За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 375
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
"Идвам" с питане за гъби печурки. По какъв начин на приготвяне ще бъдат с най-малко калории?
На фурна върху хартия за печене. Слагате ги цели, може да отделите пънчетата или не. Подправки сол, черен пипер, може сух чесън и печете. Не е необходима мазнина, поне аз не слагам, така избягвате повишаването на калориите.

# 751
  • Sofia
"Идвам" с питане за гъби печурки. По какъв начин на приготвяне ще бъдат с най-малко калории?
От мен накратко за калориите

Скрит текст:

# 752
Здравейте, искам да си направя хляб от пшенични трици. Намерих и някакви рецепти в мрежата. Но преди да забъркам нещо, което не знам как ще се получи, дали вие нямате идея за изпитана рецептаза такъв хляб?
В общи линии, виждам яйце, кисело мляко, сода, сол и тези трици.

# 753
  • Sofia
Здравейте, искам да си направя хляб от пшенични трици. Намерих и някакви рецепти в мрежата. Но преди да забъркам нещо, което не знам как ще се получи, дали вие нямате идея за изпитана рецептаза такъв хляб?
Щом това е в общи линии, бих забъркала малка доза.  При всички случаи трябва да е като кексово тесто.

# 754
Казвам какво намирам в мрежата. Надявах се на изпитани рецепти.

# 755
  • София
Здравейте, искам да си направя хляб от пшенични трици. ... В общи линии, виждам яйце, кисело мляко, сода, сол и тези трици.
Предлагам вместо да  правите накакъв си кекс, да направите все пак обикновен хляб С (а не ОТ) трици. Защото само от трици е препоръчително все пак да не го ядете, за да не предизвикате стомаха си. Ето ви съставките:

300 г бяло брашно (тип 500);
100 г пшеничени трици;
50 г пълнозърнесто брашно (по желание – за повече аромат);
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар или мед;
7 г суха мая (или 20 г прясна мая);
300–320 мл топла вода (напр. около 35–38°C);
2 с.л. олио (по желание – за по-мека кора).

Месите като обикновен хляб като целите меко тесто. И ... го печете като обикновен хляб.

# 756
Благодаря, дядо хаджия!
Вепе забърках нещо от 1ч.ч.кефир с 1.к.л.сода.1ч.ч.общо от малко брашно и овесени ядки, 1ч.ч.трици и две яйца И сол. Сега се пече. Ако става за показване и ядене, ще го покажа.
Запазих си рецептата ти и след дни ще я опитам.

# 757
  • Sofia
Аз разбрах, че искаш само с триците да приготвиш...
Иначе и аз добавям трици( пшенични, овесени,  спелтови) към хляба си, но си има и брашно.

# 758
Ами, исках. Но не намерих нито една рецепта само с трици и разбрах, че май няма да стане така. Моят бъркоч има вид, ама го пека в мултикукъра. Другия път ще сложа хартия, не само олио на съда.
И ще пробравам хляба на хаджията.
Много обичам груб хляб. Купувах един тук, който вече не мог да намеря.

# 759
Само от трици виж рецепти по режима на Дюкан евентуално. Не знам иначе кой би ял доброволно чак такъв фураж...
Това което си си купувала едва ли и то е било само с трици и без никакво брашно.

# 760
  • Sofia
А ръжен хляб вариант ли ти е?

# 761
А ръжен хляб вариант ли ти е?

О, да! ❤️

# 762
  • София

Аз правя тези питки с овесени трици, но и с пшенични ще станат: Питки с овесени трици.

# 763
Благодаря на всички❤️
Моето нещо е на вкус, както очаквам. Много са ми вкусни грубите хлябове. Обаче не успях да го отлепя от съда. Но това може да е и от проблема ми с печенето.

# 764
  • Sofia
Заповядай, тук съм дала рецептата, като ти го направи с мая (предполагам мая ползваш) - https://bg-mam.ma/p/1627595/49379169

Общи условия

Активация на акаунт