ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 118

• 52 992
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Това дали да се смесват или не и по колко вида храни си има феновете... и нефеновете също си има. Всеки си преценява дали да следва такива съвети или не.
Аз съм съвсем нова в това и сериозно започвам да се обърквам .Обичам научно синтезирана информация .На много места чета ,че изварата трябва да е вечер и засега действам така .Обърквам се с какво да комбинирам варивата .
 Те с какъв протеин си подхождат ?Зеленчуци си правя във фрайъра всякакви .

С протеиновите шейкове не успяхме да се сприятелим ,затова сутрешния протеин е с мляко и овесени ядки ,а следобедния снак е  домашен протеинов бар .
Откакто имам протеин във всяко хранене ,рязко ми падна апетита .Даже се чудя с какво да надградя ,че трябва да увелича калориите ако ще тренирам сериозно .
Докато тъпчех въглехидрати вечно бях гладна + апетит за сладко .

# 106
Откакто имам протеин във всяко хранене ,рязко ми падна апетита...

Нищо учудващо. Всички сме така и това е много хубаво. Simple Smile

# 107
Това дали да се смесват или не и по колко вида храни си има феновете... и нефеновете също си има. Всеки си преценява дали да следва такива съвети или не.
Аз съм съвсем нова в това и сериозно започвам да се обърквам .Обичам научно синтезирана информация .На много места чета ,че изварата трябва да е вечер и засега действам така .Обърквам се с какво да комбинирам варивата .
 Те с какъв протеин си подхождат ?Зеленчуци си правя във фрайъра всякакви .

С протеиновите шейкове не успяхме да се сприятелим ,затова сутрешния протеин е с мляко и овесени ядки ,а следобедния снак е  домашен протеинов бар .
Откакто имам протеин във всяко хранене ,рязко ми падна апетита .Даже се чудя с какво да надградя ,че трябва да увелича калориите ако ще тренирам сериозно .
Няма един отговор на това което питаш за протеините. Просто зависи кого питаш - сигурна съм че за всяко виждане ще се намери някой с добре звучащи аргументи и подробна обосновка. А очевидно няма как всичките да са прави Grinning
Отделно че и всички сме на много, много различен хал откъм храносмилателно здраве. Има някои отказват да смесят яйце и кисело мляко като застройват супата защото им е тежко от такава комбинация. Аз го правя и то слагам повечко застройка, плюс че и говоря за супи с месо нали. Хич не ми е тежко даже, а супата ми е на границата да не можеш да я наречеш супа, че тя ми е за основно и ям само нея Grinning
Пробвай за теб кое те кара да се чувстваш по-добре, по-добър съвет поне аз нямам. Нещо което някой друг храносмила добре и лесно, на теб може никак да не ти е комфортен вариант или обратното.

За апетита си е така, с много въглехидрати човек е все гладен. Ако ги отрежеш или поне вече да не преобладават, чак ти е странно като изчезне това.

# 108
Аз никога не съм обичала сладко. Спомням си и като дете /в миналия век/ не исках шоколлад, не исках да ме водят на сладкарница за тортичка, пастичка и каквото и да е подобно. И до ден днешен е почти така - торта ям на някой рожден ден, някакво парти и само защото алкохолът поет на такива мероприятия разгражда малко или много захарта /май нещо подобно съм чела, но може и да греша/. През останалото време единственото ми изкушение може да бъде когато съм купувала сладолед за сина ми /като дете, но това беше години назад/, но повече ме е привличала луканката или пастърмата.

Както и да е, това са спомени и свързани с индивидуални предпочитания. Темата е за това как да свалим килограми и как да ги запазим след това /пиша го, защото не всичко, което правим като някакъв вид режим винаги е най-доброто, защо, или пък защо не - колкото повече теми се четат, толкова повече ставаме "загубени в превода"/. Понякога може да има разминаване със здравословното хранене, понякога правиш нещо екстремно за известен период от време, но получаваш резултат, след което, при здрав разум и познания, преминаваш към нещо по-дългосрочно. Каквото и да е - нужна е воля, приемане на някои ограничения - в даден момент или за по-дълго време.

