Живот на кантар - тема 2

• 36 598
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
Боди позитивизмът е поредното понятие, изкривено от хората в грешна посока. Посланието човек да се харесва какъвто е би трябвало да е в посока да не се сравнява с филтрираните Инстаграм създания и да не страда за бръчки, стрии, целулит и непостижими фигури, да не се обвинява за тях и да приема разнообразието.

# 301
Едно е да се харесваш,но друго е когато килограмите ти пречат за много неща-било то нормален начин на живот,зачеване и т.н
Човек трябва да се грижи за себе си ,за тялото си и да се харесва ,без да се прекалява в някое отношение

# 302
Аз по - скоро бях гледала тези, които се слагат на ръката и се сързват с приложение на телефона.Но не открих къде се продават свободно.Тези с игли1ките на какъв принцип се ползват?
От всяка аптека може да се закупи глюкомер. Не е задължително човек да има диагноза.
След това е нужно само да си набавя консумативи - лентички и иглички.
Те вървят според модела на машинката, която изберете.

# 303

Това на са някакви умни и извисени хора.

Не е съвсем така....има много известни творци, които са били алкохолици и наркомани.
С това не оправдавам никоя зависимост, всяка е страшна.

Всеки човек има някакъв талант. Дори  и серийни убийци имат таланти, примерно.
Но може да има и и зависимост.
Имам две съседки. На едната мъжът беше  алкохолик - прибираше се пиян ежедневно. Почти ежедневно биеше жена си. Почина, жената се прероди. Отърва се.

На друга съседка мъжът е дебеличък. И той се прибира, ама не я бие Grinning

Наркоманите също са доста опасни.
Позната беше бита от сина си защото не му дава пари за наркотици.
Иначе всяка зависимост е страшна, така е.

Пък да не почвам за хазартно зависимите.
Тия и майките си могат да заложат.

# 304
Страшно да е си зависим,но хората около теб не са виновни да са жертва на твое действие било то системно или не.наркомани алкохолици само вредят на близките си , а дебеличките даже много пъти са добрички милите

# 305
Дебелички е едно, наднормено тегло друго, и то си пречи на взаимоотношенията.

# 306
Здравейте! Имам съмнения относно пристрастяването, което ни показаха във визитките. Много от тези хора признаха за ИР, вероятно и щитовидната, и други заболявания, които дори при нормално за здрави хора хранене, при тях води до напълняване. Особено тези, които са под и около 100-те.
Ако наистина всичко беше само заради зависимост към храната, доста нямаше да издържат на режима и да се откажат още първите дни.
Все още нямам фаворити.
И дано не ги потрошат с тези неправилни програми на треньорите.

# 307
Визитките ги превъртах, та не се запознах с драмите им.

# 308
Елора, ти самата си доказателство, че има ли желание се намира и начин.
Дали съм допринесла с нещо за да се появи рака? Със сигурност!!
Разликата обаче е, че затлъстяването е обратимо. Но ако в обществото има все по-голяма толерантност към този проблем, ще стигнем Щатите. То без друго натам вървим заради американския начин на живот.
Между другото, много от митовете за храненето, които се разпространяват, визират американците и тяхната храна. Нашата все още е чиста, слава богу!

# 309
Така е. Трябва човек да поиска.
Цял живот съм се носила често по течението.
Но и не съм спирала да търся начини. Хапчета,добавки, диети.
Всичко беше всяко чудо за три дни.
Та трябва да поиска човек. Но като поискаш, трябва да се потрудиш, да седнеш, да почетеш.
Ето сега друга зависимост боря. Цигарите.
Не пуша вече де.
Надявам се и никога да не пропуша.
Малко по-различна е от хранителна зависимост обаче.

# 310
  • Наблизо
Има огромна разлика между наркоманите,алкохолиците,комарджиите и затлъстелите.
Не може без да ядеш,докато без алкохол ,дрога и хазарт се живее прекрасно и с малки лекарствени изключения не се става зависим от тези неща по здравословни причини.Оттам и разликата и защо и какво е трудно.

# 311
Ма, Боже, дай да ги убием с камъни тия дебелите, че да не пречат на гледката на слабите. Вредяли си, самоубивали се, що болести им приписахте, ще кажеш, че само дебелите се разболяват и умират. Споко, бе, всички ще умрем. Sunglasses И не защото сме слаби или дебели, а защото от живота никой не се е измъкнал жив. На всеки каквото му е писано.
И да ви кажа, не всички дебели са болни, дори са по здрави от слабите. Според мен важно е човек да е щастлив и да се чувства добре в кожата си. Щастието не съм забелязала да се влияе от килата, виж това да се чувстваш добре в кожата си силно се влияе от теглото, защото килата тежат, пречат и стоят грозно. Sunglasses
И не, не всички зависимости си приличат.
Имахме алкохолик в семейството от страна на мъжа ми. Жена. Зълва ми. Самоуби се от пиене съвсем целенасочено и си отиде на 48г. Оня ден и струвахме 6 месеца. Ужасна, ужасна е тази зависимост. Добре, че не живееше в Бг и свекърва ми беше пощадена от изстъпленията и, но когато се върна за постоянно, за краткото време което и оставаше, не мога да ви опиша какво изживяхме. На никой не го пожелавам. Страшно е, много страшно.
С наркоманиите е същото, но дебеланковците са си просто дебели, те не пречат никому, освен, че хората не ги приемат, защото им развалят представите за естетика.
Хората са различни и историите им са различни. Не съдя никого, защото не съм в неговите обувки. Всеки знае себе си.

# 312
  • Пловдив
Леко уточнение. Дебелички и наднормено тегло е едно и също. По-тежкото е затлъстяване.

# 313
Да, дебелите хора обикновено сме зависими към храната и по това си приличаме с наркомани, алкохолици, комарджии, пушачи и зависими от социалните мрежи. Но приликите за мен са до тук. И ние сме зависими и нашата зависимост ни вреди на здравето. Но докато другите зависимости можеш да ги спреш от раз, то с храната не можеш. И според мен визитките на тези участници са показани доста тенденциозно или нарочно са подбрани такива хора, но повечето дебели хора не е като да не са опитвали да са на диети, т.е. да се вземат в ръце. Аз лично пазя диети от 13 годишна (Далеч от преди да имам наднормено тегло, при това разни глупави и екстремни диети като 1 шоколад разделен на 15 парчета и нищо друго за целия ден или по 3 зелени ябълки на ден и подобни) и с това съм се докарала от там, че в целия ми живот нямам 3 поредни месеца без промяна на теглото (дали нагоре, дали надолу).

Също така не вярвам на хората, които проповядват body positivity, поне на тези които го правят в България, айде американците са пердета и там е друго. Аз лично винаги ме е било срам от тялото ми, дори когато бях с BMI в нормите. И според мен тези хора са отчаяни от неуспешната си борба с килограмите и с това боди позитивити или си търсят емоционална подкрепа от себеподобни или продават и рекламират разни продукти за дебели. Иначе нямаше всички от тях постоянно да се опитват да отслабват, къде с успех, къде не.

# 314
Мара пак с претенции

Общи условия

Активация на акаунт