Бактериална вагиноза

• 2 023
  • 61
  •   1
Отговори
# 15
Много ти благодаря от сърце❤️

# 16
  • В.Търново
Какво е БВ?

# 17
БВ = Бактериална Вагиноза.

# 18
Здравейте! Търся отчаяно мнението ви!
Моля без нападки..
От лятото 2024 пих силен антибиотик заради ешерихия коли в пикочния мехур след което бях и на море и за първи път получих вагинална кандидоза (доста бели точчици долу) смених доста лекари смея да твърдя че изпих и измазах доста неща на пазара и нищо.. има моменти които съм по добре има моменти които не мога да си седна на гъза понякога е толкова силно че кожата ми се напуква все едно е цепнато с нож..
сексуално активна съм понякога но винаги с презерватив..
вече си притеснявам да ходя на доктор винаги претупват нещата не изслушват и само пишат куп лекарства за куп пари..
Дали да не почна да пия неща на моя глава..
моля дайте мнение за макмирор хапчета,глобули и крем !

# 19
Нищо не пишеш за изследвания. Диагноза само на око и по описания на симптоматиката не се слага.
Направи си първо МБ с антимикограма, а най-добре и Фемифлор, за да се види какво е положението, вкл. и за ППБ. Презервативите са чудесно нещо, но не винаги пазят на 100%. Рецидивиращи инфекции често са в резултат на скрито протичащи уреаплазми, микоплазми или хламидии.
Макмирор, ако имаш само и единствено Кандида, изобщо не е най-подходящия вариант. Но зависи, то и Кандида са много и различни щамове.
За мен ще е абсолютно погрешно да се самолекуваш, особено ако не си направила гореспоменатите изследвания, а от това, което пишеш - не смятам, че си.

# 20
И ще продължи да бъде омагьосан кръг, защото колкото и да си лекуваш БВ, ако не си оправиш след това флората, много скоро анаеробите, които причиняват инфекциите ще се разрастнат пак.
Много АГ изобщо не изписват опашка след лечението и това е огромна грешка.
След лечението с Клиндамицин и Флажил трябва да си сложиш няколко глобули или гелчета с млечна киселина, след което вагинални пробиотици с цел да си възстановиш нормалната флора.
Иначе - виждаш резултата.
Ако искаш - прочети повече в темата “Резултати от микробиология”, това сме го коментирали там многократно. И в случая ни партьорът ти е виновен, ни сексът.
Просто не ти е оправено положението със средата и всяка намеса те раздразва. Представи си една недоизлекувана рана.
Та така.

😭След лечението една седмица с Флажил ,Клиндамицин и Гинофит накрая,лигавицата я усещам като нацепена ,пари ,чак боли.Омагьосън кръг .Взеха ми секрет(чакам резултати ) ,каза ми гинеколожката че е много зачервена лигавицата (навътре ,срамни устни ) ,и само промивки със смрадлика и сода вътре да правя.Взех си и Бигванеле гел да мажа .Незнам защо така се получава.Направо ми се плаче.

# 21
В никакъв случай не прави вътрешни промивки!!! Това е абсолютно отречено от съвременните АГ.
А защо е така - или не си се излекувала, или съвсем ти се е раздразнила лигавицата от цялото лечение. Дай да видим първо резултатите от изследването и после да коментираме.
Мажи се само с Бигванеле, докато ти излезе резултата и после го публикувай тук, за да го разгледам.

# 22
В никакъв случай не прави вътрешни промивки!!! Това е абсолютно отречено от съвременните АГ.
А защо е така - или не си се излекувала, или съвсем ти се е раздразнила лигавицата от цялото лечение. Дай да видим първо резултатите от изследването и после да коментираме.
Мажи се само с Бигванеле, докато ти излезе резултата и после го публикувай тук, за да го разгледам.
Благодаря ти ,направо е кошмарно

# 23
Разбирам те.
Обаче тъй като не е ясно дали в момента това е инфекция или някаква реакция на свръхчувствителност от някоя от глобулите (или и двете), колкото по-малко неща правиш в областта, толкова по-добре. Според мен Бигванелето поне външно трябва да поуспокои нещата, а вече като излезе МБ се вземат мерки да се оправя вече това положение.

# 24
Разбирам те.
Обаче тъй като не е ясно дали в момента това е инфекция или някаква реакция на свръхчувствителност от някоя от глобулите (или и двете), колкото по-малко неща правиш в областта, толкова по-добре. Според мен Бигванелето поне външно трябва да поуспокои нещата, а вече като излезе МБ се вземат мерки да се оправя вече това положение.
Чак около клитора ме боли ,има подуто около него и там мажа с крема ,все едно по зле станах .

# 25
Ако усещаш, че се влошаваш от него, не го мажи.
Но то, ако ти е възпалена лигавицата, а тя явно е, каквото и да сложиш, ще ти пари. Въпросът е да подейства след известно време, за да успокои. Което по-рано от 2-3 дни няма как да стане, за съжаление.

# 26
Ако усещаш, че се влошаваш от него, не го мажи.
Но то, ако ти е възпалена лигавицата, а тя явно е, каквото и да сложиш, ще ти пари. Въпросът е да подейства след известно време, за да успокои. Което по-рано от 2-3 дни няма как да стане, за съжаление.
Да реално се мажа втори ден ,като вчера ми беше по добре ,днес пак пари повече ще се мажа защото реално друго няма какво да се направи докато изчакам резултата😢

# 27

[/quote]
Благодаря ти ,направо е кошмарно
[/quote]

Готови са изследванията ,изписами Интраконазол 15дни и клотримазол крем и Флуконазол за няколко месеца през 28дни по две .Няма отърване от тия гъбички😢

# 28
С такава схема, ще се отървеш. Доста тежка артилерия.
Не знам дали те е предупредила, но никакъв алкохол по време на Итраконазола и поне 3 дни след това.
Същото важи и за Флуконазола.
Надявам се симптомите бързо да отшумят.
Изненадвам се, че не ти е изписала нищо вагинално, но да видим, 15 дни Итраконазол е сериозно, ще има ефект със сигурност. Мажи и кремът, ще подейства също.

Пиши след известно време как си.
И си вземи някакъв пробиотик от женските, примерно Биозин Фемме.

# 29
С такава схема, ще се отървеш. Доста тежка артилерия.
Не знам дали те е предупредила, но никакъв алкохол по време на Итраконазола и поне 3 дни след това.
Същото важи и за Флуконазола.
Надявам се симптомите бързо да отшумят.
Изненадвам се, че не ти е изписала нищо вагинално, но да видим, 15 дни Итраконазол е сериозно, ще има ефект със сигурност. Мажи и кремът, ще подейства също.

Пиши след известно време как си.
И си вземи някакъв пробиотик от женските, примерно Биозин Фемме.
Интраконазол пих и януари 15дни  плюс вагинално клотримазол и няма отърване от  тези гъбички ,интересното е сега имах повече зачервяване и налепи по малко сърбеж (този които все си имам ).Доста противогъбични изпих от януари но😢Благодаря ти за вниманието,и че ми отговаряш 💗

Общи условия

Активация на акаунт