За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 432
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 453
Mikey благодаря! Точно исках да го сготвя. Ще използвам рецептата за бърза супа. Има ли нещо специфично, ако ще варя аз нахута- изхвърля ли се първата вода например?

# 586
  • Мнения: 773
Здравейте.  Търся спешно ръководството за хлебопекарна Мулинекс ow502330 за 1,5 кг и с 16 програми. Или поне някой ако има тази антика да помоля да ми снима капака с програмите.  Търсих в Интернет, но не намерих. Ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне.

# 587
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Mikey благодаря! Точно исках да го сготвя. Ще използвам рецептата за бърза супа. Има ли нещо специфично, ако ще варя аз нахута- изхвърля ли се първата вода например?
Аз я изхвърлям. Друго специфично няма, освен, че трябва да го свариш добре. Може да сложиш една ч.л. сода във втората вода, да се омекоти водата и да се свари по-бързо.

# 588
  • Мнения: 2 876
Здравейте.  Търся спешно ръководството за хлебопекарна Мулинекс ow502330 за 1,5 кг и с 16 програми. Или поне някой ако има тази антика да помоля да ми снима капака с програмите.  Търсих в Интернет, но не намерих. Ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне.
Това намирам
https://www.manualslib.com/manual/2159576/Moulinex-Home-Bread-Ba … tml?page=2#manual

# 589
  • Мнения: 773
Благодаря ти. Намерих го и аз това, но е за друг модел и няма всички програми.

# 590
  • Мнения: 24 568
Напиши името на модела и търси изображения само, вече там си виж на какъв език те устройва като намериш снимки, че пробвах от любопитство и има, но никаква идея на теб на какъв ти трябва. Видях със сигурност с френски надписи, май и руски имаше, абе намират се снимки. Чете се хубаво на капака отгоре където са написани програмите, остава да намериш и снимка която да можеш ти да четеш Grinning

# 591
  • Мнения: 4 114
Нямам въпрос, идвам само да се оплача Sob Първият ми опит за козунак се оказа пълен провал.

# 592
  • Мнения: 13 131
Имам един цял агнешки комплект, заедно ли се варят дробовете и червата/шкембето. Горе долу колко време се варят?

# 593
  • In transit
  • Мнения: 14 196
Имам един цял агнешки комплект, заедно ли се варят дробовете и червата/шкембето. Горе долу колко време се варят?
Червата, ако са почистени - да. Шкембето аз го варя отделно, черния дроб го слагам суров директно към вече сварените дреболии в ориза за дроб сармата, така остава по-мек. Останалите ги варя около 40-60 минути в нормална тенджера.

Барбалена, съжалявам за провала. Тестото ти е много превтасало, затова така се е получило. Следващия път не го оставяй да втаса повече от час. Трябва почти да удвои обема си, не повече.

# 594
  • Мнения: 4 114
Мики, благодаря за съвета Hug Хубавото е, че се е изпекъл и става за ядене Grinning Ще видя дали ще има още един опит Blush

# 595
  • Мнения: 3 868
Добре си изглежда козунакът отвътре. Просто е много малка тази формичка. Ако плитката беше в обикновена тава във фурната, щеше да се раздуе хубаво отвсякъде и да се оформят конците. Един козунак трудно може да превтаса, защото тестото е доста сладко и без друго втасва бавно. Ако държите да е в тази малка кексова формичка, плитката трябва да е поне с 2/3 по-малка.

И аз черния дроб не го варя с другите дреболии, а го запържвам за 2-3 минути с лука, колкото да се стегне останалата кръв. Иначе точно заради кръвта, която е поел, го изплаквам и изкисвам поне час-два в студена вода, нарязан на тънки резени.

# 596
  • Мнения: 4 114
GG, в рецептата формата беше с почти същите размери, моята може би да беше 2 см по-къса, мерих с рулетка Grinning Конци не се очакват много, но пък е мекичък и вкусен Grinning И най-важното, че е домашно приготвен Heart Eyes

# 597
  • Мнения: 2 876
Имате ли изпитани рецепти за агнешка плешка? Дайте ги насам!

Благодаря!

# 598
  • Мнения: 3 868
Барбалена, щом е вкусен, значи няма провал. Иначе си личи как е прищипан от формичката. А и въобще защо трябва да е във формичка? Традиционният козунак не се слага във формички. Не знам каква е идеята на рецептата, всеки има тава за фурна. Както и да е, по отношение на тестата винаги трябва да се има едно наум с рецептите, защото брашната са различни, маята е различна, даже захарта вече е различна, да не говорим за влажност и температури на втасване, които също играят голяма роля.

# 599
  • Мнения: 2 876
Според мен не е много от формата, а от материала. Аз пека винаги в правоъгълна
и кръгла форма, но са метал. А различните метали топлоотдават различно. За това едни и същи неща стават различно в различни тави. В случая е стъкло, и подозирам, че е от това.

Общи условия

Активация на акаунт