СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 716
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Кой попълни анкетата.... ? Smile
https://petel.bg/Obyaviha-golyama-promyana-za-vsichki-uchenitsi- … 6pQ805hHXZfk37MYQ

Някой беше споменал , за някакви особености при кандидатстването в НПМГ - има ли шанс , ако не се е явявал на никакви олимпиади? Ще ходя да чета , някой ден ..ама ако на някой му се пише и е проучил вече .
Зависи какво иска в НПМГ. Ако е Математика само НВО, ако е физика - взима се Олимпиада по физика ИЛИ Състезанието Чакалов - физика, а то се провежда в началото на юни.

# 256
  • София
Ужас...
За религията имам предвид.

# 257
  • София
Ужас...
за тия дето не искали щяло да има "Етика", Философи и пр. Че то и сега има Философия от 8-ми клас. А не виждам какво точно ще учат децата в началното училище по Етика. Или няма да се учи този велик предмет в началното училище? Абе хората неслучайно са казали думата за "първите седем"..

# 258
Просто ще произведат още по-невежо поколение. Вместо да увеличат часовете за упражнения по математика, да решават практически и логически задачи, ще вземат от времето, в което децата могат да работат сами.

# 259
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ужас. Дано не стане факт.

# 260
Чудят се само какво ново да измислят, че да кипи дейност.

# 261
Някой е лобирал.
Няма никаква логическа връзка с останалите идеи на министъра.

# 262
  • София
Ужас...
за тия дето не искали щяло да има "Етика", Философи и пр. Че то и сега има Философия от 8-ми клас. А не виждам какво точно ще учат децата в началното училище по Етика. Или няма да се учи този велик предмет в началното училище? Абе хората неслучайно са казали думата за "първите седем"..
Един от вариантите е "История на религиите", учила съм го и е много полезно четиво. Така се вижда съвсем ясно каква глупост са. Ако наистина спретнат тази простотия (в което не вярвам), бих избрала това.

# 263
Нашите поне се отърваха до седми клас. Остават им още пет години простотии преди да нагазят следващото блато, наречено висше образование

# 264
Учат се религии. В пети клас по БЕЛ и по история.

# 265
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, към  космология, митове и легенди. Не като нравоучение, православие и добродетели.

# 266
  • София
Ужас...
Един от вариантите е "История на религиите", учила съм го и е много полезно четиво. Така се вижда съвсем ясно каква глупост са. Ако наистина спретнат тази простотия (в което не вярвам), бих избрала това.
Не бях го поглеждала от този ъгъл Simple Smile Може да има и положително въздействие значи Simple Smile. Честно казано аз също не вярвам да въведат това. Просто ми стана интересно съвпадението с анкетата. Като цяло, обаче съм много за предложеното въвеждане на наказания в училището. И да престанат да пробутват глупостите за подкрепящото образование. Откъде ги измислят тия нелепи думи, не знам...

# 267
От коментарите под анкетата, а и тук в темата,  по-скоро мисля че нейните резултати са противоположни на желанието на министъра.

# 268
  • София
ДЕН на ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в НПМГ на 28 март

# 269
Не мога да коригирам началната страница вече.

Общи условия

Активация на акаунт