Преди много години, на не толкова "крехка" възраст /26 г./ се оказах при ръст 170 със 76 кг. тегло. Това беше по времето когато все още нямаше Интернет и всички ползи /информационни/ от него, съответно нямаше калкулатори, да намериш макроси, калории, гликимичен фактор на храните и още куп важна информация - кой да знае за витамин Б 12, за ИР ако не си вече диабетик и още хиляда и сто неща /шегичка/, просто нямаше нищо. Нямаше и диети!!!
В този момент, ръкописно написана се разпространяваше диета на Аткинс /нещо подобно на Дюкан и на ВМ-НВХД/, но в някакъв много строг вариант. Ако си спомням добре, основното беше месо, месо, месо. По 5 гр. въглехидрат на ден за 1-та седмица, след това ставаше 10, 15 и така до 20 /растеше на всяка седмица с по 5 гр./.
Времената бяха такива - къде и какво да ядеш режимно. Никога не съм закусвала и до днешен /няма значение хотели, all inclusice - просто не ми се яде/, пред деня - нЕ'кви кебапчета без хляб, вечер - живейки с родителите, опитваш се да хапнеш малко месо, миниатюрно парче сиренце, но всичко с минимум въглехидрат/. Този период беше един от най-трудните ми . Но, си заслужаваше - за 1 мес. свалих 6 кг. След това преминах за 2 месеца пак на ниско въглехидратна диета /може и да не е била ВМ/ - въглехидрати само от салата и някакви готвени зеленчуци. Резултатът беше още 8 кг. /по 4 кг. на месец, които не са толкова много, но по 500 гр. на седмица са ОК за бавно отстлабване без опасност за бърз йо-йо ефект/. Че я започнах в неподходящ сезон, още повече че тогава нямаше като сега салати, зеленчуци, пресни или замразени, знам, но просто дойде един ден, в който си казах - от днес ще бъде. И така, свалих 12 кг. И всичко това без фитнес навън, без велоегометри, и всякакви други помощни уреди за успешна гимнастика вкъщи, освен нормални физически занимания /аз не съм ги правила в периода на диетата, защото все пак работни ангажименти, ниска физическа сила/. Защо го пиша това - не знам дали това, което съм правила, от медицинска гледна точка или здравословна /мисля, че тогава може и да не е било така поради липсата на избор за правилната храна/, все пак на млада възраст, особено сега с богатия избор на ингридиенти, е възможно с малко по-силна воля да се постигне задоволителен резултат както всеки го разбира за самия него си. Особено когато става и за сватбена рокля.... с най-добри чувства и пожелания към бъдещата булка.

# 109
Честита баба Марта!
Вчера си взех мерки и теглилки. За стимул ще отчета 2 кг за януари и февруари.
Смесването на протеини за мен не е проблем, но всеки си прави избор за себе си. Това, което е много важно за дългосрочно отслабване е постоянството, а то последните години много ми куца и си личи!
Бъдещата булка би могла да направи за начало нещо по- екстремно и после да намали темпото, за да не пострада свежестта. Успех!

# 110
Здравейте отново! Благодаря на пишещите тук за подкрепата!

Да, беше голяма глупост да се отпусна преди сватбата, но има време да коригирам щетите! Здравословното сваляне на тегло е до 1 кг седмично, а аз имам цели 13 седмици.

Започвам днес със стартови мерки:
Тегло: 97,1 кг
Бюст 104 см
Талия 90 см
Ханш 124 см

Има едно видео с тренировка по аеробика - Pump it Up в ютуб, като 60-килограмова ученичка правех тренировката. Вчера го изкопах от интернет и реших да почна да го правя в дните, в които не ходя на фитнес. Доста е интензивно, аз успях вчера да направя само първите 30 минути, но бях цялата потна и заредена. Музиката е надъхваща и те кара да продължаваш, колкото и да нямаш въздух.

https://youtu.be/EtuEmHfCKi4?si=mooQY9GpTveDPL3E

Ако някой има желание да изпробва тренировката, препоръчвам!

