СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 30 717
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
E, това си е чиста подигравка с труда на детето.

# 46
Аз пък не виждам нищо лошо да се пишат хубави оценки на научено стихотворение. Първо се поощряват положените усилия, второ ученето наизуст има своето място и развива части от мозъка, не е съвсем безцелно. Освен това е по-лесен начин за висока оценка от деца, които не са силни в писането на преразкази и текстове като цяло. Говоренето пред класа също има своята полза, че с все по-застъпеното тестово изпитване се притесняват да говорят пред публика.
Вече писането на лоша оценка според мен е редно да се слага при повтарящи се действия-примерно 3 пъти не си научил стихотворението и тогава. В края на краищата си неподготвен за часа.
По въпроса кой кога ще го изпитат и дали на някого няма да се събере повече време, за мен е без значение. Не винаги има пълна равнопоставеност и е хубаво да се научат да я обработват, като се сблъскват с нея. А в живота ще им се случва често.

# 47
А какъв е графика в училищата към културата? Изпитите са първата седмица на юли, а после кога излизат резултатите и кога да записва записванията?

# 48
В старото училище на моя за Хайдути, научено цялото, му писаха 3. Неучилите не получили оценки.
Браво, ето това е истинско поощрение на престрашилите се. Следващият път вече няма да  вдига ръка. И после родителите виновни

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 15:56 от Априлски душ

# 49
Целта беше да не се бори. Малко защо си с шапка, защо си без шапка. На всички контролни оценката беше поправяна по няколко пъти с една единица надолу.

# 50
А какъв е графика в училищата към културата? Изпитите са първата седмица на юли, а после кога излизат резултатите и кога да записва записванията?

Не знам дали са еднакви навсякъде, но при  нас е така:
16-20 юни подаване на документи
28 юни - 4 юли изпити
8-10 юли записване

Резултатите обикновено излизат същия ден или най-много на следващия.

# 51
При нас господинът по БЕЛ му писа 6 за изказване на мнение по даден въпрос. Опълченците още не са ги взели, може би следващата седмица. Разбирам, че е безпредметно да се ядосвам, на него въобще не му пука, а аз гледам да не се претоварвам емоционално, че скоро излязох от болница. Каквото, такова. Относно професионалните паралелки, моето наблюдение е, че няма достатъчно часове за практика. Спомням си, когато големият ми син беше 11 и 12 клас, нямаше фирми, където да практикуват. Само в 12 клас накрая засичаха топломери, което нямаше нищо общо със специалността му. Даже им плащаха на ръка някакви символични суми. Та така...

# 52
  • Бургас
Поизпуснах ви последната тема. Връщам се да чета.

# 53
  • София
По математика на НВО трябва ли да се чертае с линия, молив, пергел? За геометричната задача питам. Ако е начертан добре чертежът, дават ли точки?

# 54
  • София
Всичко зависи от критериите. Миналата година за верен чертеж се даваше 1 т.

# 55
А моливът вижда ли се при сканирането? Или чертаят с черния химикал?

# 56
  • София
Чертае се с молив. Вижда се при сканирането.

# 57
На НВО по математика дават ли таблици с формули? Децата ми бяха вчера на пробен изпит и им бяха дали формули.

# 58
На НВО по математика дават ли таблици с формули? Децата ми бяха вчера на пробен изпит и им бяха дали формули.
Дават

# 59
Дават

В какъв вид ги дават?

Общи условия

Активация на акаунт