За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 141
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Кекс без олио би ли се получил?

# 496
  • Sofia
Ще се получи, ама не кекс. Simple Smile  Пандишпанът е без олио.

# 497
Ще стане, особено ако има мляко в рецептата.

# 498
  • Sofia
То и мляко ако няма...  Simple Smile
Съвсем пандипшан ще е, не че е лошо... Simple Smile

# 499
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_960.html

# 500
  • София
За баница със зелении(спанак,лапад,коприва)те  трябва ли да се задушат предварително?

# 501
За баница със зелении(спанак,лапад,коприва)те  трябва ли да се задушат предварително?
Аз задушавам спанака и също слагам лук.

# 502
  • In transit
Желателно е, да, но съвсем леко, колкото да омекнат.

# 503
  • Sofia
Аз пускам  зелениите от мивката в центрофугата и от нея в сух тиган, като обръщам непрекъснато  на умерен огън, колкото да се свият. Така не се налага да ги изцеждам.  Остават зелени.  После ги нарязвам.

# 504
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_8.html

# 505
За баница със зелении(спанак,лапад,коприва)те  трябва ли да се задушат предварително?
Никога не задушавам,винари сурови.Слагам сушен лук на гранули(ако нямам зелен в момента) и джоджен.

# 506
# 507
Някакви предложения за боб мунг, различни от яхния?

# 508
  • София
Някакви предложения за боб мунг, различни от яхния?
- Салата с домати, краставици, чушка и червен лук.
- Салата със сварен ориз и/или нахут, сварени моркови, чушки на кубчета и т.н. според вкуса (апропо пробвал съм го и в прословутата руска (финландска) салата;
- Крем супа - по традиционния начин с лук, моркови и чесън;
- Палачинки ОТ боб мунг - пасиран с подправки - малко тръткава работа;
- Кюфтета от боб мунг - правя ги с пасиран боб мунг овесени ядки и естествено подправки, пробвал съм и с нахут;
- Сарми с боб мунг - задължително и с още нещо например моркови и ориз (играл съм си с кускус от ориз и с арпа (вид паста));
- Десерт с боб мунг - не съм го правил, гледал съм го в азиатските сайтове (всъщност дали не бяха само японски). Боба го сваряват, пасират добавят му кокосово мляко и кафява захар и ароматизатори и го поднасят като крем с някакви ядки.

# 509
Не ми се смейте, ама Вилемина в друга тема мимоходом спомена, че на съвременните фурни с прецизно регулиране на температурата има възможност да се пече крем карамел без водна баня на ниска температура, та да питам вие правили ли сте и какъв е резултатът?
Замислих се, че след като на индукционния плот на степени 1 и 1. вече правя някои неща директно на котлона, без водна баня, макар и по рецепта да изискват, има резон и в ползването по същия начин на ниските температури на фурната, моята започва от 30 градуса. Не съм се сещала да пробвам преди да я прочета, да ме убиете - не знам защо.

Общи условия

Активация на акаунт