# 111
Февруари месец отчитам само 1.5кг надолу. Малко съм разочарована, че не са повече, но за два месеца съм свалила 7кг, което отчитам като голям напредък. Крачките ми отново са отново над 520к или средно на ден по 18.8к. Основно от вървене, което може би е и една от причините да не сваля толкова много.
Скрит текст:

За този месец съм решила да си следя макросите и да съм по-стриктна с храната (прекалих с въглехидратите февруари). Да правя поне две силови тренировки на седмица. Целта ми е за 39дена (до предстоящата ни семейна почивка) да сваля още 3кг.
Въпреки че не свалих много кг предходния месец забелязвам, че тялото ми се свива все повече и това ме мотивира допълнително.

# 112
При мен разлика между 01.02 и 01.03 е 2.1 кг. Незадоволително. Вътрешно бях убедена, че са повече, но приложението е безкомпромисно.

# 113
Моите свалени килограми за месец февруари са 3.6 кг. Доволна съм и продължавам упорито напред.

# 114
И аз съм само 1.5 кг надолу за февруари. Аз го очаквах, като имам предвид, че 2 седмици си полежах и го давах по-ларж с храната.
Март започвам с намерението да се храня с цели и минимално обработени храни, с изключение на протеина на прах. Определено ще е предизвикателство откъм подготвянето на храна за офиса, но и за това планирам да си правя базови обяди за поне два дни напред. Ако не успея, винаги имам достъп до салати и пържоли. Това е планът, за изпълнението ще се понапъна 😁
С ходенето продължавам - около 12 - 15К на ден, упражнения с гирички успявам да правя 2-3 пъти на седмица. До фитнеса не съм стигнала, но нямам и особено желание честно казано.
Закуската днес я проспах.
О: Яйца с котидж сирене и пастърма
СЗ: доза протеин
В: планирано вече телешко кърначе и салата краставица и репички
За смесването на протеините, наистина е до организъм и според мен, както е видно от обяда днес. Аз нямам проблем с млечните, нито смесването им. Но банан на гладно ми е най-големият враг. ММ е обратното - банани яде без оплаквания, но истинското кисело мляко го прочиства отвсякъде 😁
Моите две стотинки по темата като дългогодишна дебеланка все на диета - никой не може да ти каже какво точно ще проработи за теб в даден етап от живота. Преди 10 години много лесно свалях с резки ограничения, сега не желая да си ги причинявам и просто знам, че в момента няма да работи както преди. Сега се чувствам добре и сита, когато ям много протеин. Удовлетворява ме да включа и някой плод или капучино за кеф.
Нов месец, нов късмет. С нетърпение чакам да е светло до по-късно и да мога да се разхождам след работа. Simple Smile Успех на всички!

# 115

Честита Баба Марта, девойки! 🍀
Да сме бели и червени, здрави и засмени! 🍀

нямам свалени кг за февруари, пиша го месец за задържане
утре е Сирни заговези и ден за прошка, вечерта съм на рожден ден,
от понеделник започвам да боря 5 кг - цел за март

# 116
  • някъде другаде
За февруари съм свалила 3 килограма. Доволна съм. От 10.11.2024 до нес съм свалила13.

# 117
браво 🏆
ама и разкажи как 🥰

# 118
  • някъде другаде
Не спазвам определен режим. На обяд обикновено хапвам бобови култури. Вечерям салата с риба или пилешка пържола. Всяка вечер ходя бързо ходене 5 километра. Веднъж в седмицата ходя на аеробика и два пъти на народни танци.

# 119
3 кг и аз отчитам за февруари.  Имам още 6 до целта. Днес менюто е почти идеално като нутриенти.

Общи условия

Активация на акаунт