За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 126
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
Колибри,
В тази рецепта млякото прясно ли е?
И приблизително колко гофрети излизат?

# 166
  • Deutschland/HE
Да, млякото е прясно. Моята форма е от квадратните, но ние сме 4ма и ни остават, над 10 излизат. Може да оставиш сместа в хладилника за два-три дни, така сутрин имаш бързо закуска.

П.С. Майка ми има от детелинките и прави по същата рецепта на децата.

# 167
В детелината събира ли се половин чаша смес? Отдавна не съм правила в такъв кофретник но те нали са по-тънки там, квадратните са си доста дълбоки и става дебела гофрета.

# 168
Здравейте, мога ли тук да питам нещо за боядисването на яйца за Великден?
Миналата година правих от яйцата във вино (червено) и много ми допаднаха, но са само един цвят, а сега гледах видео, в което в бяло вино слагат течни бои и стават различни цветове, което много ми харесва и искам да опитам. Но до сега никога не съм ползвала хранителна боя под никаква форма и не знам каква и от къде да взема, може ли да ми помогнете в избора на бои?
Тук намерих някакви но не знам дали са подходящи: Течни бои
Прилагам клипчето, което гледах (стига да се отвори де):

https://vm.tiktok.com/ZNde47suc/

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 10:25 от Лимана

# 169
Здравейте,
Моля за рецепта за гофрети в гофретник-детелина. Не държа да са хрупкави, даже напротив.
С кисело мляко или с прясно.

В неделя ги правих, много ги харесах. Рецептата е от съфорумка, скрийншот е. Аз също направих половин доза, стигна ни за четири човека. Открих "моята" рецепта.

Резултатът

# 170
Гофрети правя по рецепта на Ана Олсън. След много опити с различни рецепти тези ни допаднаха най-много.

1 ½ cups (225 г) брашно
2 с.л. (25 г) захар
1 с.л. (9 г) бакпулвер
½ ч.л. (2.5 г) сол
1 ¼ cups (310 мл) бътърмилк (към прясното мляко добавям около с.л. лимонов сок)
½ cup (125 мл) олио
2 яйца, разделени
Смесваме сухите съствки. В друга купа смесваме млякото, олиото и жълтъците и приавяме към сухата смес. Разбъркваме до хомогенност. Белтъците разбиваме на пяна и добавяме към сместа.

# 171
Явно разделянето на жълтъци и белтъци е "тайната". Имат съвсем друг вкус така и са някак... по-нежни.

# 172
Е, по-пухкави са, те отвън пак ще си станат хрупкави като се изпекат достатъчно но вътре ще е по-различно отколкото само с бакпулвера.
Аз харесвам класическите Лиежки гофрети, но те са съвсем други, по-тежка смес с масло и са с мая, даже по принцип се слага една захар която е на по-едри гранули и нарочно се цели да не е разтворена в сместа. Съответно помагат и за хрупкавост като се изпече това нещо. Става и с нашенската захар на пясък де, като няма друга и с нея не са ми ги върнали.

# 173
Много благодаря за рецептите!
Правих сутринта по някаква друга, с кисело мляко, че на никого не му се чакаше за прясно от магазина  Joy
Според мен леко киселееха, и със сигурност другият път ще са си с прясно.

# 174
Аз съм почитател на Джеймито  за гофретите Simple Smile

На Иван Звездев излизат около 10 броя:  3 яйца,300 брашно, 2 ч.ч. прясно мляко,  1 ч.л. бакпулвер,

# 175
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте,
Моля за рецепта за гофрети в гофретник-детелина. Не държа да са хрупкави, даже напротив.
С кисело мляко или с прясно.

https://disk.yandex.ru/i/Qbz0DQl0OK671g

# 176
  • Благоевград
Купих от ДМ пукана киноа. Как мога да я консумирам? Гледах рецепти за разтопен шоколад и вътре се добавя от нея, но искам да пробвам нещо друго.

# 177
  • Варна
  Към сладкиши, към кис.мляко / мюсли, поръска към салати,  сандвичи и  паста съм слагала.

# 178
  • Бургас
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.
Как да си направя такъв или подобен микс с моркови и пащърнак, и да го замразя? Ще се радвам, ако ми дадете идея! 🙂

# 179
  • Благоевград
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.
Как да си направя такъв или подобен микс с моркови и пащърнак, и да го замразя? Ще се радвам, ако ми дадете идея! 🙂

И аз много ги харесвам. Мисля, че имат нишесте, за да са толкова хрупкави. Аз ги пека на фрайчо като не добавям мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт