Живот на кантар - тема 2

• 36 658
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Направо шоколадовият бонбон ще ти саботира свалянето на килограми. Да бе да. Те щото фурмите, топени в захарен сироп и оваляни в олио, каквито са масовите по магазините, са много здравословен вариант на почерпка.
ами няма да ядеш такива фурми, а натурални, и с тях също се внимава. Аз където нямам да свалям се съобразявам колко ям, а хора 200 кг не разбирам как се тъпчат и мислят, че няма проблем, и накрая свалени 300 гр .....

# 391
  • Някъде там
Предполам, че освен, че има изключително ниска хранителна култура има и уникалната способност винаги да генерализира и поставя всички под общ знаменател, разграничавайки само и единствено себе си. Очевидно е.
Това че е скъпо, не означва че не е постижимо за желаещите и имащите го за преоритет.Това едва ли е само един единствен, двама или десет човека.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 13:21 от daviz

# 392
Много полезна беше консултацията с ендокринолога,не мога да повярвам че не са направени още преди старта на предаването и примерно да ги сравнят след месец.
Правили са. Не виждам как ще ги вкарат без медицинска оценка преди това дали могат да влязат изобщо. Сега просто направиха реклама на клиниката. Малко продуктово позициониране.

# 393
Според мен тези прегледи са направени в началото, а сега ги излъчват. Мисля, че ще излъчат и за останалите участници.
Единствено не стана много ясно, какво им препоръчва ендокринолога. Защото при случай както е Ани и където има генетични мутации водещи до компрометиране на обмяната на веществата, едва ли ще се получат нещата само с диво подскачане (неподходящо за теглото й) и лишаване от храна. Не казват дали имат и назначени някакви лекарства и т.н.

# 394
  • София
Мисля, че копират американския формат - там треньорите бяха Джилиян Майкълс, която викаше и ги изтощаваше до припадък от тренировки срещу Боб Харпър, конто беше по-умерен и ги мотивираше, проявявайки разбиране, без да крещи. На края на формата според това от кой отбор е победителят, се виждаше и кой подход на треньорите е по-продуктивен (умишлено не пиша по-добър).

# 395
Има нещо наречено конфиденциална информация и здравният статус е такава. Едно е да дадеш съгласие да се покаже нещо в тв ефир, друго е продукцията да обсъжда надълго и нашироко здравето и лечението на участниците. Да не говорим, че това може и да е опасно, защото кака Пена ще реши да го приложи вкъщи - нали и тя тежи 100тина килограма.

За всяко риалити правят медицински изследвания предварително. Никой продуцент не иска смъртни случаи "на живо" или хоспитализирани участници, които му объркват сметките, а и носят много негативен имидж. А понякога и съдебна отговорност.

На мен епизодът ми беше откровено скучен. Кофти монтаж - сто часа как се гъзурчат и подскачат или размятат питки със зъби. В праймтайм. Вероятно ще гледам още един-два епизода и ще приключа. Иначе участниците са ми много симпатични и им пожелавам успех в начинанието - възпитани и приятни хора.

# 396
  • Разпиляна във въображението
На мен ми стана любопитен този преглед. Даже ми се иска да си направя. Някой има ли повече информация къде, колко време се провежда прегледа, цена... Може и на лични.

# 397
На мен ми стана любопитен този преглед. Даже ми се иска да си направя. Някой има ли повече информация къде, колко време се провежда прегледа, цена... Може и на лични.
Изследване с биоелектрически импеданс плюс изготвяне на хранителен режим - 70 лв - това е от сайта. Това е определянето на метаболитна възраст, процент мастна тъкан и т.н.
Вече отделно са кръвните изследвания и каквото там още правят. Медикъл артс е клиниката.

Аз имам такъв кантар, който дава информация за телесната композиция. Сигурно дава някакви отклонения като масов продукт за домашна употреба, но върши работа и в началото е интересно.

# 398
Изследване с биоелектрически импеданс плюс изготвяне на хранителен режим - 70 лв - това е от сайта. Това е определянето на метаболитна възраст, процент мастна тъкан и т.н.
Вече отделно са кръвните изследвания и каквото там още правят. Медикъл артс е клиниката.

Аз имам такъв кантар, който дава информация за телесната композиция. Сигурно дава някакви отклонения като масов продукт за домашна употреба, но върши работа и в началото е интересно.
Аз реших, че е друга клиниката.🧐 И тази ще я проверя.

