ,но за щастие мина време и се опомних,но това не всеки успява да направи,на мен никой не ми обръщаше внимание защото мислеха че се глезя да печеля внимание.

# 112
  • Пловдив
Аз за социалните нищо не казвам в случая на Слънчезара, те не са ясновидци и освен това си следват дори формалистично бюрократичните схеми и указания, да си "вържат гащите".
На съседа със сигнала и лъжите бих му съсипала месеца (поне), ако мога.
За случая на Хечицера нямам мнение. Някои семейства наистина си крещят за "добър ден" и после се прегръщат и целуват, и не съм убедена, че детето е толкова нещастно, колкото бихме си го представили.

# 113
  • София
В моя случай не мога да упрекна социалните - хората си свършиха перфектно работата. А майката - не крещи, просто има малко по-особен тембър. НО не крещи, честно чудела съм се на това как успява. Там си беше откровено съседско отмъщение, защото на човека нещо му докривяло.

Затова и казах, хубаво е да се проучи и ако наистина става сума за проблем тогава да се действа. В случя - бащата беше занимал за 3 години, за да изплатят кредит. Животът им се пообърка, живяха много бедно и трудно, но се справиха. Децата вече са големи, тя все така не повишава тон.

# 114
Важното е че всичко е свършило ок
Аз също доста крещя,но в нашия вход сме все майки с деца ,има тук таме някой пенсионери но не са от кривите. Дори съм се извинявала на съседката отдолу че точно като стане два той започва да вади играчки и да играе шумно,но тя ми казва не се притеснявайте дете е...доста респективно

# 115
Пак да кажа, ваденето на играчки и игрите на децата, са съвсем нормални неща. Агреивното крещене, псувните и заплахите към тях, обаче са проблем.

# 116
Аз съм била свидетел една майка в магазина наричаше детето си "изрод" то се тръшка за някаква глупост и тя му каза "млъквай! Изрод!"
Айде то не може всичко да се купува ,Еми остави го да се тръшка,не го обиждай
Има и нещо което ме дразни в магазините,когато някое дете се разтръшка за нещо и околните започват да ви гледат укорително. Все едно за първи път дете прави така ,е те нямат ли деца?

# 117
Не всички хора имат деца. А и от тези, които имат, едва ли всички приемат радушно подобно поведение. Независимо дали се касае за особености на характера на самото дете, или на пропуск във възпитанието от страна на родителите, не може да очаквате всички да смятат за приемливо тръшкането на дете на обществено място.

# 118
  • Варна
Да, и аз гледам укорително в такива случаи. Имам дете. Имам и мнение, че съществува вариант човек да се справи с тези моменти, а ако не може, да праща някой друг да му пазарува, околните не сме длъжни да търпим това. В това отношение не съм никак толерантна, съжалявам.

# 119
.....не може да очаквате всички да смятат за приемливо тръшкането на дете на обществено място.
Преди няколко години бяхме в голям магазин и на касата пред нас едно дете така се разкрещя,че легна по гръб на земята и взе да рита с крака. Не мога да забравя физиономията на мм и въпроса "това дете какво прави?", казах му, че просто рядко ходи на пазар, за това е толкова учуден. Но всъщност изумлението му идваше от това, че не можеше да си представи нашето дете да го направи. Без да имам представа на какво се дължи. От мъничка тя гледаше с ококорени очи подобни изпълнения, а като порасна и започна да иска и аз да не позволявам, просто се разсърдваше докато излезем от магазина. Вероятно просто от малка научи, че "НЕ", означава "НЕ", винаги аргументирано, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт