Февруарски бебета 2025 - ТЕМА 1

• 18 367
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Лефакс-а го впръсквам веднъж директно в устата на бебка, то си има дозаторче. ММ се чудеше на какво има вкус, защото малката след това все се облизваше лакомо, та го опита и каза, че е хубаво с вкус на банан😂

Освен лефакс и биогая друго не давам. Масажите също много ни помагат в комбинация с колан с черешови костилки. Голямо пръцане пада, ама то направо все едно е като на възрастен човек🤣

И аз като KPP имам страх от тъмното, мисля че по същата причина, някъде на 4 вече са искали сама да си спя в кошарата в стаята и аз така съм ставала като таласъм и съм ги плашела вечерно време😂 Баща ми е разказвал, че са ме оставяли за малко и после на ръце пак ме е връщал в стаята ми. Сега с ММ спим на включен телевизор, нещо да ми свети. Иначе и като по-малка винаги е трябвало да има я зелена лампа включена, я радиото в песнички на касетки са ми пускали.

Малката си спи в кошарката при нас, а през деня е в хола в гнездото. Като будува обичаме да си играем с нея, доколкото е възможно. Мъжи ми й прави самолетче във въздуха, много се кефи😊

И ние днес сме при педиатърката, но ще отидем с колата, че е все още много студено тук. За сега я изкарваме само за по 5-10 мин на терасата увита в одеалце. Мисля като направи един месец да я изведа поне за малко, за една обиколка около блока. Ако все пак още е студено, ще дебна някой слънчев, що годе топъл ден. Помня, че миналата година по това време си беше баш пролет и доста топличко.

За коликите мисля, че нас лека полека почват да ни хващат. За сега давам Lefax сутрин и вечер и Био гая на обяд, сякаш имат резултат и масажи на коремчето правя. Нещо, което забелязах при нас е, че ако 30-40 мин след хранене все още е будна и неспокойна, й даваме 3-4 глътки глюкоза, пускаме машинката за шум и до 10-тина мин е заспала.

И аз поръчах Лефакс. И се чудя дали да не започна да давам. Сега давам био амика по 5 Капки след хранене и био гая пак по 5 по веднъж на ден. Ти как даваш Лефакса и даваш ли друго, освен него.

Относно режимът и начинът на отглеждане на детето, всеки родител сам преценява и усеща кое е най-правилно за него и детето му. Коментарите и сравненията за даване на любов кога и в какви случаи колко любов се дава и не, ги подминавам, защото не мисля, че в тази тема има някой, който не дава любов на бебчето си.

И аз така ще правя май. А какви масажи? Аз правя от двете страни на пъпчето кръгови, в посока на часовниковата стрелка и на цялото коремче с ръка кръгово пак

# 136
За бял шум използваме бухалчето Оли, има и други музички, допада и. Но вечер ни е по-лесно да пуснем от стар телефон бял шум и стои към крачетата и. В момента бебка спи на радио музичка от google mini nest, което не е до нея, а просто сложено в стаята и.
Аз също съм секцио, днес вече 22дни. Нямам опъване или болки отдавна, но още пръскам с цикатридина. На места, където бяха шевовете още е с коричка, а дори имам едно място, което още няма хванала коричка и е по-розово. Колан ми казаха да не слагам, за да не стават лениви мускулите, но мисля след 30тия ден да започна да слагам по 2-3часа на ден. Не мисля, че за такова кратко време ще има проблем.

# 137
  • Варна
анонимна* и аз имам участък от белега, който стои розов все още. Днес стават 30 дни от раждането. Сложих колан. Започнах да изкарвам детето да се климатизира.

# 138
Лохиите при мен бяха около 20+ дена. В началото по-обилно, после, като цикъл, като към края на цикъл, след това станаха,като прозрачна  слузеста консистенция, нещо като течение и спряха. Аз също имах,като менструални болки- нормално е все пак матката ви се свива от диня на портокал в момента, защото това е горе долу трансформацията и за 9 месеца. Нямам вътрешни разкъсвания, само външни шевове от епизиотомията, пропуснах контролния преглед и докато запиша час при АГ изненада, появи се цикъла ми, сега чакам да свърши. Мен също ме опъва място на шевовете и изпитвам дискомфорт, както и тъпа болка от матката. Хубаво е да се направи преглед, дали се възстановява добре.
Относно осоляването-не отричам старите методи, това че сега някой си бил казал, че не е ок и ги е отрекал, не означава, че не са ефективни. Както и спането настрани на бебето, ами да кажа че новото да спи по гръб е в хиляди пъти по-опасно. Аз съм осолявана, като бебе, както съм и мазана с мас, да ви кажа жива съм и нищо ми няма. Всеки сам прави избор как да процедира с детето си, лично аз не съм го правила на бебка, защото мисля, че не е необходимо,предвид колко е напреднала козметиката,  но има хора, които го правят и не ги осъждам. Просто кажете на бабите, че не мислите да го правите и им приключете драмата, детето е ваше.

# 139
Много са неприятни тези лохии,ту се появяват,ту изчезват при мен.Даже вчера реших ,че е цикъла,но май още ми е рано.Иначе си ходя с ежедневни тънки превръзки.Миналата седмица като ходих на контролен преглед Аг ми каза,че още 10 Тина дни ще продължат.

# 140
Mariq878, ти кърмиш ли? Колко време след раждането ти дойде цикълът?

# 141
За съжаление, не кърмя не ми тръгна кърмата.
Цикъла ми дойде точно на 40-я ден след раждането, дори предния ден си мислех, че отново са лохии, но се оказа цикъл.
Mariq878, ти кърмиш ли? Колко време след раждането ти дойде цикълът?

# 142
И на мен ми предлагаха свинска мас и осоляване. Направо, толкова е абсурдно, все едно ще го готвим това бебе Grin

При нас леко започнаха май колики, засега се търпи положението. Давам само био амика и био гайа. Чакам Лефакса и май ще започна да давам профилактично. Дано ни се размине тежката артилерия.

При мен коремът си е в изходно положение вече, все едно не съм била бременна. Само кожата е леко поотпусната, но АГ каза, че колагенът ми е добър и ще се стегне. Но все пак, лятото ще направя и няколко апаратни процедури, вкл и на брича и вътрешната част на бедрата. И съответно фитнес и режим. Аз кърмя, обаче при мен действа анти апетит. Хич не ми се яде. Всъщност, върнах си начинът на хранене отпреди бременността - 1 път на ден салата или супа и вече вечеря пак нещо леко, повече не мога. Кърмата ми си стои и с този режим. Но като спра да кърмя, ще направя и един детокс. Записах час за стола другата седмица, ще дам отзив, ако някой го интересува.

Иначе лохии си имам, но и на контролния се видя, че има още. Малко са. Конците още си стоят, към 20ти ден трябва да започнат да падат.

# 143
И на мен ми предлагаха свинска мас и осоляване. Направо, толкова е абсурдно, все едно ще го готвим това бебе Grin

При нас леко започнаха май колики, засега се търпи положението. Давам само био амика и био гайа. Чакам Лефакса и май ще започна да давам профилактично. Дано ни се размине тежката артилерия.

При мен коремът си е в изходно положение вече, все едно не съм била бременна. Само кожата е леко поотпусната, но АГ каза, че колагенът ми е добър и ще се стегне. Но все пак, лятото ще направя и няколко апаратни процедури, вкл и на брича и вътрешната част на бедрата. И съответно фитнес и режим. Аз кърмя, обаче при мен действа анти апетит. Хич не ми се яде. Всъщност, върнах си начинът на хранене отпреди бременността - 1 път на ден салата или супа и вече вечеря пак нещо леко, повече не мога. Кърмата ми си стои и с този режим. Но като спра да кърмя, ще направя и един детокс. Записах час за стола другата седмица, ще дам отзив, ако някой го интересува.

Иначе лохии си имам, но и на контролния се видя, че има още. Малко са. Конците още си стоят, към 20ти ден трябва да започнат да падат.
Аз чакам да кажеш за стола. Обмислям го също. Simple Smile

# 144
Ще пиша задължително. Аз искам най-вече заради мускулите и това, което ме притеснява - неволно изпускане на газове и трудност да ги задържа. АГ каза, че още съм прясна родилка и че има такива, които изпускат и урина, но не съм ок с това и искам да помогна на процесите за възстановяване.

# 145
Ще пиша задължително. Аз искам най-вече заради мускулите и това, което ме притеснява - неволно изпускане на газове и трудност да ги задържа. АГ каза, че още съм прясна родилка и че има такива, които изпускат и урина, но не съм ок с това и искам да помогна на процесите за възстановяване.
Аз засега мисля, че нищо не изпускам, но тая опъваща болка цели 20 дена след раждане отдолу ме притеснява. Нямам никаква идея от какво е. И колко още ще е така. Може би подобна процедура ще ускори процеса на възстановяване

# 146
При мен е 15ти ден от секциото. Менструални болки не съм усещала, но след контролния преглед, може би защото ме понатисна, два дни ме болеше отляво, малко над белега. Усещам от време на време и той да ме приболява.  На УЗ видя, че матката ми била обърната, АГ не знае дали си е била преди това такава или заради отпуснатите връзки. Тя не ме е гледала преди бременността, но тези, при които съм била не са ми казвали такова нещо.  Някоя дали е запозната дали е от отпуснатите връзки или от самата операция да се е получило така.

На места имам още като коричка, казаха ми като мине да почна да го мажа, но не са ми казали с какво. Вие какво използвате?

