За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 156
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Правих телешки костен бульон,при изстиване отгоре се получи дебел слой мазнина.
Може ли да се ползва за готвене или не е Ок?

# 466
Супер си е за готвене телешката лой, даже и за пържене че не прегаря лесно.
Преди да навлязат тия приказки как животинските мазнини били вредни, дори в големи западни вериги за бързо хранене в това са пържели картофите - смятай дали не се държи добре дори при продължително нагряване.
Може да трябва да я разтопиш още веднъж колкото да я отделиш хубаво от остатъци бульон, но иначе си е супер.

# 467
Споделете лесни рецепти за меденки. Като правите кейк попс с какво разбивате блатовете?

# 468
Привет, момичета! Имам нужда от вашата помощ с идеи, рецепти и всичко. Оказа се, че следващата седмица се организира великденски базар, и ние трябва да занесем домашно приготвени изделия, пакетирани. Помагайте с идеи, рецепти и всичко, което се сетите. За първи път ми е. 😀

# 469
Някакви великденски курабии са първото което ми идва на ум, че те ще ти трябват и бройки а не просто да има нещо там. Козунаци ако правиш по принцип - съвсем малки такива във форми за мъфини, те пак ще ти излязат доста от една доза но ще си поиграеш повече.
Вземаш и пакет малки целофанени пликчета, ако са и с тематичен надпис или принт още по-добре и си готова. Или пък чисти без нищо на самите пликове но пък затворени с по някакъв стикер, продават тематични всякакви. Не е много работа такова опаковане, не струва и много, но пак си се постарала видимо и си е празнично и имат "търговски вид".

# 470
  • под тепетата
Auroraa99, ето тези правих вчера и много ми харесват. Лесни са, аз смесвам бялото с ръжено или типово брашно. В В  глазурата слагам 2 с. л.олио на 1 черен шоколад . Излизат ми три тави от фурната. Благодаря на съфорумката, която ги пусна по Коледа.

Candlelight, предлагам ти тези меденки. Вероятно ще има много великденски курабии на базара. В целофанено пликче, панделка и някаква цвъчка за украса и готово. В КИК днес имаше за декорация зайчета, морковчета , ей такива подходящи дребни фигурки за украса.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 20:38 от bilqna_69

# 471
  • Русе
Скрит текст:
Привет, момичета! Имам нужда от вашата помощ с идеи, рецепти и всичко. Оказа се, че следващата седмица се организира великденски базар, и ние трябва да занесем домашно приготвени изделия, пакетирани. Помагайте с идеи, рецепти и всичко, което се сетите. За първи път ми е. 😀

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_5825.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3731.html

# 472
Става и някакви кексчета, ако се намерят формички с форма на зайчета, агънца, пеперудки или пък яйца - пак е тематично и да, няма да е курабиите и козуначените неща които вероятно ще преобладават, ако това е у нас.

# 473
Здравейте, мисля да правя печен чийзкейк но рецептата ми е за форма 18см, а моята е 24см, с колко трябва да увелича количеството на продуктите?

# 474
  • Deutschland/HE
Здравейте, мисля да правя печен чийзкейк но рецептата ми е за форма 18см, а моята е 24см, с колко трябва да увелича количеството на продуктите?
1.8-2

# 475
Благодаря Flowers Hibiscus

# 476
  • Русе
Скрит текст:

Здравей!

Продуктите в тази рецепта за чийзкейк са за форма 24 см. Ако може, това да те ориентира спрямо твоите.

# 477
О, супер полезно, много благодаря Flowers Bouquet

# 478
Искам за Великден да направя тази торта:
Рядко консумирам крема сирене и въпроса ми е според вас българското крема сирене ще свърши ли работа или ми предложите някаква друго.
Ако някой е правил тази торта, моля да сподели дали е сполучлива, защото изглежда много вкусна.

# 479
Аз не ползвам крем сиренето в хартиена опаковка, солено ми е. Препоръчвам ти крем сирене от асортимента на Лидъл. А може и сладкарската им извара, тя е със същата консистенция.

Общи условия

Активация на акаунт