За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 156
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.
Как да си направя такъв или подобен микс с моркови и пащърнак, и да го замразя? Ще се радвам, ако ми дадете идея! 🙂
Скрит текст:
Няма ли описание на съставките?
Така един микс подправки, предимно чубрица е,  много го харесваме у нас и си го забърквам по описанието.

# 181
  • София
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.  🙂
.............
Не съм ги виждала, но ще потърся задължително, при замразените храни се намират, нали, благодаря!

# 182
Аз от Лидл от замразения щанд купувам бургери от сьомга,лесно се приготвят и са вкусни

# 183
  • Sofia
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.  🙂
.............
Не съм ги виждала, но ще потърся задължително, при замразените храни се намират, нали, благодаря!
Душата, и италианския микс (замразен) е много хубав, ако не си го пробвала.  И мисля, че е от ПА.

# 184
  • Бургас
Марчева, не знам дали винаги го продават тоя микс. Не съм го виждала преди, а и днес го нямаше. Нали имат разни френска седмица, гръцка седмица, та не знам дали им е постоянно в продажба. Иначе на опаковката пише, че има панировка от царевично и оризово брашно, мазнина и още бая съставки, които не разбирам какво са. А леееко мазнички изглеждат зеленчуците, никак не ми приличат на панирани. Абе ще купя пащърнак и моркови, пък все ще измисля нещо. Ама рекох, че може някоя/й от вас да прави такива замразени и да даде изпитана рецепта.

# 185
Е те са някакъв полуфабрикат а не просто замразени зеленчуци, шансът някой да си прави вкъщи точно същото... да не кажа нулев но не е много повече от това.
Пише че били в delicate batter, т.е. в някаква нишестена или брашнена каша ще са покрити за коричка, пише че се пържат във фритюрник 2-3 минути като гледам, та явно са и не полу ами напълно почти готови и само за хрупкавост ги минаваш ти през горещо. Не знам това колко насоки ти дава.
Предполагам че са като бланшираните пържени картофки, евентуално по-скоро както тези по селски, те така са и оваляни в нещо отвън с подправки и да им направи коричка. Ако намериш рецепта за такива, според мен си струва да я изпробваш с моркови и пащърнак и да видиш дали ще ти допадне резултатът.

# 186
  • Благоевград
Според мен са напълно сготвени, просто панировката трябва да стане хрупкава. Пекох за 5 минути на фрайчо и опитах, бяха се меки отвътре, после още 10 минути и станаха точно като бланшираните картофи - хрупкави отвън, меки отвътре. Аз мисля да пробвам да си направя. Имам моркови, ще опитам с тях, с царевично брашно, нишесте и обикновено брашно, сигурно ще се получи.

# 187
  • Русе
В Лидл има три вида замразени миксове по 750 г. И трите са много приятни - в азиатски, италиански и мексикански стил. Заслужават си - по 4,99 лв.

# 188
  • София
Скрит текст:
Наскоро купих от Лидл ето този микс замразени моркови с пащърнак, обаче не знам дали ще го има винаги. Запичат се за 20- 25 минути и са много вкусни! Има нещо по тях, овкусени са с нещо.  🙂
.............
Душата, и италианския микс (замразен) е много хубав, ако не си го пробвала.  И мисля, че е от ПА.
Не, не съм виждала, къде гледам??? Ще потърся! Цун!

# 189
  • Mediterraneo
В Лидл има три вида замразени миксове по 750 г. И трите са много приятни - в азиатски, италиански и мексикански стил. Заслужават си - по 4,99 лв.

точно днес взех азиатския, отдавна не бях ползвала. Първо се изумих от цената, вече е 3 евро, но са го наблъскали с грах! Преди и да е имало, не е било нещо фрапиращо, ама сега повечето наистина е само грах. Дано да е до партида, но ще взема още веднъж и ще търся алтернатива.

# 190
  • Благоевград
И аз съм фенка на италианския микс. Последно му добавих повече вода, 2 шепи ригатони и стана като минестроне. Трепач и изцапах само един съд. Италианците ще ме линчуват за този експеримент, но беше доста вкусно.

# 191
Веднъж съм пробвала азиатския микс, беше отвратителен.

# 192
Ябълкова, аз 20-25 минути пека пресни моркови на режим грил с вентилатор, не виждам причина да не може да си ги приготвиш и пресни за същото време, вместо да ги замразяваш. Синът ми прави една панировка за пържени картофи с разбит белтък и подправки (каквито на момента му дойдат наум, ама той слага и люто, че обича) - стават много вкусни и с тънка коричка. Може да се пробва и с моркови (аз не съм, но току що ми дадохте идея), а не пречи след белтъка да се овалят и в смес от брашно (пълнозърнесто вероятно няма да навреди) и нишесте.   

# 193
  • Бургас
Моркови завивам хубаво във фолио и ги слагам в тавата, и ги пека (те всъщност се задушават) за по-малко от половин час. Слагам само черен пипер и сол, и са много вкусни! Но така препеченки с коричка не бях яла, а пащърнак пък хептен не бях яла.
Ще ми се да пробвам с белтък и примерно царевично нишесте, и оризово брашно. Обаче ми се струва, че за една шепа вкусотии бая време ще пека. Както по-нагоре беше коментирано, морковите и пащърнакът сякаш са приготвени предварително и после замразени. Ще видя.
Благодаря за коментарите! 🙂

# 194
  • Русе
Скрит текст:
Моркови завивам хубаво във фолио и ги слагам в тавата, и ги пека (те всъщност се задушават) за по-малко от половин час. Слагам само черен пипер и сол, и са много вкусни! Но така препеченки с коричка не бях яла, а пащърнак пък хептен не бях яла.
Ще ми се да пробвам с белтък и примерно царевично нишесте, и оризово брашно. Обаче ми се струва, че за една шепа вкусотии бая време ще пека. Както по-нагоре беше коментирано, морковите и пащърнакът сякаш са приготвени предварително и после замразени. Ще видя.
Благодаря за коментарите! 🙂

З0 минути за всичко. Нарязвам ги, омесвам ги със смес от мед, олио, пресован чесън, черен пипер, лимонов сок /ябълков оцет/, сусамено семе и изпичам в един ред на 190 градуса за 20-25 минути. Печенето в зависимост колко дебели са нарязани и колко хрупкави ги искате. Към тях може да си приготвите млечен чеснов сос. Мммммм.......

Печени пикантни моркови и пащърнак

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 16:10 от peych

Общи условия

Активация на акаунт