СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Compass много точно! И аз все по-често се чудя за какво по дяволите се борим. 5-тица да е лоша оценка!!!!! Побъркахме се и ние, и деца, и съседи. Безумие.

# 496
Дудна и аз, даже е синът ми онзи ден ми каза, "ти май само за задачи мислиш" и ме "обвини" , че съм била много любознателна и да съм го оставила:)) и също си мисли, че с нво -то приключва ученето занапред Simple Smile) как само се бърка....
В допълнение, които се интересува: Професионална гимназия по дизайн в Гр.София има ден на отворените врати на 12.04.

Последна редакция: пн, 17 мар 2025, 23:30 от Cry

# 497
  • София
При мойто извънземно мърморенето, дудненето и скандалите не работят. То си е в неговия си там свят, и да го накажеш, сяда и си измисля всякакви неща да прави, примено цвете от метално кенче или пък гъба от жълъд. Така че само повтарям, повтарям, повтарям, ограничила съм излизането, ходи там на курсовете, все нещо влиза, па дано го приемат в желаното училище и толкоз...

# 498
  • гр.София
Добро утро и аз дудна  чак малката ме е нарочила , че съм лоша мама. Имаме едно почти три годишно теленце, което със сигурност ще ми покаже след време от къде изгрява слънцето. Каката цяла година си ходи на уроци , аз си плащам и си мисля, че всичко е точно и на пробния в Регалия 35 точки по мат. Оказа се, че тя не учи теорията и оттам не може хич да решава и задачите. Хванала съм я на къс пас от три седмици и всяка вечер учим, решаваме, ревем и двете, но започва да има някаква светлинка в тунела. Тя самата започна да се събира и да разбира сериозността на това което трябва да направи. Сега ще са най-стресираните месеци за всички ни и най-вече за децата.
 Като гледам във фейса из разни групи за решаване на задачи, през 20 минути някой качва снимки от учебници с молба да се решат задачите.

# 499
  • София
Рядко дудна. Ако го правех често, не би имало полза, та не си хабя нервите.

# 500
  • София
Аз съм дзен. Наборът е такъв характер, че каквато и тактика да пробвах в началото на годината, се провали напълно и сега съм оставила на неговата съвест. То и да влезе в елитна гимназия, ще трябва да я избута все пак, ако до сега не съм го научила да  в отговорен, нататък все по-трудно ще бъде. Освен това съм и луднала на нова работа и съвсем не съм в състояние на микроменажирам.
На пробни по БЕЛ ходи в школата, по мат още не съм го записвала. Не е нужно да му убивам самочувствието 😁

# 501
  • Стара Загора
На кое казвате "цялото домашно"?
Моята пък все си е написала домашното.. научила си е... а реално не я виждам да прави нито едното, нито другото Satisfied
Същата ситуация и у нас. Кога учи и пише...идея нямам

# 502
Мойто като почна да дудна и се "изключва" 😆 Установявала съм, че цели реплики е изпускал. Знам, че е грешно, ама пусто ме побърква с това влачене, размотаване и измисляне на всякакви други дейности, вместо да седне да учи. И понеже баща му е по-спокоен, то все някой трябва да е лошото ченге и аз поемам ролята, какво да правя. Ох, да идва юни 😇

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:24 от sis_ko

# 503
  • София
Ох, болна тема. Дудна непрекъснато, старая се да съм мека, но не винаги се получава. Избеснявам като я видя в разхвърляната стая и зяпнала в телефона. Като я попитам дали си е написала домашните ми отговаря "има време".
Сещам се за едно предаване и една от участничките обясняваше, че ако ѝ кажат да си оправи стаята, тя напук ще иде и ще я разхвърля още повече. Та, моята е същата. Просто на моменти дудненето има обратен ефект. Хем се старая да не я контролирам нон стоп, хем знам, че ако я оставя да се носи по течението, ще закъса. Баланс трябва, уви. Знам, че е много умна, според мен математиката доста й върви, макар тя да твърди обратното. Но пуст мързел ....
Снощи я извиках и ѝ казах: "имам задача за теб.Искам да направиш ти бисквитената торта.", а тя: "Ох, помислих, че пак ще ми дадеш да решавам по математика" Simple Smile
Но пък много се кефи и си личи удовлетворението, когато изкара 6. Вчера ми звънна и беше супер щастлива, че има пълно 6 без нито една грешка на контролното по мат. Според нея задачите са били лесни. Обясних, че са ѝ лесни, защото просто е решавала доста.