# 399
Peten, бъркаш здравословна с диетична храна. Да не отваряме дума за качествена такава.

# 400
  • Плевен
Peten, бъркаш здравословна с диетична храна. Да не отваряме дума за качествена такава.
Зависи кой какво приема за здравословно.За мен това е домашната храна с повече сезонни зеленчуци и малко месо,а не чия,киноа и еко-меко,био-мио .Не вярвам в подобни прехвалени храни и не мисля,че в България има био производство.Рекламен трик промиващ мозъци и продаващ непродаваем скъп продукт. Като комбинираш  домашната храна с малко тренировки или повече движение,махнеш безалкохолни цигари,можеш да поддържаш нормално телесно тегло.Проблем с теглото никога не съм имала ,но още от дете не пия газирано.Не пуша,не защото не е cool за тялото,а защото мразя цигари и цигарен дим.

# 401
Сезонните зеленчуци и чията не са противоположни и изключващи се Simple Smile Лично аз ям основно сезонна храна - каквото има на пазара като растителни варианти. Но сутрин си ръся чия в киселото мляко.

В България домашната храна не винаги значи здравословно. Виждам как се готви в много домакинства - много мазно, пържено, въглехидратно.

# 402
В България домашна храна много често е точно обратното на здравословна. В България биоземеделието подлежи на много строг контрол и се прави основно за износ, понеже тук малко хора му "вярват". Иначе диетично може да е едно, за друг - друго, но никой с ИР не може да отслабне от домашна манджа с картофи.

# 403
Аз нямам предвид да излъчат рецепта с лекарства, а по скоро какви са различните подходи.
Примерно при случай като Ани подхода вкл. медикаменти, подходяща диета и умерена двигателна активност до постигане на определен резултат. След постигането може да се пристъпи към следваща мярка и т.н.
При инсулинова резистентност и взимайки се предвид индивидуалните показания сценариите са еди си какви......да се обясни по - конкретно.
При заболявания на щитовдина жлеза какво се препоръчва.
Защото така както го представят излиза че всички са на диета, всички са на тежки тренировки и ще си решат проблемите. Само че това не е истина, а дори  в дългосрочен план могат да се сдобият с нови проблеми.
Но явно е шоу и няма как да се покаже индивидуалния подход, ако изобщо го има.

# 404
Българинът има изключително ниска хранителна култура(ако тъпченето с бургери за 4 минути може да се нарече изобщо култура) и никаква двигателна.

С всичко в поста съм съгласна, само не и с "Българинът...". Не мисля, че другите нации имат по-добра здравна култура, особено европейците. Преди много, много години познати"в захлас" ми разказва ха какви порции имало в ресторантите в Германия, аз дори не вярвах някъде да има такива големи чинии. Е, много скоро дойде и при нас оттам, а не от нас натам. Попадам на едно публикуване във ФБ, не му зная името, всъщност не мога да го напиша, защото не зная немски, но там такива бъркочи се предлагат(иначе да, вкусно изглежда),че нашата лъжичка брашънце в храната(аз не слагам, но знам, че е популярно), нищо не е.

Децата масово обичат движението, мина им модата на тези, които висят непрестанно над компютъра. И синът ми виси, че и в такава гимназия беше, но с приятели като се уговорят, няма топло, няма студено - на уличните лостове с часове. Около нас има на 6-16минути три училища и две градински, на всички има лостове и др улични съоръжения, на всички е буквално "манифестация". Пред блока има футболно игрище, от май до октомври, не мога да заспя вечер, че то са топки, рита е.
От 6г до 14г синът ми ходи всяко лято на тип "градски лагер" по две седмици - макар да сме морски град и да няма особени височини, но намират баири за катерене, ферми с коне, места за планинско ориентиране. И от май месец местата се изчерпват до края на август. Отделно ,общинската програма за плуване всяко лято с дотиранецна такси за деца.

Възможности има и ползуватели има. Май писах, в едно от училищата на сина ми в клас от 25 човека имаше 5 балерини, отделно и момчетата с някакъв спорт.
Не сме толкова зле, колкото си мислим.

За диетичното хранене съм убедена, че който иска, може да си намери свой, достъпен начин.
Аз цял живот се боря с два до 5,6 излишни и вариращи кг, това също не е лесно,много по-бавно виждаш резултат.

Но най-разумно е да не се допуска свръх тегло, защото е по-трудно и непосилно. Важно е колко"скорошни" са килограмите, колкото по-"нови", толкова по-лесно се свалят.

Въпрос Къде във Варна, (ако има от Варна в темата) мога да си направя изследване за мазнини и метаболитна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт