ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 51 358
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
И аз съм в групата на несвалящите. Не ям много, но и калории не броя. Не ходя на фитнес,  но постоянно съм в движение.  Толкова работа свърших в градината.  Спрат ли дъждовете ще имам още.

# 706
Когато съм сваляла килограмите след ражданията, съм имала такива плата и в тези случаи правех cheat days. Увеличавах приема на калории за няколко дни и нещата тръгваха.
Също така съм чела, че не е добре да се спазва определен режим повече от две седмици, защото организмът се нагажда и резултатите са по- незадоволителни. Това според мен се отнася за хора, които държат да отслабнат по- бързо.

# 707
И аз така. Свалих два кг и повече не мърдам вече 10 дена. А  имам да свалям поне 15. Явно трябва и аз да намаля калориите до 1200. Вечер ми е най-трудно с яденето, вчера даже се изложих на един РД  с парче торта
Аз моите 2 свалени напоследък кила така ги изпратих оня ден на един рожден ден - с почерпка и музика, тържествено един вид Joy Не съм им се старала особено де, нито и се "пазя" чак толкова, така се получи сега.
Ще видим нататък, там откъдето паднаха тия кила, има и още, не са се свършили Grinning

# 708
Момичета, да се оплача, че следвайки "диетата" на мъжа ми качих едно кило. Минавам си на изпитаната за мен схема (тук са й намерили много кусури и знам, че не е здравословна). Свалих над 10 кг с нея навремето, и сега ми е утъпкана пътека.

За съжалание има хора като мен, които яко ядат 3 пъти на ден, дори и малко, по няколко хапки, и ниско калорично, не просто не отслабват, ами се и "подхранват". Без закуска като почна и кантара тръгва надолу. Съвети не търся, просто да си кажа, че съм се наляла пищно и ме е срам от мене си. Това ще се промени.

Успех на всички!

# 709
Защо да не е здравословно ако за теб това работи най-добре? Много хора сме на интервално хранене - кой без закуска, кой без вечеря. Живи и здрави сме всичките.

# 710
За мен е супер, просто знам, че не се препоръчва. А всъщност фастовете са точно пропускане на ядене, да. На мен хапна ли сутрин, буквално ми се разширява стомаха и после цял ден се оглеждам за хапване.

# 711
  • Mediterraneo
И на мен така ми действа закуската. Първо, че не изпитвам глад сутрин, второ, че хапна ли нещо, цял ден съм зверски гладна.

# 712
И аз не ги разбирам тези с по 3 хранения + две междинки , как точно отслабват. Явно има начин, но не  е моят. Аз ям на обяд и на вечеря.  На зауска пия кафе със сметана и лъжица масло от бял трън  или някакво друго масло.  Ако закуся сутрин, то на обяд пак съм  гладна. Иска ми се да закусвам вместо да вечерям,  но нещо не ми  се  отдава . Вечерта не издържам. Дайте идея как  да я махна тази вечеря, така че да успявам да заспивам .

# 713
Няма как да сме еднакви всички. Майка ми не си представя да не яде сутрин, но пък се чувства по-добре ако не вечеря. И ми се чуди на мен че сутрин не съм гладна но пък вечер как ям в немислим за нея час (сова съм, освен че щом сме в една къща с нея значи и не ставам за работа). Аз пък се чудя на нея... И всяка си кара така както нея я устройва Grinning
Вечерята често е и за социализиране, в работни дни за повечето е единството хранене със семейството, това я прави още по-трудна за махане. А сутрин и без това никой не се сърди на малко освободено време от това че не закусва Grinning

# 714
  • Mediterraneo
Просто вечеряй по- рано. Аз като о съм втора смяна на работа, вечерям между 18.30 и 19.30. Идеално ми идва. Като съм първа, почивката ни за обяд е твърде рано, между 11.30 и 12.30, пропускам храненето и към 14 мушвам нещо набързо, често минавам и без това хранене. Съответно, вечерям към 18.

# 715
Аз съм от тези които ядат като хамстер постоянно. За да отслабвам ми трябват тези 5 яденета иначе прегладнявам и изпускам нещата. Вечерям рано.
Ако всичко е сметнато като калории, просто няма как да не свърши работа Simple Smile

# 716
Някои сме обратното на това. Ако подхапвам често, аз ще съм перманентно гладна. Дори и да не ям съвсем малки количества а до засищане. Колкото по-често ям, толкова по-често огладнявам, това е положението. Но аз съм с ИР и макар че съм си ѝ хванала юздите, си знам какво да не правя за да съм добре. Ако са ми редки отклоненията, става. Ако зачестят, си имат и последствия.

# 717
Завръщам се м темата бавно и славно.
Гледам, точно навреме, за закуската е станала дума.
Не обичам да закусвам, не го правя. Но е факт, че когато се научих да закусвам преди години, неусетно и без мъки свалих 11 санта от талията за няма и два месеца, като кг вече не помня колко.
Напоследък пак се уча да закусвам и наблюденията ми са, че отново де отразява чудесно на фигурата ми. Отделно, няма го онова следобедно прегладняване (виновник за много приети ненужни и кофти калории), вечер спокойно свършвам с храненето до 19- 19.30, ефектът “яде ми се ва устата” изчезна.
Все още не закусвам съд ставането, може би до два часа сред нова, което си е постижение- вместо първото ми хранене да е около 12, но се случва за 10 максимум.  Храненията ми (обикновено ) са 4. Три основни и един снак.

# 718
И аз съм с ИР и си представих три яйца на обяд и две кюфтета на вечеря как ги ям по едно през три часа с лъжица салата. След горния пост ще взема да пробвам

# 719
Всеки си намира неговото, аз се радвам че на мен с 2 стабилни хранения ми е най-добре и рядко имам по повече. Ако се случи да огладнея и сутрин, си ям, но е рядкост а насила няма смисъл.
Била съм и все да не съм се наяла, преди са се повкарам в ред, това сегашното е егати свободата - ям и забравям че храната съществува за по доста време. Не го мисля кога и как да стане да ям по-често, не се изнервям ако няма как точно тогава, че все пак и не всяка работа позволява.

Общи условия

Активация на акаунт