# 147
Аз засега мисля, че нищо не изпускам, но тая опъваща болка цели 20 дена след раждане отдолу ме притеснява. Нямам никаква идея от какво е. И колко още ще е така. Може би подобна процедура ще ускори процеса на възстановяване

Ти имаше ли конци? Аз също още усещам дърпане и то не при самия шев, ами отпред, пред срамната кост

# 148
Момичета, здравейте, аз нещо съм проспала новата тема. Ама ще се включа с няколко ъпдейта.

Ние сме си вкъщи, изписаха ни преди 10 дни, бебка е добре. Таткото можеше само няколко дни да отсъства от работа, тъй като няма право нито на отпуска, нито на бащинство, ама поне работният му режим е такъв, че някои дни през седмицата има повече време и се прибира вкъщи. Майка ми помага с готвенето, тя сега е в апартамента, който взехме до вкъщи и е много удобно. Общо взето и на двамата съм много благодарна, защото усещам много помощ и подкрепа. Много се надявам все така да се чувствам, защото много искам да се наслаждавам на този период, въпреки трудностите. Днес направихме първата разходка и беше голямо щастие.

Хормоните ми много бушуваха през миналата седмица, общо взето всеки ден си поплаквах за нещо, ама вече съм по-спокойно. Хубавото поне е, че осъзнавам, че е от тях.

С кърменето имах проблеми в началото, защото бебето неправилно е засукало в болницата (там ми обясняваха как всичко е наред, а като се прибрахме вкъщи се оказа, че изобщо не може да засуква). В началото го преживях доста тежко, тъй като много искам да кърмя. Запазих час за консултация с Ася Демирева за другата седмица, но междувременно докато чаках, се обърнах от консултантите на Подкрепа за кърменето и едно момиче дойде вкъщи да ми помогне. Оказа се, че проблемът идва от гърдите ми, че са по-големи и с по-кръгла форма и й е трудно да задържи в устата. Но с опити и постоянство успяхме Simple Smile Та от няколко дни бебето суче ефективно и съм много щастлива. Тъй като кърмата не е достатъчно, че изобщо да няма добавка АМ (предимно гледам ако има добавка да е кърма), правя един протокол за power pumping и вече виждам ефект. Отделно гледам да се храня внимателно - хапвам храни, които стимулират кърмата и избягвам такива, които да й раздразнят стомахчето. По препоръка на педиатъра приемам пробиотик и аз, за да й предавам чрез кърмата отделно от пандата, която даваме. Надявам се след няколко дни нещата съвсем да си влязат в релси по отношение на кърменето, че сега е много сложно - първо кърмя, после даваме добавка кърма или АМ ако не достига, после цедя, после стерилизираме и помпа и шишета. Поне помпата е много удобна, защото е hands free и имам бюстие, което я държи, та не съм вързана да я държа.

Това, което много ме притеснява от няколко дни и виждам, че не съм сама, са болките. Родих преди две седмици и както бях писала, имах тежко раждане, което се получи заради твърде бързо получаване на разкритие и много силни контракции. За съжаление имах разкъсване на шийката, влагалището и епизиотомия. Всичко уж зараства добре и е наред, обаче освен че някой път не мога да седя, понякога не мога дори  да стоя и права. Усещам едно напрежение и опъване. Другото което е, опасявам се, че отдолу никога няма да бъда същата Grinning не съм поглеждаха какво е положението (страх ме е), но на напипване усещам нещата по различен начин, където е раната от епизиотомията. Дали ще се върнат нещата към нормалното им положение?

Със сигурност ще направя терапията със стола, моят АГ ми я препоръча, като ми каза, че 4 сесии ще са достатъчни. Чудя се има ли какво друго да направя. Много ме е страх да нямам някакви трайни последици. Confused

[/b]
Аз започвам да се притеснявам дали при мен всичко е нормално, защото още имам силно опъване и болки отдолу и определено не мога да седна. А родих преди 20 дена. Сутрин е по-леко и с напредване на деня става по-зле и по-зле. Какво ли не изчетох и вече и аз не знам защо е толкова зле положението. Другите хора след естествено раждане все едно не са родили вече. Аз рева след 3-4 км разходка. Нямам никаква идея нормално ли е. 2ра степен разкъсване имах с 5 шева. Уж нищо специално. Ама вече едвам издържам. Не знам дали нещо не съм се увредила трайно...

# 149

Ти имаше ли конци? Аз също още усещам дърпане и то не при самия шев, ами отпред, пред срамната кост
Същата съм и аз. Като все едно имам опъване и ако щеш мускулна крампа го наречи отпред. И известно опъване отдолу на входа на влагалището. Иначе в интерес на истината, визуално нещата не са изобщо страшни. Шевовете са някакси отвътре и не се виждат така както си представях на пипане. Ама ще мине бая време май до предишното положение, ако въобще се върне 1:1.

Общи условия

Активация на акаунт