За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 092
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Скрит текст:
Захар колко да сложа?

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_25.html

Може да се намали захарта до 700-800 г . Зависи от сладостта на вишните. Препоръчвам ти да размразиш напълно вишните и оцедиш, ако използваш рецептата.

# 571
Скрит текст:
Освен да хвърля тестото, нали? Confused

Ти сериозно ли?!
Grinning съвсем сериозно питах
Скрит текст:
Направих го набързо вечерта с идеята на следващия ден да го пека, тъкмо да си втасва в хладилника. На сутринта обаче миришеше на алкохол, като вкиснато. Знам, че и маята също дава леко подобен дъх, но не, това си миришеше кофти и различно. Усетих се да помириша есенцията лимон - на преседяла ракия миришеше и като видях срока Rolling EyesFlushed, стояло е някакво неотворено шишенце от Лидл със срок до 2021 г. (нямам идея как не съм го забелязала, поне през месец подреждам този шкаф и щателно оглеждам сроковете). Това беше толкова вкиснато, че ако не пишеше Лимон, нямаше и да разбера с какъв аромат трябва да е. Направо ме хвана страх да не е станало токсично.
Би трябвало да се изпари тази миризма по време на печенето, поне да не е толкова силна, колкото казвате. А всъщност изпекохте ли го въпросния козунак или не? Grinning
Не посмях, едно заради миризмата, друго - заради токсичността (на изтеклата химическа добавка). Ама знам си аз да не слагам подобни глупости.
Вечерта омесих ново тесто и късно опекох друг идеален тестов козунак.
И аз така бих постъпила! Не съжалявай.

# 572
Здравейте, търся идеи за заешко за Великден. Може би нещо на фурна, без много сос. Дайте идеи с какви зеленчуци най-много върви? Дали е добра идея да се свари предварително, за да не пресъхва от печенето? Става въпрос за месо от супермаркет, не домашно.

# 573
  • In transit
Здравейте, търся идеи за заешко за Великден. Може би нещо на фурна, без много сос. Дайте идеи с какви зеленчуци най-много върви? Дали е добра идея да се свари предварително, за да не пресъхва от печенето? Става въпрос за месо от супермаркет, не домашно.
Ето ти няколко рецепти със заешко от супермаркета.
Лично аз, не го варя предварително, директно го готвя и става много крехко. Задушен или печен със сос няма да пресъхне.

# 574
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/12/blog-post_17.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_18.html

# 575
Хора голяма глупост направих ..2 дни съм извън града ,реших да замеся тесто за пица и да го оставя в хладилника като се върнем да направя за вечеря ..уви забравила съм го на плота в кухнята ,какво да очаквам като се върна превтасало тесто? Ще става ли изобщо за нещо ?

# 576
  • Sofia
Хора голяма глупост направих ..2 дни съм извън града ,реших да замеся тесто за пица и да го оставя в хладилника като се върнем да направя за вечеря ..уви забравила съм го на плота в кухнята ,какво да очаквам като се върна превтасало тесто? Ще става ли изобщо за нещо ?
Това е най логично  да се очакава за два дни, особено ако е с нормално количество мая тестото.

# 577
  • Варна
 Ох, ами ако не ,,ухае" кисело, все пак бих оформила малки хлебчета, без разрези за красота! В загрята фурна за около 30 мин и каквото излезе...Щот' аз храна не изхвърлям. Късмет!

# 578
И аз с "помощен" въпрос - как мога да запазя свежи пресни картофи за 3-4 дни преди готвене? Благодаря!

# 579
  • Варна
 Свежи, в смисъл скоро извадени ? Ами, картофи се съхраняват на тъмно, сухо, хладно, например шкаф, аз ги увивам в хартия , да поема влагата.

# 580
  • In transit
И аз с "помощен" въпрос - как мога да запазя свежи пресни картофи за 3-4 дни преди готвене? Благодаря!
В найлонов плик в хладилника, в свежото отделение. Могат да се запазят пресни и така, че да се белят лесно до 10-тина дни.

# 581
Крема за торта с маскарпоне се правеше от подсладено и с ванилия маскарпоне и се смесваше с предварително разбита сметана, нали?
При разбиването на маскарпонето с миксер се внимаваше да не се пресече, а после смесването със сметаната ставаше само с бъркане с лъжица. Забравила съм 🫣

# 582
  • In transit
Крема за торта с маскарпоне се правеше от подсладено и с ванилия маскарпоне и се смесваше с предварително разбита сметана, нали?
При разбиването на маскарпонето с миксер се внимаваше да не се пресече, а после смесването със сметаната ставаше само с бъркане с лъжица. Забравила съм 🫣
Тук съм обяснила варианта на този крем с кондензирано мляко, но може да сложиш захар, вместо млякото в сместа. https://www.mycookingcreations.com/2009/12/tiramisu-veloce-con-camy-cream.html

# 583
Имате ли предложения за рецепти със суров нахут?Накиснала съм го вече, но се оказа, че всички рецепти, които имах наум са с консерва. В краен случай ще опитам с хумус, но ми се искаше да го направя на някакво ястие.

# 584
  • In transit
Имате ли предложения за рецепти със суров нахут?Накиснала съм го вече, но се оказа, че всички рецепти, които имах наум са с консерва. В краен случай ще опитам с хумус, но ми се искаше да го направя на някакво ястие.
Със суров се прави фалафел, ако пак ще го свариш този, който имаш може да го наготвиш по много начини, на ястия. Дали ще е от консерва или ще го свариш сама няма разлика, освен времето, което спестяваш от варене и кисне е. Тук имам доста идеи за ястия с нахут.

Общи условия

Активация на акаунт