# 504
  • София
Аз пак да напомня да я караме по-леко!
Няма нужда от бал 500, за да станат хора!

Всяка вечер по един джин и ом!

# 505
Ох, да си призная, и аз все натяквам и се карам. Дъщеря ми дори ми каза, че съм лоша майка, защото други родители били спокойни – казвали на децата си, че няма значение къде ще учат, и не ги тормозели за оценки. А аз, като попитам как са се справили на теста, за да добия представа за класа, и чуя, че някой е изкарал петица, казвам „Браво, супер!“. И тогава тя ми отвръща: „А на мен се караш за петица…“
Не знам, просто е по-силно от мен. Притеснявам се къде ще се озове накрая, дали ще успеем да наредим желанията правилно, в какъв клас ще попадне… Страхове, страхове.

# 506
  • ПЛОВДИВ
От известно време не съм писала, само чета и се успокоявам...при всички е почти еднакво, като при еднаквите триъгълници Simple Smile

Наборът беше на пробен по БЕЛ в Примерно в неделя. Аз не бях в града. Чухме се сутринта преди изпита. Беше изключително притеснен. Беше казал на баща си, че му се реве.
Познавам си детето и го запиах на 3 по БЕЛ и 3 по мат.

По БЕЛ се чувства уверен. Времето му стига. Даже свършва бързо първия модул. В училище на ПИ по БЕЛ изкара 93 точки, което си е супер резултат. Но снощи му казах, че да поддържа нивото, трябва да натиска още повече.

Математиката е стрес, пълен хорор за него. От страх не отиде на ПИ в училището си. Ще се яви само на втори модул в петък. Госпожата го е съжалила. А не е да не се готви. И заедно решаваме задачи ...

Притеснена съм, че забърква гипса, но се надявам да си покаже знанията на реалното НВО, да е спокоен, уверен и събран.

Остават 13 уикенда до видовите дни. Той е изморен, изнервен, но и мотивиран. Учи - къде по-малко, къде повече.
Много време отделя за подготовка за училище. Доста ги пресират и  сърце не ми дава да го тормозя допълнително.

Колкото до дудненето - нарича ме Майко ЮНАШКА...
говоря, ама няма как. Знаейки, че имаме по един изстрел по БЕЛ и един изстрел по МАТ, няма как да не сме досадни.

Само да са здрави!

# 507
  • Бургас
И аз съм от дуднещите! Не толкова заради резултатите, колкото заради мързела и нехайството, които проявяват! Само, като ги видя вперили поглед в телефоните и изкарват всичко най- лошо от мен! Не ме интересуват оценки, точки... искам повече отговорност от тях!
И аз съм "най- лошата", "най- изискващата", "винаги недоволната" майка! Хем не искам, да се поставям в тази роля, хем в по- силно от мен....

# 508
  • София
Мойто като почна да дудна и се "изключва" 😆
Скрит текст:
Установявала съм, че цели реплики е изпускал. Знам, че е грешно, ама пусто ме побърква с това влачене, размотаване и измисляне на всякакви други дейности, вместо да седне да учи. И понеже баща му е по-спокоен, то все някой трубва да е лошото ченге и аз поемам ролята, какво да правя. Ох, да идва юни 😇
Нормално. Става фон и не прави впечатление.

# 509
И аз дудна и каква полза. Има тройка по математика и умря надеждата да завърши с 6ца срока. Примирявам се вече, каквото такова, ще избираме от неелитните у-ща и така.

Общи условия

Активация на акаунт