СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 592
  • 736
  •   1
Отговори
# 615

Ще се радвам много, да ми посочите училище, в което ученето е на ниво, така че да няма нужда от школи или частни уроци! Веднага ще го атакувам, защото нито имам излишни пари, нито пък времето, което инвестираме е излишно...

+1 на 100%. Пример не за единици умни деца, а за цяло едно училище, което подготвя ДОБРЕ учениците си без частни уроци.
Преди няколко години на 15 септември се срещам с една позната в двора на нашето училище. Записала детето си в 1 клас, супер щастлива беше, че е успяла. Почна да ми цитира какво пишело в интернет за него, какви оценки имали на НВО-то и ДЗИ-то..гледах я, гледах я и я светнах за истината и че всичко се дължи на частни уроци. Тя не ми повярва, реши че си измислям.
Тази година пак я видях. Беше с доста помръкнал поглед. Наоплака се, а детето е само 3 клас. Тепърва има накъде да става по-зле.

# 616

Ще се радвам много, да ми посочите училище, в което ученето е на ниво, така че да няма нужда от школи или частни уроци! Веднага ще го атакувам, защото нито имам излишни пари, нито пък времето, което инвестираме е излишно...

+1 на 100%. Пример не за единици умни деца, а за цяло едно училище, което подготвя ДОБРЕ учениците си без частни уроци.

ТУЕС.

# 617
За НВО се говори.
Математическите гимназии спестяват уроците по мат. Може и по БЕЛ, ако не се цели МГ след седми клас..

# 618
За НВО се говори.
Математическите гимназии спестяват уроците по мат. Може и по БЕЛ, ако не се цели МГ след седми клас..
Не внимавам, извинете. Blush
Аз нали съм на друга вълна, за подходящо училище след прословутото НВО.

# 619
Ако НВО не беше и кандидатгимназиален изпит, децата, които не биха кандидатствали, нямаше да ходят на уроци, дори нивото им да не е особено задоволително. А тези, които биха кандидатствали, щяха да ходят на уроци, дори и нивото им да е много добро, защото трябва да са по-добри от другите много добри.
Или да задам въпроса по друг начин. Да предположим, че всички училища, учители и учебници са перфектни и децата усвояват максимално материала и всички изкарат 90-100 точки на НВО, тогава какво се случва? Вашето дете, дори да се справя отлично, нямаше ли да ходи на уроци, за да задмине другите отличници?
Това сме го дъвкали толкова пъти...

# 620
За НВО се говори.
Това е вече виц. От СМГ ходят като луди на уроци по мат, даже някои на по два курса. Е, не всички, по-спокойните родители не го правят, но тези, които на всяка цена се целят да останат и е на живот и смърт ходят и още как.

# 621
Айде, стига глупости. В СМГ макс 10% от децата може да ходят на мат, всички ходят на БЕЛ. Ако там не ги научат на математика, никъде няма да могат!

# 622
От класа на голямото ми дете ходеха всички без трима. От познатите на малкото ми дете, те са шест деца, ходят всички. Нямат нужда, но ходят, защото мама иска 100 точки, сакън да не отиде в езикова при лузърите. Моята не ходи по мат. Беше записана, в групата и имаше три деца от СМГ, едно от нпмг, но ми дигна революция и не платих втория модул. Родителите на децата от СМГ ги е страх, че прагът е голям и се иска висок резултат. По времето на голямата Веди беше на мода и ходеха там на мат и на бел
Мила Атова е права. От СМГ ходят, не за да запълват дупки или защото не знаят, а защото от тях се иска максимума. А това е голяма преса
Дали поради една или друга причина, всички се поддават на истерията НВО, така е организиран формата

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 21:07 от Априлски душ

# 623
Може...не съм чула. Знам за няколко деца, които ходят на мат, но не за НВО, а за международните състезания и се готвят много напред с материала.
За мен лично това са градски легенди как от МГ ходят на курсове по мат за подготовка за НВО. За какво са им тези курсове? Да си губят времето и парите? По БЕЛ съм съгласна, че всички ходят на уроци или курсове, защото всяка точка им е важна.
Ако познатите на детето ти ходят от СМГ ходят на курс по мат, значи за сбъркали училището.

То всъщност на самото НВО всеки може да сбърка, дори най-добрите в математиката или БЕЛ. Около 30% от учещите 5-7 клас не продължават по различни причини, една от които е недостатъчен бал.

# 624
Аз знам  само за деца, които ги удари пубертетът и не учеха.

# 625
Това е трагедията, бъркат заради формата, не от незнание децата от МГтата и кое е лекарството? Плюеш си в пазвата и скачаш на един крак? Или записваш детето на спорт и йога, докато съучениците му решават модул след модул? Ами не знам за вас, вие  няма да изпаднете в истерия ако вашето дете не продължи в СМГ. И аз бях дзен с голямата, исках да учи език и не гонех максимума, но не е така за повечето родители в СМГ. На много им прилошаваше при мисълта за английската гимназия, а и децата искаха да останат. Това е ужасен натиск и е много напрягащо
Много от тях си мислят, че състезателната математика ще помогне и плащат курсове по състезателна математика и като цяло това помага за концентрацията, но децата го отнасят накрая с изтощение.

# 626
Много по-добре би било ако има по две дати за НВО, например средата на май и средата на юни. Невероятен стрес е липсата на адекватна алтернатива. Няма нужда да са задължителни и двете дати, просто да има възможност за избор на по-добрата оценка, на тия, които по някаква причина са се представи под нивото си на 1-то явяване. Така или иначе от тази опция ще се възползват неголям брой деца, така че няма да е чак пък толкова сложна/скъпа организацията. Всичко е въпрос на желание, каквото явно липсва.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 21:35 от Mur

# 627
Да  речем, че съм започнала подготовка на отрочето още от пренатална възраст, само и само да попадне в математическа гимназия  от 5 до 7 клас...и какво, пак ще трябва да взима уроци по БЕЛ, а понякога и по МАТ, за да остане! 

Колкото и да си говорим, истината е че няма държавно училище, в което подготовката да е на НИВО, достатъчно да се премине през НВО с добри резултати!

ПП: с уточнението, че не отглеждам гений!

# 628
То пък да имаше за какво да се зорят толкова децата.
Във всички училища е тотално мазало. И в СМГ имат калпави учители и то по математика. Никъде няма гаранция, че няма да попаднеш на небрежност и пълна липса на заинтересованост от страна на учител.
Сега на мен задачата ми е да открия мястото за девойката, където няма напразно да си изгуби предстоящите 5 години от живота си.

# 629
И гении да отглеждаме няма гаранция с този формат на НВО. Той е гениално направен, за да източи стотинките от всеки джоб.
Моята сега реве, че няма да е с децата от класа, с който е свикнала, ходи като буреносен облак. Тамън се опознаха три години и им стана комфортно и айде, чао

Общи условия

Активация на акаунт